Αναδιοργάνωση και αλλαγή όλων των Αντιδημάρχων στο Δήμο Βόλβης;

Το ήμισυ της θητείας όλων των αυτοδιοικητικών οργάνων λήγει σήμερα (28/02/2017).  Όλοι οι Δήμαρχοι βρίσκονται στη δυσάρεστη -συνήθως- θέση να πάρουν αποφάσεις που πολλές φορές δεν είναι και τόσο εύκολες, αφού οι φιλοδοξίες των συνεργατών τους είναι μεγάλες.
Η απόφαση είναι πάντα δύσκολη καθώς… δεν γίνεται να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Κάποιοι τελικά θα στεναχωρηθούν από τις επιλογές, ιδιαίτερα εκείνοι που πιστεύουν ότι «έχουν να λαμβάνειν».
Το σίγουρο πάντως αυτή τη στιγμή είναι ότι  αλλαγές απαιτούνται σε όλα τα επίπεδα, μηδέ εξαιρουμένου  εκείνου του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου !

Οι δελφίνοι 
Οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας θέλουν να γίνουν αντιδήμαρχοι, αλλά  φοβούνται να εκφράσουν ανοιχτά την επιθυμία τους γνωρίζοντας ότι δεν έχουν και πολλές πιθανότητες να «διασπάσουν» τον στενό κύκλο των εκλεκτών του κονκλαβίου που απαρτίζουν οι επικεφαλείς των βιλαετιών.

Στις ιδιωτικές αυτές συζητήσεις ο ένας δελφίνος “θάβει” τον άλλον εκστομίζοντας αλήθειες που αν δημοσιεύονταν θα μπορούσαν να αποτελέσουν ποινικό αδίκημα.

Βεβαίως υπάρχουν και κάποιοι που εργάζονται αθόρυβα χωρίς να αναφέρονται στους αντιπάλους τους ονομαστικά  αλλά στα καφενεία και στις ομάδες επικρατούν ως συνήθως οι πιο θορυβώδεις.

Αναδιοργάνωση και αλλαγή όλων των αντιδημάρχων στο Δήμο
Αλλαγές σε πρόσωπα και αντιδημάρχους πρέπει  να πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας αν θέλει να ανατρέψει την εντελώς αρνητική εικόνα της Διοίκησης του.

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε αν ο Δήμαρχος έχει ενστερνιστεί την άποψη των αυλοκολάκων που τον περιτριγυρίζουν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για αλλαγές.  Πρέπει επιτέλους να επιλέξει πρόσωπα που θα βελτιώσουν τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, στα επόμενα δυόμιση χρόνια που απομένουν μέχρι  τις δημοτικές εκλογές του 2019.

Πάντως οι θέσεις – στόχοι που είχε θέσει δια μέσου του προγράμματος της παράταξης του ο Δ. Λιάμας με τους  συνεργάτες του ξεχωριστά και αναλυτικά για κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα όχι μόνο έχουν παραμείνει στην σφαίρα της φαντασίας του αλλά πλέον θα μπορούσαν να αποτελέσουν σενάριο για ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Γκρίζες ζώνες
Σε ότι αφορά τα θέματα καθαριότητας, θα μπορούσαμε κάλλιστα να διεκδικήσουμε το βραβείο του πιο βρώμικου Δήμου, με την εικόνα των κάδων να ξεχειλίζουν από τα σκουπίδια, κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Η εικόνα αυτή αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα πώς είναι άχρηστη η συμμετοχή του Δήμου σε  «εκθέσεις προβολής τουριστικού προορισμού», την στιγμή που αδυνατούν να καταλάβουν  ότι δεν διαθέτουν το πιο βασικό, την υποδομή. Αν δε, θελήσουμε να μιλήσουμε για την προσπάθεια της ανακύκλωσης, η πλειοψηφία των εκλεκτών αιρετών, έχουν σχηματίσει την άποψη, ότι η ανακύκλωση έχει σχέση με την κυκλικότητα της εναλλαγής των θέσεων στα αξιώματα του Δήμου.

