Εκδήλωση στα Ν. Βρασνά κατά της ενδοσχολικής βίας

Πραγματοποιήθηκε στα Νέα Βρασνά, ως αποτέλεσμα συνεργασίας του Δήμου Βόλβης και της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Νέων Βρασνών, γονείς συμμετείχαν στην εκδήλωση κατά της ενδοσχολικής βίας, που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη του Δήμου Βόλβης σε συνεργασία με την οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η ψυχολόγος Μαρία Τσίλλη, αναφέρθηκε στο φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας (bullying), το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής κοινότητας τα τελευταία χρόνια, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από το κοινό. Παράλληλα, κοινωνική λειτουργός από το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Βόλβης αναφέρθηκε σε τρόπους διάγνωσης και αντιμετώπισης του.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Μαρία Χατζή τόνισε ότι ο δήμος Βόλβης, θα συνεχίσει τις εκδηλώσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας για την ενδοσχολική βία, ευχαριστώντας το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τη συνδρομή του, ενώ κάλεσε τους γονείς να απευθύνονται στο δημοτικό Κέντρο Κοινότητας και στις κοινωνικές υπηρεσίες του.

Πληροφορίες Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλβης: 2397024427, 2397023762

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 − 8 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.