Ανακοίνωση του Σ.Ε.Σ προς τους επαγγελματίες για δύο σεμινάρια

loggo sestΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τεχνικού ασφάλειας.
Ο τεχνικός ασφάλειας είναι σύμβουλος του εργοδότη και των εργαζομένων
Ο Σ.Ε.Σ σε συνεργασία με το Ε.Ε.Θ στην προσπάθειά του να βρίσκεται κοντά στους επιχειρηματίες – μέλη του διοργανώνει σεμινάρια επιμόρφωσης για τεχνικός ασφαλείας , διάρκειας 10 ωρών (2 ημέρες Χ 5 ώρες την ημέρα) με το χαμηλότερο κόστος, αυτοί που είναι μέλη του Ε.Ε.Θ θα πληρώσουν 30€ ενώ οι άλλοι 40€.

Ακόμη διοργανώνει σεμινάρια επιμόρφωσης του ΕΦΕΤ σε πρόγραμμα κατάρτισης στην Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων επιπέδου 1, διάρκειας 10ωρών (2 ημέρες Χ 5 ώρες την ημέρα) και αφορούν στην κατάρτιση απλών χειριστών τροφίμων με το χαμηλότερο κόστος, αυτοί που είναι μέλη του Ε.Ε.Θ θα πληρώσουν 51€ ενώ οι άλλοι 61€

Βασική προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι οικονομικά τακτοποιημένοι προς το επιμελητήριο έως και το 2014.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να παραδώσουν τις αιτήσεις τους με το ακριβές αντίτιμο του παράβολου στα καταστήματα Granitasport (2397065917)
Θα συγκεντρωθούν οι αιτήσεις έως την Παρασκευή 22 Μαΐου και θα παραδοθούν στο Ε.Ε.Θ το οποίο και θα ορίσει τις μέρες εκπαίδευσης που θα γίνουν στον Δήμο μας στις επόμενες 30-40 ημέρες.
Από την στιγμή που θα κατατεθούν οι αιτήσεις σας είστε νομικά κατοχυρωμένοι σε οποιοδήποτε έλεγχο.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΦΕΤ

Mε βάση την ισχύουσα νομοθεσία σας ενημερώνουμε ότι, καθίσταται πλέον απαραίτητο να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων όλοι οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που χειρίζονται ή έρχονται σε επαφή με τρόφιμα ή ποτά, για την εφαρμογή των σχετικών οδηγών ορθής υγιεινής πρακτικής.
Από τα παραπάνω απορρέουν υποχρεώσεις και νομικές ευθύνες των επιχειρηματιών σε περιπτώσεις που κατά τους ελέγχους του ΕΦΕΤ, διαπιστωθεί πως δεν τηρούν τους ειδικούς φακέλους αρχείου, με τα πιστοποιητικά των εργαζομένων και των ιδίων.
Το πιστοποιητικό εκπαίδευσης σεμιναρίων του ΕΦΕΤ, αποτελεί πλέον απαραίτητο δικαιολογητικό και θα ζητείται από τους ΟΤΑ, σε οποιαδήποτε αδειοδότηση αιτηθεί ο επιχειρηματίας, ειδικά στην άδεια λειτουργίας.

www.sest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.