Εγκρίθηκε η επιχορήγηση Δήμων για τις ενέργειες διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς

adespotaΜε απόφαση που υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, εγκρίθηκε η πίστωση, για την επιχορήγηση των Δήμων και Συνδέσμων Δήμων για τις ενέργειες διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς για την κάλυψη των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ΚΥΑ αριθμ. 1711/150664/28-11-2014 (ΦΕΚ 3249/Β/4-12-2014) , όπως είναι η δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Υπενθυμίζεται ότι οι Δήμοι και οι Σύνδεσμοι Δήμων έχουν την υποχρέωση της περισυλλογής και της διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η διαχείριση αυτή προϋποθέτει την ύπαρξη υποδομών (καταφύγια, ιατρεία κλπ) για να υλοποιηθούν οι ενέργειες διαχείρισης που περιλαμβάνουν την υποχρεωτική ηλεκτρονική τους σήμανση και καταγραφή, την κτηνιατρική εξέταση και θεραπεία τους, τον εμβολιασμό, τον αποπαρασιτισμό και τη στείρωσή τους.

Η ILFconsulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της στις Δημόσιες Διαδικασίες μέσω της υποβολής του σχετικού φακέλου χρηματοδότησης.

1) Οικονομοτεχνική μελέτη στην οποία γίνεται αναλυτική περιγραφή των ενεργειών και των δαπανών που θα απαιτηθούν για τη ίδρυση ή την βελτίωση ή/και τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς ή και η βελτίωση επιμέρους τμημάτων της εγκατάστασης. Επιλέξιμες δαπάνες είναι οι εξής:

  • α) κατασκευή χώρων διαμονής και άσκησης ζώων σύμφωνα με το άρθρο 3 του Π.Δ. 463/78 όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 14 παρ. 5 του Ν. 3170/2003,
  • β) βελτίωση των ήδη υπαρχόντων χώρων διαμονής και άσκησης ζώων και συμμόρφωση προς τις κείμενες διατάξεις,
  • γ) χώρος προσωπικού,
  • δ) χώρος εξέτασης ζώων και διενέργειας κτηνιατρικών πράξεων ή επεμβάσεων,
  • ε) εξοπλισμός των χώρων διενέργειας κτηνιατρικών πράξεων ή επεμβάσεων,
    στ) χρηματοδότηση του κόστους των ενεργειών της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 4039/2012 ,
  • η) η δαπάνη σίτισης των φιλοξενούμενων αδέσποτων ζώων, σε ποσοστό 50% του προϋπολογισμού

2) Αναλυτική έκθεση και χρονοδιάγραμμα των ενεργειών και των εργασιών που θα γίνουν.

3) Παρακολούθηση και υποβολή του φακέλου με το υποστηρικτικό υλικό για την επιλεξιμότητα και τη βεβαίωση των δαπανών, καθώς και της τήρησης των διαδικασιών του Δημόσιου λογιστικού στην τριμελή επιτροπη των ΔΑΟΚ. Η παραπάνω επιτροπή θα συντάξει τελική συγκεντρωτική έκθεση έγκρισης χρηματοδότησης και θα εισηγηθεί στην Δ/νση ΚΑΦΕ (αρ. 7/ΚΥΑ 1711/2014), την τελική αποπληρωμή των δαπανών.

4) Τις διαδικασίες έκδοσης της σχετικής άδειας ίδρυσης καταφυγίου αδέσποτων σκύλων σύμφωνα με το αρ.4 του ΦΕΚ/Β/ 3249/2014 εφόσον απαιτείται

livelagadas.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.