Δόθηκε παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου στις φορολογικές δηλώσεις από το υπουργείο Οικονομικών

timthumbΑντί για τις 30 Ιουνίου πλέον η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι για την 14η Ιουλίου ανεξαρτήτως του αριθμού φορολογικού μητρώου.

Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε και ανακοίνωσε λίγο μετά τις 11.30 τελικά να δώσει παράταση έως την 14η Ιουλίου στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Έτσι πλέον οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλλουν χωρίς πρόστιμο την φορολογική τους δήλωση εως την 14η Ιουλίου, αντί για τις 30 Ιουνίου που ήταν η αρχική προθεσμία.
Η αλλαγή στην προθεσμία των δηλώσεων δεν πρόκειται σε τίποτε να αλλάξει και τον χρόνο των δόσεων αποπληρωμής που ξεκινούν από το τέλος Ιουλίου.

Ο κυριότερος λόγος που ανάγκασε το υπουργείο Οικονομικών να πάρει αυτήν την απόφαση ήταν το ότι ούτε οι μισοί φορολογούμενοι δεν έχουν έως τώρα υποβάλει δηλώσεις.
Και για αυτό βέβαια δεν φταίει η αμέλεια των φορολογουμένων αλλά η έλλειψη χρημάτων, όπως αποδεικνύεται και από την πορεία των τραπεζικών καταθέσεων.
Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, ουσιαστικό έως τώρα πρόβλημα αποδείχτηκε και το taxis που λόγο του φόρτου πέφτει συνεχώς.

Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

‘Tο Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 ανακοινώνει τα ακόλουθα: Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες φορολογούμενους για τη διάθεση φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης που έδειξαν την τελευταία εβδομάδα.
Από τη Δευτέρα έχουν υποβληθεί 700.000 δηλώσεις δηλαδή το 12% των συνολικά αναμενόμενων και μόνο χθες υποβλήθηκαν 198.000 δηλώσεις.
Οι Έλληνες φορολογούμενοι ανταποκρινόμενοι στις οδηγίες του ΥΠΟΙΚ χρησιμοποιούν το TAXIS σε ώρες μη αιχμής, με αποτέλεσμα παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό δηλώσεων, το TAXIS να ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά.
Το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επιτευχθεί η εμπρόθεσμη υποβολή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, δίνει παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 ανεξαρτήτως ΑΦΜ.
Καλούνται οι Έλληνες φορολογούμενοι να συνεχίσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις με τους ίδιους ρυθμούς μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, προκειμένου οι δηλώσεις αυτές να είναι εμπρόθεσμες”.

Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα προκαλέσει προβλήματα στη νέα εκκαθάριση του κοινωνικού μερίσματος με τα στοιχεία για το 2013, όπως και στην χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος.

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως μας ζητάνε τις δηλώσεις μας για να δείξουμε ”αίσθημα φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Όμως από την ανακοίνωση προκύπτουν και απειλές, δηλαδή πως θα καθυστερήσει η εκκαθάριση του κοινωνικού μερίσματος και η χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος.

Συνολικά έχουν υποβληθεί περί τα 3,3 εκατομμύρια δηλώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την εκκαθάριση των δηλώσεων έως τώρα τέσσερις στους δέκα καλούνται να πληρώσουν έξτρα φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2013 ενώ σχεδόν έξι στους δέκα είτε έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό είτε δικαιούνται επιστροφή φόρου.
Από την εκκαθάριση σε 1.458.432 δηλώσεις ή το 40,51% του συνόλου προκύπτει ένα σύνολο φόρου1,714 δισ. ευρώ ή 1.175 ευρώ κατά μέσο όρο.
Το εκκαθαριστικό περιέχει μέχρι και τέσσερις διαφορετικούς φόρους: το φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
753.441 δηλώσεις ή το 20,93% του συνόλου είναι πιστωτικές με συνολικό ποσό επιστροφής φόρου 174,76 εκατ. ευρώ ή 232 ευρώ κατά μέσο όρο.
1.388.537 δηλώσεις ή το 38,57% είναι μηδενικές.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 − 6 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.