Διαμαρτυρία γονέων για την μεταφορά μαθητών

σχολείο λουκέτοΜετά την επιστολή προς την Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Νέων Βρασνών οι γονείς των μαθητών δημοσιεύουν την παρακάτω διαμαρτυρία.

Ο Σύλλογος Γονέων & κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ν. Βρασνών διαμαρτύρεται και καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, το πρόβλημα που παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα ,σχετικά με τη μη μεταφορά των μαθητών από τις απομακρυσμένες περιοχές του χωριού μας, οι οποίες σήμερα σημειωτέον παραμένουν χωρίς τακτική συγκοινωνία.

Επίσης διαμαρτύρεται σήμερα μαζί με Γονείς του Σχολείου μας όπου για Τρίτη συνεχόμενη ημέρα, πολλοί εξ αυτών έχουν πραγματική αδυναμία, να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο Σχολείο. Είναι το λιγότερο απαράδεκτο, μεγάλος αριθμός μαθητών να υποχρεώνονται, να πηγαινοέρχονται στο σχολείο τους με τα πόδια, κάνοντας κάποια παιδιά και χιλιόμετρα κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, περπατώντας σε δρόμους, που όλοι γνωρίζουμε πως όχι απλά δεν καλύπτουν τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας αλλά αντίθετα είναι δρόμοι άκρως επικίνδυνοι για την ασφάλειά τους.

Μας αφορά και μας ενδιαφέρει η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας κι αυτά δεν θα σας επιτρέψουμε να τα βάλετε σε καμία ζυγαριά κόστους. Για εμάς τους γονείς, νόμος είναι το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση και τη ζωή και αυτό δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να τους το αφαιρέσει ούτε καν να το αμφισβητήσει.

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ γιατί βλέπουμε για άλλη μία φορά ότι τα παιδιά μας για το κράτος μας, είναι απλοί αριθμοί σε ένα τσουβάλι με λογαριασμούς που πρέπει να περικοπούν ενώ αντίθετα δίδονται χρήματα σήμερα από το ίδιο το Κράτος ,ακόμα για ανάξιους και γελοίους λόγους .

Γι αυτό λοιπόν,
ΚΑΛΟΥΜΕ τους ιθύνοντες να καταλάβουν πρώτα από όλα, ότι όταν αποφασίζουν για τα παιδιά και το μέλλον τους, τα κριτήρια δεν πρέπει να είναι η εξοικονόμηση χρημάτων αλλά η εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών στα σχολεία, μέσα στο πλαίσιο της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να αφήνουμε τα παιδιά μας να περπατούν τόσα χιλιόμετρα μέσα στο κρύο ή τη ζέστη για να πάνε σχολείο τους, διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή.
ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ως εργαζόμενοι στην πλειοψηφία μας να τα μεταφέρουμε και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης και λιτότητας να επιβαρυνθούμε με το επιπρόσθετο κόστος της μεταφοράς τους, όταν το ίδιο το Κράτος προβλέπει δωρεάν μεταφορά.
ΚΑΛΟΥΜΕ σχολεία που αντιμετωπίζουν η όχι, παρόμοιο πρόβλημα να συμπαρασταθούν στον Αγώνα μας
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ από όλους τους αρμόδιους φορείς, την ΑΜΕΣΗ εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα του σχολείου μας, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προβούμε σε έντονες και διαρκείς κινητοποιήσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ & ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Δ.Κ.ΒΡΑΣΝΩΝ
(Δ.Κ.Βρασνών, θεσσαλονίκης Τ.Κ. 57021 –Τηλ.-FAX. 6936070007)
email: syllogosgoneonbrasnon@gmail.com
web: http://syllogosgoneonbrasnon.blogspot.gr/
Υπ.Αρίθμ. 03/15
Ν.Βρασνά, 13/05/2015
ΠΡΟΣ: Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας & Θρησκευμάτων
Κ. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Κ. Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Δ. Θεσσαλονίκης.
Δήμο Βόλβης (Κ. Δήμαρχο)
Επιτροπή Παιδείας Δ. Βόλβης.
Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δ. Βόλβης
Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλβης
Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Δ. Θεσσαλονίκης.
Δημοτικό σχολείο Ν.Βρασνών.

ΚΟΙΝ: Συλλόγοι Γονέων & κηδεμόνων Σχολείων Δ. Βόλβης.
ΜΜΕ.

Για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Πρόεδρος Γραμματέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.