Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, υπάρχει μόνο δρόμος με προοπτική και ελπίδα

παζλΤο δημοψήφισμα είναι για την αποδοχή ή όχι της τελευταίας και οριστικής (;) πρότασης των δανειστών. Δεν είναι ούτε ευρώ/δραχμή, ούτε Ευρώπη/έξοδος από Ευρώπη. Φυσικά είναι πιθανό να μας οδηγήσει εκτός ευρώ αλλά για την ώρα απλά θα δώσει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στην κυβέρνηση.

Μια έξοδος μας από το ευρώ θα είναι οδυνηρή όχι μόνο για εμάς αλλά για το σύνολο της ευρωπαϊκής ένωσης και κάνεις δεν το θέλει αυτό. Όπως και η παραμονή μας με τους όρους που επιβάλει τώρα.

Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, υπάρχει μόνο δρόμος με προοπτική και ελπίδα. Δεν υπάρχει λόγος να χωριζόμαστε σε στρατόπεδα, ναι η όχι. Όλοι την ευημερία της χώρας θέλουμε, η προσέγγιση μας απλά διαφέρει. Τουλάχιστον από τους υγιής σκεπτόμενους γιατί υπάρχουν και κολλημένα κομματόσκυλα.

Ναι στην Ευρώπη λοιπόν αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος. Ναι στην Ευρώπη αλλά ως ισότιμο μέλος και όχι ως παρακατιανοί. Ναι στην Ευρώπη της αλληλεγγύης και όχι στην Ευρώπη της Γερμανίας και των υποτιμητικών σχολίων. Αν μπορεί να υπάρξει αυτή η Ευρώπη θα είμαι χαρούμενος να είμαι μέλος της. Και για να το πετύχουμε κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι να πούμε όχι στο δημοψήφισμα. Αν δεν μπορεί να υπάρξει τότε ευχαριστώ αλλά θα τραβήξω τον δρόμο μου.

Evangelos Liamas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty + nineteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.