Από την Νέα Μάδυτο ξεκινάει το Λαϊκό Πανεπιστήμιο του δήμου Βόλβης

laiko panepistimio volvisΥπό την αιγίδα του δήμου Βόλβης ο Σύλλογος Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας αρχίζει από τη Νέα Μάδυτο διαλέξεις με δωρεάν είσοδο.

Δυνατότητα επιμόρφωσης σε ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες, με τη βοήθεια εξειδικευμένων επιστημόνων-εισηγητών, θα έχουν πλέον οι κάτοικοι του δήμου Βόλβης, μέσα από τη λειτουργία του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Βόλβης, το οποίο εξασφάλισε ο δήμος Βόλβης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης».

Η έναρξη της λειτουργίας του νέου θεσμού, γίνεται από τη Νέα Μάδυτο με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαδύτου, ενώ από το φθινόπωρο το Λαϊκό Πανεπιστήμιο θα αναπτυχθεί και σε άλλους μεγάλους οικισμούς του δήμου Βόλβης. Ειδικότερα, αυτόν τον Ιούλιο, θα δοθούν τρεις διαλέξεις με δωρεάν είσοδο, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τοπικής Κοινότητας Νέας Μαδύτου, με την πρώτη διάλεξη να γίνεται την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015, στις 19.30, από την πολιτισμολόγο Ελένη Γρομπανοπούλου, με θέμα: «Ρατσισμός και οι μορφές του». Μετά το τέλος της τρίτης διάλεξης στις 29 Ιουλίου 2015, θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Βόλβης δήλωσε: «Χαιρετίζω τη δημιουργία ενός νέου θεσμού, που φιλοδοξούμε να συμβάλει ιδιαίτερα στην επιμόρφωση των δημοτών, μέσα από εκλαϊκευμένες διαλέξεις σε διάφορες περιοχές του δήμου Βόλβης. Θα σταθούμε στο πλευρό του Συλλόγου Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος θα έχει την ευθύνη υλοποίησης του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Βόλβης και καλώ τους δημότες μας να αγκαλιάσουν την προσπάθεια του. Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τον πολιτιστικό σύλλογο Νέας Μαδύτου για την συμβολή του στις εκδηλώσεις αυτές».

Το πλήρες πρόγραμμα των διαλέξεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

7 − 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.