Σχόλιο του δήμου Βόλβης σχετικά με το χθεσινό φιάσκο στο Βαγιοχώρι

vagioxpri-afiksi3Σχόλιο αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν χθες βράδυ, όπου οι πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν από την Ειδομένη στο κέντρο φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι, αρνήθηκαν να παραμείνουν, έκανε με ανακοίνωσή του ο δήμος Βόλβης.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Εξακολουθούμε να περιμένουμε απαντήσεις από την πολιτεία για τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι, καθώς και δεσμεύσεις για την ασφάλεια και την υγεία τόσο των κατοίκων, όσο και των προσφύγων.

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης συναίνεσε στο κυβερνητικό αίτημα για την χρήση του συγκεκριμένου χώρου, μόνο με βασική προϋπόθεση: «τη διασφάλιση της φιλοξενίας των προσφύγων υπό κατάλληλες και αξιοπρεπείς συνθήκες και την ελάχιστη, κατά το δυνατό, όχληση των κατοίκων της περιοχής».
Όπως φαίνεται, δεν υπάρχουν κατάλληλες και αξιοπρεπείς συνθήκες, καθώς οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να παραμείνουν. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τη δημιουργία μιας μικρογραφίας της “Ειδομένης” στα όρια του δήμου μας. Ας μην εκμεταλλεύονται ή παρερμηνεύουν ορισμένοι, την ανθρωπιστική διάθεση βοήθειας ενός δήμου που -ως επί το πλείστον- κατοικείται από απόγονους προσφύγων, με το θεσμικό καθήκον της προστασίας και ευημερίας των δημοτών μας».

Σημείωση του volvipress.gr: Το παραπάνω σχόλιο το μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη από το thestival.gr μια και δεν υπάρχει δημοσιευμένο στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Βόλβης

2 thoughts on “Σχόλιο του δήμου Βόλβης σχετικά με το χθεσινό φιάσκο στο Βαγιοχώρι

  1. Τελικά είναι αλήθεια. Σήμερα έβγαλε επίσημο δελτίο τύπου ο δήμος Βόλβης που αναφέρει τα παραπάνω. Μάλλον έχουν κάψει φλάντζα κεφαλής. Χρειάζεται επειγόντως να επισκεφθούν συνεργείο. Πολλά τα λάδια που χάνονται αδελφέ μου!!!

  2. Έχετε καταλάβει ότι το ((προσφυγικό))είναι υπόθεση της κυβέρνησης?Ποιός Δήμαρχος θέλει hot spot?Αφού ξέρουμε ότι τώρα το κράτος δεν νοιάζεται ποιοί λούζονται τα hot spot φτάνει να είναι αρεστοί στους Γερμανούς που πήραν όσους ήθελαν για φθηνή εργασία και τους άλλους ‘άστους στην Ελλαδίτσα κάντους και μια πλύση εγκεφάλου για ανθρωπισμό να φοβούνται να αντιδράσουν…Ποιοί επιβάλουν ανθρωπισμό?Αυτοί που για τα φράγκα ξεχνούν τους ανθρώπους και τους λένε αριθμούς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nine + two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.