Βούλγαροι αγοράζουν ακίνητα στα Βρασνά και Στρυμωνικό κόλπο

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat τα οποία αναφέρονται σε 22 από τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν «εθνικούς κατώτατους μισθούς» δείχνουν ότι σε σύγκριση με το 2008, οι εθνικοί κατώτατοι μισθοί αυξήθηκαν σε όλα τα κράτη-μέλη εκτός από την Ελλάδα ενώ μεταξύ 2008 και 2017 οι ελάχιστοι μισθοί διπλασιάστηκαν στη Βουλγαρία (+109%).
Το 2017 ήταν ένα καλό έτος για τη βουλγαρική οικονομία, η οποία σημείωσε αύξηση του ΑΕΠ της τάξεως του 4%. Το επίτευγμα φαίνεται καλό στο φόντο των χρονών μετά την κρίση του 2008, γιατί ακόμα και οι απλοί Βούλγαροι το αισθάνθηκαν – οι μισθοί αυξάνονται σταθερά κατά 10% ετησίως. Στις πιο ανεπτυγμένες περιοχές της χώρας έφτασαν σχεδόν το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι Βούλγαροι άρχισαν να αγοράζουν ακίνητα και αυτοκίνητα – πωλήσεις ρεκόρ σημειώθηκαν και στα αυτοκίνητα και η αύξηση θεωρείται από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Υπολογίζεται πως 3.000 Βούλγαροι αγόρασαν ακίνητα στις ακτές της Βόρειας Ελλάδας την περίοδο από το 2012- 2015 όπου οι τιμές των ακινήτων βρίσκονταν στο κατώτατο σημείο. Οι Βούλγαροι «επενδυτές» αγοράζουν μεγαλύτερα διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες και προτιμούν την Χαλκιδική, την Καβάλα, τα Βρασνά και τον Στρυμωνικό κόλπο.
olathessaloniki.com
Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Skip to content