Δήλωση για το σοβαρότατο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών

metafora mahitvnΗ Τομεάρχης Παιδείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής  Β΄ Θεσσαλονίκης, κα Σταυρούλα Ξουλίδου, δήλωσε για το σοβαρότατο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών τα εξής:

«Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται σημαντικά τα προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με  το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ήδη από πέρυσι το πρόβλημα έχει ενταθεί και έπειτα από έντονο κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκήσαμε, το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε σε μια προσωρινή και αναποτελεσματική διευθέτηση του ζητήματος. Επί έναν ολόκληρο χρόνο τα συναρμόδια υπουργεία, δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν κατάφεραν να επιλύσουν το πρόβλημα της ΚΥΑ, που καθορίζει το καθεστώς των συμβάσεων για τη μετακίνηση των μαθητών.

Η επανάληψη του ίδιου προβλήματος κάθε νέα σχολική χρονιά και η ανικανότητα των αρμοδίων να βρουν οριστική λύση δοκιμάζει τα όρια της αντοχής των ελληνικών οικογενειών, που επιφορτίζονται με ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να επιμεληθεί η πολιτεία. Αντίθετα, κάθε χρόνο μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν μάταια να δοθεί άμεση και οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.

Τονίζουμε ότι είναι Συνταγματική και Διεθνής η κατοχύρωση του δικαιώματος στην δωρεάν εκπαίδευση και ως εκ τούτου είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίζει τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο με τρόπο ασφαλή και ανέξοδο για τους γονείς και τους μαθητές.»

Σταυρούλα Ξουλίδου

1 thought on “Δήλωση για το σοβαρότατο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.