Δημιουργείται εθελοντική ομάδα πολιτών στον Σταυρό του Δήμου Βόλβης

ethelontismosΣτις 18/09/2014 σαν διαχειριστές της ιστοσελίδας volvipress.gr, με άρθρο μας είχαμε προτείνει την ίδρυση γραφείου Εθελοντισμού , την δημιουργία Μητρώου Εθελοντών και τη σύσταση Ομάδων Εθελοντών στις έδρες όλων των Δηµοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρού Χρήστος Γκολιδάκης πρωτοστατεί σε ενέργειες που πρέπει και θέλουμε να γίνουν. Δημιουργείται λοιπόν εθελοντική ομάδα πολιτών στην έδρα του δήμου Βόλβης με απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρού.

Μεταφέρουμε το Δελτίο Τύπου από την ιστοσελίδα του Δήμου Βόλβης με τίτλο Δημιουργείται εθελοντική ομάδα πολιτών στην έδρα του δήμου Βόλβης με απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρού.

Η ανάπτυξη εθελοντικής δράσης, πνεύματος αλληλεγγύης και προσφοράς προς την κοινωνία, είναι ο σκοπός της Εθελοντικής Ομάδας Σταυρού Δήμου Βόλβης, που ιδρύεται με απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρού.

Έργο της θα είναι η εθελοντική προσφορά σε τομείς όπως η κοινωνική προστασία, η υγεία και η αλληλεγγύη, ο πολιτισμός και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ο αθλητισμός, η πολιτική προστασία και η συνδρομή σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, η προστασία του περιβάλλοντος (καθαρισμός παραλιών, κοινόχρηστων χώρων κ.ά.), η επικουρική δραστηριοποίησή και αρωγή προς τις υπηρεσίες του δήμου Βόλβης.

Ο δήμος Βόλβης θα συνδράμει στην προσπάθεια αυτή, όπως δεσμεύθηκαν ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, και ο εντεταλμένος σύμβουλος Εθελοντισμού Χρήστος Χατζής.

Ο Δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας επισημαίνει ότι «καλώ τους δημότες να αγκαλιάσουν αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία, συνέχεια της παράδοσης που έχει ο δήμος μας στην εθελοντική προσφορά. Ως μικρό δείγμα, θυμίζω τις εκστρατείες καθαριότητας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που απέσπασαν πανελλήνιο έπαινο για τη μεγάλη συμμετοχή τους. Ο δήμος Βόλβης θα σταθεί στο πλευρό και κάθε ανάλογης προσπάθειας δημιουργίας εθελοντικών ομάδων σε κάθε περιοχή του δήμου μας και μάλιστα προτρέπω τους δημότες μας να προχωρήσουν στην ίδρυση αντίστοιχων σχημάτων εθελοντισμού».

Οι δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας Σταυρού Δήμου Βόλβης θα αποφασίζονται και θα συντονίζονται από τους εθελοντές, σε μηνιαία ειδική συνεδρίαση.

Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Σταυρού Δήμου Βόλβης μπορούν να είναι όσοι κάτοικοι και δημότες το επιθυμούν. Αιτήσεις συμμετοχής διατίθενται σε ειδικό έντυπο στο δημοτικό κατάστημα Σταυρού.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την κ. Ελένη Τζουβελεκη στο τηλ.: 2397330201, από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρού Χρήστο Γκολιδακη και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Εθελοντισμού κ. Χρήστο Χατζή.

Στον παρακάτω σύνδεσμο επισυνάπτεται η σχετική αίτηση εθελοντή για την Εθελοντική Ομάδα Σταυρού Δήμου Βόλβης:

http://www.dimosvolvis.gr/attachments/article/243/AITISI_ETHELONTI.pdf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one + ten =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.