Απάντηση της “Εγνατία Οδός ΑΕ” σε αναφορές του δήμου Βόλβης για τις πλημμύρες

Η “Εγνατία Οδός ΑΕ” βρίσκεται σε συνεργασία με το Δήμο Βόλβης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου, μέσω μιας προγραμματικής σύμβασης, να αναλάβει μια υδραυλική μελέτη, όπως άλλωστε, συμβαίνει και σε άλλους Δήμους και Περιφέρειες

Τα παραπάνω αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της “Εγνατίας Οδού” Απόστολος Αντωνούδης, με αφορμή τις αναφορές του Δήμου Βόλβης, σύμφωνα με τις οποίες, “η κατασκευή της Εγνατίας Οδού, φαίνεται ότι αποτέλεσε τη γενεσιουργό αιτία για την αύξηση των πλημμυρικών φαινομένων”.

“Πλημμύρες υπήρξαν στη Βόλβη και πριν από την κατασκευή της Εγνατίας”, τονίζει ο κ. Αντωνούδης και προσθέτει: “εφαρμόζουμε κάποιες υδραυλικές μελέτες που είχαν να κάνουν με τον άξονα της Εγνατίας. Πριν από μερικά χρόνια κάναμε και κάποιες παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο σημείο. Βελτιώσαμε κάποια τεχνικά. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και σε μεγάλα ρέματα που υπάρχουν εκεί, όταν οι βροχοπτώσεις είναι ισχυρές και οι ποσότητες του νερού μεγάλες, παρασύρουν μεγάλες ποσότητες φερτών υλικών. Τα σημεία αυτά καθαρίζονται κάθε φορά ωστόσο σε περιπτώσεις παρατεταμένων βροχοπτώσεων δεν μπορούν καθαριστούν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή”.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

six − 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.