Δημοτικό Σχολείο Ν. Βρασνών: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στις 5 Ιουνίου ολόκληρος ο πλανήτης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η ημέρα αυτή θεσπίστηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1972 από τη Γενική Συνέλευση του OΗΕ με στόχο να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι η ένταση και η έκταση των περιβαλλοντικών προβλημάτων απειλούν την ποιότητα της ζωής αλλά και την βιωσιμότητα του πλανήτη.

Η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη, αποτελεί προσωπική πρόσκληση για τον καθένα μας και μας προτρέπει να συμβάλλουμε στην προστασία του και να αναλογιστούμε ότι η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται από το αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον, που αποτελεί ένα από τα κλειδιά της σύγχρονης ζωής.

Να μην ξεχνάμε: Tα περισσότερα προβλήματα του πλανήτη είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης.

Το σχολείο μας ευαισθητοποιημένο και ανήσυχο σε θέματα περιβαλλοντικά εδώ και χρόνια ανέλαβε μια σειρά δράσεων μέσα από βιωματικούς και ενεργητικούς τρόπους για να αποκτήσουν οι μαθητές μας γνώση σε θέματα περιβαλλοντικά , κοινωνικά και να μάθουν να ανακαλύπτουν από μόνοι τους την εξάρτηση και τη σχέση που έχουν μεταξύ τους ο άνθρωπος και το περιβάλλον .

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το οξυγόνο, η τροφή και το νερό που τα βρίσκουμε στο περιβάλλον, είναι το επίκεντρο των πάντων. Αν σκεφτούμε με περισσότερη σωφροσύνη μόνο τότε όλοι μας θα βρούμε το χρόνο που απαιτείται να χαρούμε όλα αυτά τα ανεκτίμητα δώρα που μας προσφέρονται χωρίς αμοιβή και να καταλάβουμε όλοι μας ότι χωρίς αυτά ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει .

Ο ενημερωμένος και ευαισθητοποιημένος μαθητής πρέπει να γνωρίζει πως δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα για να μπορεί αύριο να γίνει ο συνειδητοποιημένος πολίτης που θα συμβάλλει στη σωτηρία του πλανήτη.

Προσπαθούμε να αποκτήσουν οι μαθητές μας οικολογική παιδεία που τα τελευταία χρόνια προτείνεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Δημοτικό Σχολείο Ν. Βρασνών

blogs.sch.gr/dimnvras

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen − 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.