Άρθρο που δυσφημεί τουριστική περιοχή του δήμου Βόλβης

Υποσχεθήκαμε να μην ασχοληθούμε με συγκεκριμένο πρόσφατα εμφανιζόμενο προεκλογικά ιστολόγιο. Αλλά όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές (δείτε μια ακόμη διάψευση εδώ) και την δυσφήμιση της περιοχής, στον βωμό ίσως διάφορων σκοπιμοτήτων, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι.

Διαβάσαμε λοιπόν πριν λίγες ημέρες άρθρο με τίτλο : “Σοκ! Αδειάζουν απόβλητα μέρα μεσημέρι, στην θάλασσα των Βρασνών” χωρίς να εξηγούν τι είναι απόβλητα δημιουργώντας έτσι λανθασμένες εντυπώσεις στους αναγνώστες. Κάποιοι μάλιστα σχολίασαν στο ΦΒ ότι είναι βοθρολύματα.

Τα υγρά απόβλητα λοιπόν περιλαμβάνουν τα στερεά υπολείμματα τα οποία είναι διαλυμένα σε ένα υγρό μέσο (νερό ή κάποιο οργανικό διαλύτη).  Κύριες πηγές προέλευσης των υγρών αποβλήτων είναι τα οικιακά, τα αστικά και τα βιομηχανικά απόβλητα. Γενικά οι κύριοι ρύποι των υγρών αποβλήτων είναι τα οργανικά βιοαποικοδοµήσιµα υλικά, τα οργανικά μη βιοαποικοδοµήσιµα υλικά, θρεπτικά υλικά, τοξικές ουσίες (π.χ. θειούχα, τα χρωµικά, τα αρσενικικά άλατα, τα κυανιούχα, οι φαινόλες και τα παράγωγά τους, τα οργανοσφωρικά, το οργανικό θείο, τα αλογόνα), βαρέα μέταλλα, άλλα ανόργανα υλικά (π.χ. χλωριούχο νάτριο), παθογόνοι μικροοργανισμοί (π.χ. Escherichiacoli κ.α.). Το συγκεκριμένο χώμα και η άμμος δεν είναι οργανικά αλλά αδρανή υλικά, ούτε το νερό της ύδρευσης είναι οργανικός διαλύτης.

Δείτε εδώ ολόκληρο το άρθρο έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξηγήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει.

  1. Τα φορτηγά είναι ιδιοκτησία του εργολάβου που κατασκεύασε το έργο βιολογικού καθαρισμού Σταυρού Βρασνών. Δεν πλένει ούτε κάδους απορριμάτων ούτε αδειάζει βόθρους. Γεμίζει καθαρό νερό από κρουνό πυροσβεστικής (δηλαδή από την ύδρευση) το ρίχνει μέσα σε φρεάτια του βιολογικού (που δεν λειτουργεί ακόμη). Οι κλήσεις οδηγούν το καθαρό νερό στο επόμενο φρεάτιο παρασύροντας τυχόν χώματα και άμμο που υπάρχουν μέσα στις σωλήνες από την κατασκευή. Στην συνέχεια αντλεί αυτά τα νερά ανακατεμένα με χώμα και άμμο από το επόμενο φρεάτιο και τα αδειάζει σε διάφορα μέρη. Φυσικά είναι λάθος να τα αδειάζει στην μπάρα της παραλίας Βρασνών και στην Παραλία των N. Βρασνών αλλά το ξανατονίζουμε πως τα λασπόνερα αυτά δεν είναι απόβλητα και επικίνδυνα για την δημόσια υγεία
  2. Το ίδιο έγινε και λίγο μετά τις “Κυκλάδες” στα Νέα Βρασνά με την διαφορά ότι εκεί γινότανε η άντληση απ ευθείας από το φρεάτιο στην θάλασσα.

Γιατί γίνεται αυτή η διαδικασία καθαρισμού; Το έργο τελείωσε και θα παραδοθεί αφού γίνει έλεγχος από αρμόδιους επιθεωρητές. Η διαδικασία αυτή γίνεται εκτός του να επιβεβαιωθούν οι σωστές κλίσεις αλλά και να παραδοθεί το έργο καθαρό χωρίς προβλήματα έτοιμο προς χρήση.

Επομένως ανακοινώνουμε ότι τα τυχόν ελάχιστα υπολείμματα (χώμα και άμμος) που πέρασαν μέσα στο δίκτυο και τα φρεάτια του βιολογικού από τις ανασκαφές, καθαρίζονται με καθαρό πόσιμο νερό και δεν κινδυνεύει η δημόσια υγεία.

Όποιος νοιάζεται πραγματικά για την περιοχή και τον τουρισμό της, αναδεικνύει τα καλά της περιοχής και δεν παραπληροφορεί με κίνδυνο να υποστεί τεράστια ζημιά η τουριστική βιομηχανία της περιοχής.

volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 + 14 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.