Η ανικανότητα των Δημάρχων να ανταποκριθούν στο Δημοψήφισμα

ναι η οχιΟ αρχικός τίτλος του άρθρου, το οποίο μεταφέρουμε από το epoli.gr, είναι: “Αδυναμία των Δημάρχων να ανταποκριθούν στο Δημοψήφισμα”. Επειδή θεωρούμε γελοίες δικαιολογίες όλα τα ερωτήματα του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, αλλάξαμε τον τίτλο.

Κρίσιμα ερωτήματα για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, θέτει με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση, δηλώνοντας, ταυτόχρονα πως, «οι Δήμοι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επωμιστούν ευθύνες, που αναλογούν σε αυτούς που για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού Κράτους αποφάσισαν να διενεργήσουν Δημοψήφισμα εντός μίας εβδομάδας»!

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι, η συμμετοχή των Δήμων στην εκλογική διαδικασία και κατ’ επέκταση στη διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής, «ειδικά μάλιστα όταν αυτό διενεργείται εντός μίας εβδομάδας (!!)», επιβάλλει την άρτια οργάνωση όλων των εμπλεκομένων.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ακόμη ότι, «τα ερωτηματικά για το αν και κατά πόσο μπορούμε ως Δήμοι να ανταποκριθούμε, ειδικά μετά το “κλείσιμο” των τραπεζών και την απροθυμία των προμηθευτών να μας εφοδιάσουν για οτιδήποτε χωρίς ρευστό, βασανίζουν όλους τους Δημάρχους που με αγωνία επικοινωνούν μαζί μας».

Επίσης, ζητά να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις για πρακτικά ζητήματα, «που δεν απαντά η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Τα ερωτήματα του Προέδρου της ΚΕΔΕ προς τον Υπουργό Εσωτερικών

– Πώς θα μετακινηθούν οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να καταβάλουν σε ρευστό το αντίτιμο του εισιτηρίου τους ή τα καύσιμα του αυτοκινήτου τους;

– Πώς θα οργανώσουν οι Δήμοι τα Εκλογικά Τμήματα (μεταφορά εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων, προετοιμασία αιθουσών, κάλπες κ.λπ.), όταν οι προμηθευτές αρνούνται σε όλη την Ελλάδα πάσης φύσεως προμήθειες στους Δήμους αν δεν πληρωθούν σε ρευστό;

– Πώς θα μετακινηθούν οι υπάλληλοι των Δήμων για τη μεταφορά των ψηφοδελτίων πριν και μετά το Δημοψήφισμα, οι οποίοι υποχρεώνονται πολλές φορές να καλύψουν αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων χωρίς καύσιμα;

– Πώς θα μετακινηθούν οι χιλιάδες ετεροδημότες προς τις εκλογικές τους περιφέρειες, ώστε να εκφραστεί η λαϊκή βούληση;

«Στα πιεστικά αυτά ερωτήματα», καταλήγει ο κ. Πατούλης, «το Υπουργείο σας οφείλει να απαντήσει εδώ και τώρα, κύριε Υπουργέ, διότι οι Δήμοι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επωμιστούν ευθύνες, που αναλογούν σε αυτούς που για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού Κράτους αποφάσισαν να διενεργήσουν Δημοψήφισμα εντός μίας εβδομάδας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 − two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.