Αλληλέγγυες.. χωματερές στον Δήμο Βόλβης!

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Η περιοχή του Δήμου Βόλβης, είναι μια από τις αγαπημένες μου. Ας μη θεωρηθεί υπερβολή, είμαι ερωτευμένος μαζί της!

Τάχει όλα και πρόσφατα διαπίστωσα ότι, η αλληλεγγύη και η συλλογική νοοτροπία που διακατέχει τους κατοίκους της, ξεχωρίζει.. πανελλαδικά!

Φαίνεται, όπως το μαρτυρούν οι φωτογραφίες που τράβηξα εντυπωσιασμένος, ότι οι αρμόδιοι δημοτικοί άρχοντες είναι πολύ έμπειροι και πρακτικοί άνθρωποι, στην  συνεχή κοπιώδη προσπάθειά τους να διατηρήσουν καθαρό το περιβάλλον.

Έμεινα έκπληκτος, από το ότι στις παρυφές του οδικού δικτύου, έχουν απομακρυνθεί οι «βατσινιές», τουλάχιστο στην περιοχή του πρώην Δήμου Εγνατίας και έχουν εναποτεθεί στα παρακείμενα χωράφια.

Μπορώ βάσιμα να υποθέσω ότι, σύντομα ή τουλάχιστο «εν ευθέτω χρόνω», οι έμπειροι και πρακτικοί αρμόδιοι δημοτικοί άρχοντες, θα περισυλλέξουν τα συσσωρευμένα απόβλητα, από τις ιδιοκτησίες, τα χωράφια.

Φαίνεται ότι οι αρμόδιοι, εφαρμόζουν το σύστημα περισυλλογής απορριμμάτων των δύο σταδίων.

Στο πρώτο στάδιο, απομακρύνουμε τις «βατσινιές» εκατέρωθεν του οδοστρώματος και στο δεύτερο στάδιο, τις περισυλλέγουμε.

Για κάποιο ανεξήγητο σε μένα λόγο, αλλά οι πρακτικοί και έμπειροι δημοτικοί άρχοντες της περιοχής, με επικεφαλής τον κ. Αθανασιάδη, όπως με πληροφόρησαν όταν ρώτησα, κάτι περισσότερο θα γνωρίζουν και εφαρμόζουν το σύστημα των δύο σταδίων.

Η σκέψη που εύλογα μου ήρθε ότι, θα ήταν συμφερότερο να περισυλλέγονται οι «βατσινιές» αμέσως μετά την κοπή τους, φαίνεται ότι κάπου «πάσχει», γιατί άλλωστε, δεν είμαι «ειδικός».

Θαυμάζω επίσης την αλληλέγγυα και συλλογική νοοτροπία, που θυσιάζει το ατομικό συμφέρον για το συλλογικό καλό, των  ιδιοκτητών των χωραφιών, εκατέρωθεν του οδοστρώματος, που δέχονται να γίνουν τα χωράφια τους, προσωρινές ή ακόμη και μόνιμες χωματερές. Για το κοινό καλό!

Οι πληροφορίες ότι, ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων οι οποίες είναι παράλληλες της επαρχιακής οδού Λαγκαδά – Ασπροβάλτας, στο τμήμα της Δημοτικής ενότητας Εγνατίας, ετοιμάζονται για έγγραφες καταγγελίες εναντίων του Δήμου Βόλβης, λόγω του ότι προσωρινά (κακόβουλη σκέψη: «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού»!), τα χωράφια τους έχουν γίνει χωματερές, φαίνονται κακόβουλες και κακοπροαίρετες. Το κοινό καλό προέχει!

Αφορμή για τις ανεπιβεβαίωτες και πιθανώς κακόβουλες πληροφορίες αποτελεί, ο καθαρισμός των θάμνων, χόρτων και χώματος στις άκρες του δρόμου τα οποία ο εκσκαφέας έχει σπρώξει σε πολλές περιοχές μέσα στα χωράφια τους, εισχωρώντας κατ αυτόν τον τρόπο στην ιδιοκτησία τους.

Η συσσώρευση πλην της καταπάτησης της ιδιοκτησίας και της αντιαισθητικής εικόνας είναι δυνατόν να αποτελέσει και εστία πυρκαγιάς ανά πάσα στιγμή.

Μεμονωμένοι ιδιοκτήτες έχουν παραπονεθεί στο Τοπικό Κοινοτικό Κατάστημα Εγνατίας, πλην όμως συνεχίζεται με αδιαφορία, ο υποτιθέμενος καθαρισμός με την ίδια μέθοδο με την δημιουργία αναχωμάτων προς τον Προφήτη. Τίθεται ένα βασικό ερώτημα από όσους διέρχονται την επαρχιακή οδό… Γιατί συνεχίζεται η συσσώρευση των όγκων αντί να απομακρυνθούν οι συσσωρευμένοι όγκοι θάμνων, κλαδιών και δέντρων οι οποίοι είναι παράλληλα του δρόμου για αρκετά χιλιόμετρα?

Μου φαίνεται αδιανόητο!

Οι έμπειροι και πρακτικοί δημοτικοί άρχοντες, όπως με πληροφόρησαν μάλιστα, ένας αντιδήμαρχος που ευθύνεται για το θέμα, ήταν πριν Δήμαρχος, κάτι περισσότερο θα γνωρίζουν.

Λογικό δεν είναι?

Δημογέρων

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen − fourteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.