To Anti-Nero, η συκοφαντία και ο πολιτικός ανταγωνισμός

Ο ανταγωνισμός είναι σύμφυτος με τη πολιτική και εκδηλώνεται κυρίως με τον διάλογο που εμπεριέχει τον λόγο και τον αντίλογο. Ο ανταγωνισμός αυτός δημοκρατικά, και στις δημοτικές εκλογές,  πρέπει να γίνεται με τα προγράμματα που εκπονούν οι συνδυασμοί και με τα οποία επιχειρούν να πείσουν τους πολίτες ότι μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους καλύτερα από τους αντιπάλους τους.

Όμως από την αρχαιότητα οι πολιτικοί έψαχναν και έβρισκαν ανορθόδοξους τρόπους για την εξουδετέρωση των αντιπάλων τους, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνες που δεν μπορούσαν να τους αντιμετωπίσουν με τα προγράμματά τους.

Ένας τέτοιος τρόπος ήταν η συκοφαντία, δηλαδή η ψεύτικη και αβάσιμη κατηγορία και ψευδομαρτυρία. Η συκοφαντία θεωρείται πολύ αποτελεσματικό μέσο, γιατί «σε όλους τους ανθρώπους υπάρχει από τη φύση η τάση να ακούνε με ευχαρίστηση τις κακολογίες και τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον των άλλων»

Η συκοφαντία συνδέεται και με τον φθόνο. Οι άνθρωποι δεν ανέχονται την ανωτερότητα των άλλων και την επιτυχία και γι’ αυτό ακούν πρόθυμα όσους συκοφαντούν, όσους κακολογούν τους άλλους και τους κατηγορούν.

Η παρουσία συκοφαντών δείχνει ηθικό και πολιτικό ξεπεσμό και αποχαλίνωση παθών.

Είχαμε αποφασίσει να ασχοληθούμε με τις φετινές δημοτικές εκλογές από το τέλος Αυγούστου και μετά. Όμως κάποιοι ήδη ξεκίνησαν. Το πρώτο δημοσίευμα που χρήζει διευκρίνησης και σχολιασμού δημοσιεύθηκε εχθές 11/08/2023 σε τοπική ομάδα του facebook. Μεταφέρουμε παρακάτω σε εικόνα το τι ακριβώς δημοσιεύθηκε.

Το κείμενο συνόδευε και η παρακάτω εικόνα

Και επειδή ο εν λόγω κύριος που το δημοσίευσε ψάχνει να βρει που πήγαν τα 50 εκ., αφήνοντας να εννοηθεί έμμεσα πλην σαφώς ότι τα 50 εκ. τα έλαβε ο δήμος Βόλβης, αποφασίσαμε να ψάξουμε για χάρη του. Ίσως διερωτηθεί κάποιος γιατί ασχολούμαστε με συκοφάντες ψεύτες και προπαγανδιστές. Να που μας αρέσει όμως να βγάζουμε την αλήθεια στην επιφάνεια.

Τι είναι το Anti-Nero που αναφέρεται στην παραπάνω φωτογραφία

Το πρόγραμμα σχέδιο προστασίας δασών ή Anti-Nero, αφορά τον καθαρισμό 38.083 στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων, τη συντήρηση 10.719 χλμ. δασικών δρόμων και τη συντήρηση ή διάνοιξη 1.625 χλμ. αντιπυρικών ζωνών. Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, τα έργα αυτά αναπτύσσονται σε μια έκταση 18 εκατ. στρεμμάτων δασικών εκτάσεων. Η υλοποίηση των έργων θα γίνει από το υπουργείο Περιβάλλοντος μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, με την επίβλεψη των δασικών υπηρεσιών. Περιοχές για τις οποίες δεν υπήρχαν εγκεκριμένες μελέτες από τα δασαρχεία τα έργα θα ανατεθούν με «μελετοκατασκευή», ενώ οι μελέτες θα εγκριθούν από τα αρμόδια δασαρχεία.

Πρώτη διαπίστωση: Το πρόγραμμα δεν έχει καμία σχέση με κρουνούς, υδατοδεξαμενές, πυροφυλάκια, και εξοπλισμούς όπως αναφέρει ο κύριος στο παραπάνω δημοσίευμα. Ας μην τα ψάχνει λοιπόν άδικα… δεν θα τα βρει.

Δεύτερη διαπίστωση: Οι δήμοι ουσιαστικά δεν έχουν κανένα ρόλο στην υποβολή σχετικής μελέτης ούτε στην υλοποίηση του προγράμματος. Όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα φορέας υλοποίησης είναι Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Στην παρακάτω εικόνα φαίνονται τα ποσά που δαπανήθηκαν ανά περιοχή

Τρίτη διαπίστωση: Ας μην ψάχνει ο συντάκτης του συκοφαντικού δημοσιεύματος που είναι ο Παπάς… ε συγνώμη τα 50εκ. Θα τα βρει στην παραπάνω εικόνα. Ο δήμος Βόλβης δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ από το πρόγραμμα Anti-Nero. Περίπου 1,6 εκ ευρώ έλαβαν από κοινού τα δασαρχεία Θεσσαλονίκης Λαγκαδά και Σταυρού κυρίως από το Anti-Nero ΙΙ.

Το παραμύθι λοιπόν δεν έχει δράκο, δράκος είναι το σκοτεινό κίνητρο που βρίσκεται κρυμμένο μέσα στο βαθύτερο εγώ του κάθε ανθρώπου, που έχοντας τον δικό του σκοπό, προσπαθεί να τον πετύχει, με κάθε τρόπο. Ακόμη και με ψεύδη.

Πηγή:

Πρόγραμμα προληπτικών καθαρισμών δασών Antinero

Αντιπύρ, δασοκομάντος, Ταμείο Ανάκαμψης κατά πυρκαγιών

Σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού 60 δασικών περιοχών σε όλη τη χώρα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ANTINERO: ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΑΥΣΙΜΗΣ ΥΛΗΣ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΑΣΗ

https://greece20.gov.gr/wp-content/uploads/2023/08/925.Tropopoiisi_Ethniko_Sxedio_Anadaswsis_Sxedio__Prostasias__Daswn_5161079.pdf

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 − one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.