Σε ότι αφορά την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, αλλά και την κατάσταση των δρόμων και πλατειών, η εικόνα είναι χειρότερη από την αρχή της υλοποίησης του Καλλικράτη.

Τέλος και σε ότι αφορά την αγροτική οδοποιία, τα παράπονα των ανθρώπων που καθημερινά δίνουν την «μάχη της λακκούβας» παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.

Αυτό που πλέον απομένει σε όλους τους «επαρχιώτες» δημότες, είναι η ίδρυση ενός σωματείου που θα ασχολείται με την διεκδίκηση αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκαλούνται στα ΙΧ τους.

Κοπτοραπτική
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν θα ριφθεί ο κύβος για αλλαγές σε όλους και σε όλες τις θέσεις, με τον Δ.Λιάμα να πρέπει να αποφασίσει την αντικατάσταση όλων(;) των Αντιδημάρχων, μήπως και σώσει την μετέπειτα δυνατότητα της επανεκλογής του.

Στην αρχή της θητείας του ο Δ. Λιάμας, είχε μοιράσει τις θέσεις, των Αντιδημάρχων «αναλογικά» με τους ψήφους που του «έφεραν» οι μετέπειτα Αντιδήμαρχοι του. Το ερώτημα που τίθεται όμως, είναι το αν «έχει ξεπληρωθεί» η στήριξη που έλαβε από τους Δελφίνους του.

Ποιος εξάλλου ενθυμείται δυόμιση χρόνια μετά τις εκλογές το περίφημο «οι θέσεις των Αντιδημάρχων, δεν είναι οι μόνες θέσεις ευθύνης και προσφοράς στο Δήμο μας. Για τους πιο πάνω λόγους, ορίζουμε και εντεταλμένους συμβούλους, όλους τους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι θα συνεπικουρούν στο έργο της Δημοτικής Αρχής». Πάντως, βλέποντας τα πεπραγμένα και την δράση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων όλα αυτά τα χρόνια, οι καλές προθέσεις, παρέμειναν προθέσεις.

Αντιδήμαρχοι περιόδου 01/09/2014 – 28/02/2017

  • Αθανασιάδης Γεώργιος Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων και συντήρησης υποδομών δίχως αντιμισθία
  • Βασιλειάδου Άννα Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος με αντιμισθία
  • Δεμερτζής Γεώργιος Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και εποπτείας Νομικών Προσώπων δίχως αντιμισθία
  • Ιορδανίδης Θεόδωρος Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης με αντιμισθία
  • Καρακίτσος Απόστολος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Οικονομικής Διαχείρισης, με αντιμισθία
  • Μπουρλής Γεώργιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού με αντιμισθία

Τις αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων μπορείτε να τις διαβάσετε ΕΔΩ

Φυσικά το οικονομικό στοιχείο της τοποθέτησης στην θέση του Αντιδημάρχου παίζει έναν πολύ καλό σκοπό – στόχο.

Οι νέοι μισθοί οι οποίοι αποσυνδέονται από αυτούς των γενικών γραμματέων των υπουργείων, βασίζονται στο νέο μισθολόγιο του Δημοσίου. Να σημειωθεί ότι μέχρι 31.12.15, η αντιμισθία των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό από 20.000 έως 100.000 κατοίκους ήταν ισόποση με το 80% των ανωτέρω αποδοχών του γενικού γραμματέα υπουργείου (4.750 ευρώ), ενώ οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας που αναλογεί στο δήμαρχο, και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λάμβαναν το 40% αυτής.

ΑΠΟΔΟΧΕΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΙ 20.000 – 100.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ 3.420,00 €

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ 20.000 – 100.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ 1.710,00 €

ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 20.000 – 100.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ 720,00 €

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 + 7 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.