Αρχές καλοκαιριού ξεκινάει η κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Λαγκαδά

Στα εγκαίνια του πρώτου Σταθμού Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) στην Ελλάδα στην ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, παραβρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης.
Εκεί σε συνάντηση του με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, τον Πρόεδρο της ΕΠΑ Βενέτη Μπούρα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Λεωνίδα Μπακούρα, επιβεβαιώθηκε και επικαιροποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη του Λαγκαδά.

Οι επικεφαλής της ΕΠΑ επιβεβαίωσαν στον δήμαρχο, ότι οι εργασίες κατασκευής του δικτύου θα ξεκινήσουν στις αρχές του καλοκαιριού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Λαγκαδά πρόσφατα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε στην χωροθέτηση του αποθηκευτικού χώρου για το φυσικό αέριο σε δημοτικό οικόπεδο δίπλα στο εργοτάξιο.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες έρχεται προς ψήφιση στην Βουλή από το αρμόδιο Υπουργείο, η νομοθετική ρύθμιση για την ολοκλήρωση του απαιτούμενου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των 12 νέων δικτύων συμπιεσμένου φυσικού αερίου με την μέθοδο CNG σε αντίστοιχες 12 ελληνικές πόλεις. Ως γνωστόν, η πόλη του Λαγκαδά θα είναι η πρώτη από τις 12 που θα αρχίσει η υλοποίηση της παροχής φυσικού αερίου με την παραπάνω μέθοδο.

Πηγή: lagadas24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.