Έγκριση χρηματοδότησης για την κατασκευή κολυμβητηρίου στην Κοινότητα Βρασνών

Στο πρόγραμμα που παρουσίασε προεκλογικά στην Αρέθουσα ο Δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας μεταξύ άλλων τόνισε την δημιουργία δημοτικού κολυμβητηρίου στα Βρασνά. Φαίνεται πως με την παρακάτω ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook η υπόσχεση γίνεται πραγματικότητα.

Ο Δήμος Βόλβης, στα πλαίσια της Πρόσκλησης ΙV «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων», του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», υπέβαλε, προς έγκριση χρηματοδότησης, την προτεινόμενη Πράξη με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ Δ.Δ. ΒΡΑΣΝΩΝ», συνολικού προϋπολογισμού 719.954,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), η οποία εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Χρηματοδότησης με την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 18069/10.03.2021 Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το κολυμβητήριο θα αποτελέσει μία σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση, που θα περιλαμβάνει δύο πισίνες, μία αγωνιστική πισίνα, διαστάσεων 15,00 μ. Χ 25,00 μ., με κλιμακούμενο βάθος από 1,80 μ. έως 3,00 μ. και μία ρηχή πισίνα, εκμάθησης, διαστάσεων 10,00 μ. Χ 12,50 μ., με κλιμακούμενο βάθος από 0,80 έως 1,00 μ.

Ειδικότερα, το έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί εντός του οικισμού των Βρασνών, προβλέπει την κατασκευή υπαίθριου κολυμβητηρίου, με στεγασμένο χώρο γραφείων, αποδυτηρίων, ιατρείου, χώρων υγιεινής, χώρων αποθήκευσης, καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και χώρου υποδοχής.

Στον υπαίθριο χώρο θα κατασκευαστούν οι δύο κολυμβητικές δεξαμενές. Το ανοιχτό κολυμβητήριο θα καλύπτεται από θόλο στέγασης («φουσκωτή κατασκευή»). Στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου θα διαμορφωθούν θέσεις στάθμευσης και κερκίδες φιλοξενίας των θεατών, ενώ θα κατασκευαστούν και δύο ισόγειοι αποθηκευτικοί χώροι. Τμήματα του ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου θα διαστρωθούν είτε με άσφαλτο είτε με αντιολισθητικά πλακίδια, ενώ το εναπομείναν τμήμα θα φυτευτεί.

Όλα τα αποδυτήρια θα διαθέτουν ξεχωριστό χώρο W.C. ΑΜΕΑ, ενώ η έλλειψη ανισοσταθμιών στο σύνολο της εγκατάστασης και η χωροθέτηση όλων των απαιτούμενων στεγασμένων χώρων στο ισόγειο κτίριο εξασφαλίζουν την ομαλή και ανεμπόδιστη πρόσβαση των ΑΜΕΑ.

Ο σχεδιασμός του έργου καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου για προγράμματα άθλησης, υπακούει στις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της υφιστάμενης νομοθεσίας για τα κτίρια και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ, παράλληλα, ανταποκρίνεται και στις σύγχρονες ανάγκες για ενεργειακά αποδοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις.

Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού, όχι μόνο στον οικισμό των Βρασνών, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλβης, ενώ, τέλος, το ανοιχτό κολυμβητήριο, ως σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση θα προσελκύσει το ενδιαφέρον τουριστών και θα λειτουργήσει ως αστικό τοπόσημο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.