Επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού . Πρόταση προς τον Ο.Π.Α.Π. δήμου Βόλβης

rentina-kastroΕίναι επιτακτική ανάγκη να γίνει μια ολόπλευρη ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στον δήμο Βόλβης όπως επίσης και έρευνα η οποία να σχετίζεται με αυτά τα ζητήματα.

Το δυναμικό όχι απλά υπάρχει αλλά και πλεονάζον είναι και, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, λανθάνον. Αυτό που απαιτείται είναι μία ολοκληρωμένη και συστηματική προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα για την κατάλληλη προβολή του και την περαιτέρω τουριστική αξιοποίησή του.

Περισσότερο από το 50% της τουριστικής δραστηριότητας στην Ευρώπη έχει ως κινητήρια δύναμη την πολιτιστική κληρονομιά και ο πολιτιστικός τουρισμός είναι η συνιστώσα εκείνη του τουρισμού η οποία αναμένεται να έχει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Ο δήμος Βόλβης διαθέτει μια από τις πλουσιότερες πολιτιστικές κληρονομιές της Ελλάδας.

Μια απλή ματιά σε ορισμένα στοιχεία, καθώς επίσης και η απλή επισήμανση ορισμένων, γεγονότων, δείχνουν ότι υπάρχει πάρα πολύ πρόσφορο έδαφος ακόμη για την περαιτέρω τουριστική, αλλά και γενικότερη, αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ένας από τους παράγοντες που μπορεί να προωθήσει τον πολιτιστικό τουρισμό, σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, είναι ο φορέας ο οποίος έχει αναλάβει τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Πρέπει ο φορέας να ασχοληθεί με τις μεθόδους και τις πρακτικές εκείνες που θα προσελκύσουν επισκέπτες, να δημιουργήσει νέες γενιές ανθρώπων οι οποίοι θα ενδιαφερθούν για την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και, μάλιστα, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, να τους πείσει να επισκεφτούν αυτούς τους χώρους πολύ περισσότερες από μια φορά.

Οι μέθοδοι και οι πρακτικές, αξίζει να μελετηθούν και να αναλυθούν, προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την πιθανή εφαρμογή τους, στην ευρύτερη δυνατή κλίμακα στον δήμο Βόλβης.

Νικ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.