Από το Μόδι του δήμου Βόλβης κατάγεται ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης
Πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες για τον διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης.
Μεταφέρουμε ενδεικτικά το παρακάτω:
(Σ.Σ. Καμαρώστε και τον Τσερμπάκ εφέντη, λυκειάρχη του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης σε φωτογραφία αναρτημένη στο site του λυκείου. Είναι ο πρώτος από αριστερά. αναρωτιέστε μήπως ποιός κύριος εικονίζεται στην φωτογραφία στον τοίχο από πίσω? Κάντε ένα zoom – in. Θα μπορείτε να διαβάσετε πως πρόκειται για τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ(!!!??). Είπατε τίποτις?
Θέλουμε και απαιτούμε εξηγήσεις και από τον υπουργό παιδείας αλλά και από το κόμμα που κυβερνάει παριστάνοντας τους πατριώτες!!!
ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ (τα μικρά γράμματα) ΑΠΟ ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΡΑΜΗ)
Κάτι δεν μας “έκατσε” καλά σαν volvipress σε όλη αυτήν την ιστορία και έτσι στο άρθρο μας με τίτλο Απάντηση για την αποβολή μαθητή γράψαμε πως: “Δεν πιστεύουμε πως είναι από το σχολείο της Κατερίνης η φωτογραφία γιατί ψηλά φαίνεται ο Κεμάλ Ατατούρκ. Προφανώς είναι από κάποιο σχολείο της Θράκης”. Επίσης γράψαμε πως μάλλον αυτή η ιστορία θα έχει και συνέχεια.
Τελικά λάβαμε ένα μήνυμα από κάτοικο του Μοδίου που μας λέει πως ο Διευθυντής κατάγεται από το Μόδι του δήμου Βόλβης και είναι γνήσιος Μοδιώτης. Μάλιστα ένα παραδοσιακό καφενείο που υπάρχει στην πλατεία στο Μόδι είναι του πατέρα του. Δεν είναι λοιπόν Οθωμανός και μάλιστα είναι και πολύ καλός άνθρωπος.
Το όνομα Τσερμπάκ Κύριλλος προέρχεται από προ-παππούδες με ρίζες από την Ρωσία.
Η φωτογραφία είναι από ομάδα καθηγητών που είχαν πάει στην Τουρκία για σεμινάρια .
Επίσης πριν από λίγο βγήκε ανακοίνωση από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πιερίας που αναφέρει τα εξής:
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πιερίας, σχετικά με το θέμα, που προέκυψε στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης, επισημαίνει τα εξής:
Οι μαθητικές κινητοποιήσεις των προηγουμένων ημερών έφεραν στην επιφάνεια μια σειρά από αιτήματα, όπως
- κατάργηση της «τράπεζας θεμάτων»,
- προσλήψεις εκπαιδευτικών,
- έγκαιρη διανομή συγγραμμάτων τεχνικών ειδικοτήτων.
Τα σχόλια δικά σας.
Δηλαδή το θεωρείτε φυσικό να έχει σχολείο της Θράκης εικονίσματα του σφαγέα Κεμάλ στους τοίχους του.Και το να φωτογραφίζεται διευθυντής ελληνικού σχολείου κάτω από αυτά.
Όχι δεν θεωρούμε φυσιολογικό να έχει σχολείο της Θράκης εικονίσματα του σφαγέα Κεμάλ στους τοίχους του. Κάναμε μια υπόθεση στο προηγούμενο άρθρο λέγοντας πως “προφανώς είναι από κάποιο σχολείο της Θράκης”. Κακώς χρησιμοποιήσαμε την λέξη προφανώς αντί της λέξεως πιθανόν. Και αυτό το γράψαμε γιατί κάποια σχολεία της Θράκης είναι αποκλειστικά για Μωαμεθανούς. Έλληνες βέβαια Μωαμεθανούς όπου όμως διδάσκονται στο σχολείο και την Τούρκικη γλώσσα. Και με τόσα που ακούγονται περί Τουρκίας σχετικά με τα επεκτατικές της ενέργειες όλα μπορεί να τα υποθέσει κάποιος.
