Άμεση ανταπόκριση της Υπηρεσίας Καθαριότητας Δήμου Βόλβης σε αίτημα κατοίκου!

Κατά καιρούς έχουμε διαβάσει αρνητικά σχόλια σε διάφορες ομάδες κατοίκων δήμου Βόλβης για την αδιαφορία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Βόλβης στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων και δη ογκωδών αντικειμένων, τα οποία διάφοροι κάτοικοι απορρίπτουν άναρχα όπου τους βολεύει, δημιουργώντας μπαζότοπους.

Κάτοικος του Δήμου Βόλβης, μας απέστειλε μήνυμα ζητώντας πληροφορίες για τις ενέργειες που έπρεπε να κάνει, ώστε να μπορέσει να πετάξει τα άχρηστα ογκώδη αντικείμενα του. Τον προτρέψαμε να επικοινωνήσει με την αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλβης για την επίλυση του προβλήματος του.

Ως γνωστόν, το άρθρο 8 του Κανονισμού καθαριότητας του δήμου Βόλβης αναφέρει για τα ογκώδη αστικά απορρίμματα:

  1. Τα απορρίμματα αυτά δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε αλλά παραλαμβάνονται από τον Δήμο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των υπευθύνων με την Υπηρεσία Καθαριότητας ή τοποθετούνται σε ειδικά σημεία που ο Δήμος έχει καθορίσει για το σκοπό αυτό σε διάφορα σημεία του χωριού. Θα μπορεί ο Δήμος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να επιβάλλει ειδικό τέλος αποκομιδής για τα ογκώδη αντικείμενα. Απαγορεύεται να βγάζουν τα ογκώδη αντικείμενα στο πεζοδρόμιο.
  2. Οι υπεύθυνοι των γραφείων και καταστημάτων υποχρεούνται να έχουν μειώσει και ελαχιστοποιήσει τον όγκο των ξυλοκιβωτίων δια πιέσεως – περιδέσεως.
  3. Φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων , γκαζόν κλπ, συσκευάζονται σε πλαστικούς σάκους. Υπόλοιπα κοπής δένδρων, θάμνων, κλαδιών κλπ συσκευάζονται σε ελαφρά δεμάτια δεμένα με ανθεκτικό σκοινί, ή σύρμα.

Η επικοινωνία του κατοίκου με την Υπηρεσία Καθαριότητας έγινε πρωί ημέρας Πέμπτης. Η αποκομιδή των απορριμμάτων από τον χώρο εναπόθεσης έγινε με ειδικό όχημα την άλλη μέρα Παρασκευή μεσημέρι και μάλιστα σε ώρα εκτός του κανονικού ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων του δήμου!

Συμπέρασμα:

  • Δεν πετάω, όπου βρω και ό,τι δε χρειάζομαι.
  • Δεν καθαρίζω το σπίτι και ρυπαίνω το σπίτι του διπλανού μου.
  • Δεν αφήνουμε απορρίμματα στους κοινόχρηστους χώρους.
  • Δεν αγνοώ τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.
  • Σέβομαι το περιβάλλον και τους συμπολίτες μου.
  • Επικοινωνώ με την γραμμή δημότη του δήμου Βόλβης στο τηλ. 23970-61900

Κλείνοντας, θα θέλαμε να δώσουμε τα εύσημα στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του δήμου Βόλβης κ. Σαββόπουλο Χρήστο όχι μόνο για αυτήν την συγκεκριμένη ενέργεια, αλλά και για όλη την προσπάθεια που καταβάλει, με τα όποια μέσα και προσωπικό διαθέτει, για να κρατήσει τον δήμο Βόλβης καθαρό. Στο χέρι των κατοίκων είναι και πρέπει να βοηθήσουμε στην προσπάθεια του αυτή.

Φωτογραφίες πριν την αποκομιδή 

Στιγμή της αποκομιδής

Μετά την αποκομιδή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.