ΠΡΟΣΤΙΜΟ – ΧΑΔΙ στην Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές από την πρώην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ

σκουριες-προστιμοΜπορεί να παρέδωσε τα… κλειδιά, αλλά σήμερα η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έριξε πρόστιμα σε πολλές εταιρίες΄.

Το… βαρύτατο πρόστιμο των 8.100 ευρώ, ένα πρόστιμο – χάδι «έριξε» η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ, γιατί υλοτόμησε δασική έκταση χωρίς πρωτόκολλο υλοτόμησης.

Συγκεκριμένα, η απερχόμενη ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ακόμα και την τελευταία στιγμή πριν φύγει οριστικά από το υπουργείο, έριχνε… πρόστιμα, αλλά φέρθηκε με το… γάντι στην Ελληνικός Χρυσός. Επέβαλε πρόστιμα 1,735.490 ευρώ σε δήμους για ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων, για συλλογή – μεταφορά σκουπιδιών χωρίς την απαιτούμενη άδεια και άλλες παραβάσεις, σε εταιρείες για σοβαρά περιβαλλοντικά παραπτώματα, τα οποία διαπίστωσαν κατά τη διάρκεια ελέγχων οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος.

Οι κυριότερες παραβάσεις αναφέρονται σε θέματα διαχείρισης επικίνδυνων βιομηχανικών, αστικών και άλλων αποβλήτων, υπερβάσεις οριακών τιμών εκπομπής, λειτουργία δραστηριοτήτων χωρίς περιβαλλοντική άδεια, μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων κ.ά.

Συντάκτης: Ηλίας Παναγιωτίδης

news.makedonias.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.