Τελικά η φωτογραφία είναι από σχολείο που βρίσκεται μέσα στην Τουρκία. Έγινε επίσκεψη Ελλήνων σε Τούρκικα σχολεία στα πλαίσια ενός προγράμματος. Αν παρατηρήσετε την φωτογραφία μόνο αυτός με την κόκκινη γραβάτα δεν φοράει κονκάρδα κρεμασμένη στο λαιμό που σημαίνει πως είναι Τούρκος. Βγήκανε λοιπόν οι τρεις Έλληνες εκπαιδευτικοί μια αναμνηστική φωτογραφία στο γραφείο του Τούρκου συναδέλφου τους. Είναι κακό αυτό?
Από τη στιγμή που Έλληνας δημόσιος υπάλληλος, και πόσο μάλλον εκπαιδευτικός, φωτογραφίζεται κάτω από το εικόνισμα ενός υπεύθυνου για τρεις εθνικές εκκαθαρίσεις, μεταξύ των οποίων μια με θύματα εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, τότε είναι όχι μόνο κακό αλλά και διοικητικά κολάσιμο.Ελπίζω να μην χρειαστεί να επαλέλθω για να σας εξηγήσω το παραπάνω.Αν ο κ.Τσερμπάκ πήγαινε στη Γερμανία και ο “συνάδελφός” του είχε εικόνισμα του Χίτλερ, θα λέγατε όσα λέτε;Αιδώς, Αργείοι….
Αν ένας Μωαμεθανός συνάδελφος του κ.Τσερμπάκ επισκεπτόταν ένα σχολείο στην Ελλάδα και έβγαινε φωτογραφία στο γραφείο του διευθυντή κάτω από το εικόνισμα του Χριστού τι έπρεπε να γίνει? Όταν επέστρεφε στην Τουρκία έπρεπε να τον κρεμάσουν?
Καλώς ή κακώς οι Τούρκοι έχουν τον Κεμάλ εικόνισμα. Μαλώστε με τους Τούρκους.
γιώργος παραφέρεσαι. Γιατί χάνεις την ψυχραιμία σου? Ούτε καν το όνομα σου δεν έβαλες αυτήν την φορά. Φυσικά δεν εγκρίνεται το σχόλιο σου και όχι επειδή βρίζεις εμένα προσωπικά.
Επανήλθες πάντως αλλά μάλλον δεν μπορείς να δώσεις εξηγήσεις και άρχισες τις βρισιές
Να πάμε στην ουσία του διαλόγου, κατά την γνώμη μου. Αφορά το θέμα της φωτογραφίας του Κεμάλ. Η ευθύνη καθοδήγησης των συμμετεχόντων από Ελληνικής πλευράς σε ανταλλαγές επισκέψεων σε ξένες χώρες γενικά, ανήκει στο ΥΠΕΞ και στις Πρεσβείες-Προξενεία μας σε κάθε χώρα. Όταν κάνουν σωστά την δουλειά τους όλοι, τότε δύσκολα μπορούν να μας περάσουν την προπαγάνδα που θέλουν. Καιρός να συζητάμε νηφάλια, με σκοπό το συμφέρον της χώρας και των Ελλήνων και χωρίς να ψάχνουμε αφορμή για να γίνουμε “μαλλιά-κουβάρια” με την πρώτη ευκαιρία. Πλειοδοσία πατριωτισμού μεταξύ μας δεν χρειάζεται. Την διχόνοια, την έχουμε πληρώσει ακριβά πολλές φορές. Μόνο στον προηγούμενο αιώνα, το ΄22 και το ΄44-45, έχουν αφήσει πληγές που δεν έκλεισαν ακόμη.
Αν προσθέσουμε και το λεγόμενο “Κυπριακό” που είναι ξανά στην επικαιρότητα, έχει τριτώσει το κακό μέσα στον προηγούμενο αιώνα!! Ας διδαχθούμε από τα λάθη μας. Είναι πρόσφατα.