Απάντηση εργαζομένων του Δήμου Βόλβης στην καταγγελία της Π.Φ.Π.Ο σχετικά με τις φόλες

skili-fola1Στις 23 Οκτωβρίου 2016 η Π.Φ.Π.Ο (Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία) δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της μια ανοικτή επιστολή-καταγγελία προς τον Δήμαρχο Βόλβης κ Διαμαντή Λιάμα με τίτλο “Καταγγελία για φόλες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλβης”

Η volvipress.gr αναδημοσίευσε την είδηση αυτή από το  zoosos.gr όπου υπήρχε και το σχετικό εισαγωγικό σχόλιο. Σήμερα (4/11/2016) το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βόλβης δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του δήμου (dimosvolvis.gr) σχετική ανακοίνωση-απάντηση την οποία δεν θα σχολιάσουμε.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

Σταυρός 4-11-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψη μας δημοσίευμα ιστοσελίδας, το όποιο αναπαράγει και σχολιάζει επιστολή που απέστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στον Δήμο μας και αφορά στην τακτική εξουδετέρωσης αδέσποτων ζώων με χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλας).

Με έκπληξη αλλά και οργή διαβάσαμε ότι: «…γίνεται λόγος και στις φήμες που ακούγονται συχνά και όχι μόνο εκεί, ότι δηλαδή δημοτικοί υπάλληλοι βάζουν τις φόλες για να εξολοθρεύσουν τα αδέσποτα….».

Απορούμε πως ανυπόστατες «φήμες» και ενδεχομένως κακόβουλες διαδόσεις, αρκούν για να σπιλωθεί ένας ολόκληρος κλάδος εργαζομένων. Είναι αυτονόητο, ότι το Σωματείο μας καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τέτοιου είδους πρακτικές, αν και εφόσον υπάρχουν. Ωστόσο, οι εργάτες του Δήμου Βόλβης, όχι μόνο δεν προέβησαν σε ανάλογες πράξεις, αλλά αντίθετα συμμετείχαν ενεργά μαζί με τους συνεργαζόμενους κτηνιάτρους, στη στείρωση αδέσποτων και τον αποπαρασιτισμό τους. Επίσης στις περιπτώσεις που κάποιοι ασυνείδητοι φονιάδες τοποθετούν φόλες, οι εργάτες του Δήμου είναι αυτοί που την επόμενη μέρα θα συλλέξουν τα δηλητηριασμένα νεκρά αδέσποτα, με όσους κινδύνους αυτό εγκυμονεί για την υγεία τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βόλβης, έχει αποδείξει με το σύνολο της δράσης του, ότι διαθέτει και κοινωνική ευαισθησία και παρρησία γνώμης για να καταδικάσει οποιαδήποτε παράτυπη ή παράνομη ενέργεια. Δεν μπορούμε όμως να δεχθούμε, ότι χωρίς να υπάρχει η παραμικρή επικοινωνία μαζί μας, είτε για παροχή διευκρινήσεων, είτε για διασταύρωση «καταγγελιών», η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία δημοσιοποιεί φήμες, οι οποίες συκοφαντούν τους εργαζόμενους του Δήμου Βόλβης.

Ακόμα, θεωρούμε απαράδεκτο η Ομοσπονδία –της οποίας τους αγώνες για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος σεβόμαστε και στηρίζουμε- με τις ανυπόστατες αυτές καταγγελίες να δίνει τροφή σε ανώνυμες ιστοσελίδες, οι οποίες προσδοκώντας ίσως ορισμένα κλικ παραπάνω, εκτοξεύουν λάσπη και αναπαράγουν φήμες με ανυπόγραφα κείμενα.

Ζητούμε από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, να προβεί άμεσα σε διόρθωση και αποκατάσταση της αλήθειας, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος μας.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΣΗΜΩΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                   ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 + 19 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.