Δίκτυο υποστήριξης ζωής δημιουργεί ο δήμος Βόλβης

Αγοράστηκαν απινιδωτές και συνεχίζεται η εκπαίδευση διασωστών

Προσπάθεια να καλύψει τις ανάγκες σε παροχή πρώτων βοηθειών καταβάλει ο δήμος Βόλβης, δημιουργώντας ένα δίκτυο παροχής πρώτων βοηθειών, που θα ενεργοποιούν πιστοποιημένοι διασώστες και χειριστές απινιδωτών. Το δίκτυο οργανώθηκε υπό την εποπτεία της οργάνωσης «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» με την οποία ο δήμος Βόλβης έχει άρρηκτους δεσμούς συνεργασίας τα τελευταία χρόνια.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, συνεχάρη θερμά τον υπεύθυνο της οργάνωσης «KIDS SAVE  LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» στον δήμο Βόλβης Χρήστο Ταλιάκα, για το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο που πραγματοποιεί η οργάνωση με την άοκνη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής.

Σε ειδική τελετή, οι κ.κ. Λιάμας και Τσαλίκας, παρέλαβαν πέντε απινιδωτές. Τα μηχανήματα αυτά τοποθετήθηκαν στα Νέα Βρασνά, στο Σταυρό τη Νέα Απολλωνία, τον Προφήτη και την Αρέθουσα, σε σημεία τα οποία θα είναι προσβάσιμα σε 24ωρη βάση. Οι απινιδωτές είναι άμεσα διαθέσιμοι στους πιστοποιημένους ανανήπτες για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε επεισόδια καρδιακής ανακοπής.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη υπάρχουν άλλοι τρεις απινιδωτές σε Ασπροβάλτα και Σταυρό, ενώ στόχος της διοίκησης του δήμου Βόλβης είναι μέσα στο επόμενο διάστημα να αγοραστούν απινιδωτές ώστε να τους προμηθευτούν όλες οι δημοτικές ενότητες.

«Εξακολουθούμε να τροφοδοτούμε αυτή τη μεγάλη παράδοση εθελοντισμού που έχουν οι δημότες μας. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε την προμήθεια απινιδωτών, ώστε να καλύψουμε κάθε γωνιά του δήμου μας, και μαζί με τη βοήθεια των αξιέπαινων συμπολιτών μας, να σώζουμε ζωές όπου κι αν χρειαστεί», επεσήμανε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας .

Ο δήμος Βόλβης ενισχύει την προσπάθεια του οργανισμού «KIDS SAVE LIVES», παρέχοντας χώρους στα στελέχη της, συμβάλλοντας επικουρικά στην οργάνωση σεμιναρίων εκπαίδευσης εθελοντών σε ανάνηψη, όπως για παράδειγμα εκείνο που πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Παιδικής Κατασκήνωσης Σταυρού. Είναι εντυπωσιακό, ότι αυτή τη στιγμή, το δίκτυο διαθέτει στο δήμο Βόλβης, σχεδόν 200 πιστοποιημένους χειριστές απινιδωτή και επτά εκπαιδευτές.

Στο μεταξύ οι συντελεστές της «KIDS SAVE LIVES», το καλοκαίρι στην Ασπροβάλτα κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή έναν 55χρονο, αφού τον υπέβαλλαν σε 8 απινιδώσεις. Ήταν το 12ο θύμα εξωνοσοκομειακής ανακοπής που επέστρεψε στη ζωή στη χώρα μας τα τελευταία 2 χρόνια, χάρη στο δίκτυο απινιδωτών και ανανηπτών, που έχουν δημιουργήσει η οργάνωση «Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Μεταφορά από την έντυπη έκδοση Σεπτεμβρίου του περιοδικού του δήμου Βόλβης

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.