Έλεγχο ποινικών μητρώων των δημοτικών συμβούλων ζητά ο “Ενεργός Δημότης” στον Λαγκαδά

energosdimotissimaΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  12/12/2014

Εδώ και καιρό έκπληκτη η κοινωνία του Δήμου μας παρακολουθεί τα συμβαίνοντα στον Δήμο Λαγκαδά και τα διάφορα δημοσιεύματα που ασχολούνται με σωρεία σκανδάλων και παρανόμων πράξεων.

Ηδη ο Δήμος μας αποτελεί θέμα για τις ημερήσιες εφημερίδες όλης της χώρας  και φυσικά αντικείμενο ενδιαφέροντος των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και των εισαγγελικών αρχών. Κανένας πλέον δεν αμφισβητεί ότι καπνός χωρίς φωτιά δεν γίνεται να υπάρχει. Οι πρώτες έρευνες στη ΔΕΥΑΛ  φαντάζουν τραγικές για την εικόνα του Δήμου, ενός Δήμου και μιας διοίκησης, που δρούσε ανενόχλητα επί τρεισήμισι χρόνια, στο έλεος της αδιαφορίας των άλλων παραγόντων του δημόσιου βίου μας, δηλαδή και της τότε αντιπολίτευσης που για ανεξήγητους ακόμα λόγους ψάχνει σήμερα ως νέα Δημοτική αρχή, αυτά που έπρεπε να ψάξει και να γνωρίζει ήδη από τριετίας.

Πού ήταν όλοι αυτοί που κόπτονται σήμερα για τα συμφέροντα του Δήμου, όταν έβλεπαν τι γινόταν και σιωπούσαν; Πού ήταν τότε που όλοι  ήξεραν ποιος προήδρευε της ΔΕΥΑΛ και τι διοικητικό ιστορικό διέθετε; Γιατί δεν είχαν το θάρρος να ζητήσουν όχι μόνο τα ποινικά μητρώα των Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και να υποβάλλουν πρώτοι αυτοί τις φορολογικές τους δηλώσεις, όπως απαιτεί ο νόμος;

Γιατί άραγε επικρατούσε ο νόμος της σιωπής για θέματα που κουβεντιάζονταν σε όλη την πόλη; Δεν ήξεραν; Δεν έμαθαν; Δεν ρωτούσαν;

Ο τέως Δήμαρχος είχε ένα δικό του μοντέλο διοίκησης που όλοι κορόιδευαν, αλλά και  όλοι ανέχονταν. Κι όμως ούτε μια παρέμβαση, ούτε μια ερώτηση, ούτε κουβέντα για τη διασπάθιση των χρημάτων του Δήμου για ανούσιες εκδηλώσεις και γελιοποίηση του Δήμου και των θεσμών. Τώρα αναζητούν τα χαμένα με την βοήθεια των ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης. Δεκάδες πράξεις παρανομίας, υπάλληλοι που αμείβονταν με 1500 ευρώ το μήνα και δεν είχαν υπογράψει ούτε μια μέρα παρουσίας στο ημερήσιο παρουσιολόγιο της επιχείρησης, ΑΜΕΑ που δεν ήξεραν πού πέφτει η πόρτα της υπηρεσίας που προσλήφθηκαν, γόνοι των «ευγενών οικογενειών» των Δημοτικών Συμβούλων σε μόνιμη εργασιακή σχέση με τον Δήμο, λες και τα άλλα παιδιά του Δήμου είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού, που όμως αναζητούσαν κι αυτά και εκλιπαρούσαν για ένα δίμηνο απασχόλησης. Ο έλεγχος ανύπαρκτος από αυτούς που εκλέχτηκαν γι αυτό το έργο.

Ακόμη δεν έχουμε πάρει επίσημη ενημέρωση για τα αυτοκίνητα και ακίνητα του Δήμου σύμφωνα με αίτηση που υποβάλλαμε (αρ.πρωτ. 48010/30-10-2014).

Καταφέραμε όμως και βρήκαμε την παρακάτω κατάσταση καταγραφής αυτοκινήτων: 17 απορριμματοφόρα, 22 φορτηγά, 16 επιβατικά, 16 λεωφορεία, 5 νεκροφόρες και 2 ασθενοφόρα, 7 γκρέϊντερ, 8 φορτωτές, 3 σάρωθρα, 1 πυροσβεστικό, 1 καδοπλυντήριο,4 πολυμηχανήματα, 2 μπετονιέρες και ένα βυτιοφόρο.

Σύνολο 88 αυτοκίνητα, πού είναι όλα αυτά; Με πληρωμένες μάλιστα τις ασφάλειές τους, τον τεχνικό τους έλεγχο και τα σέρβις τους στο γνωστό συνεργείο.

Αν ελέγξει κανείς σήμερα όλο αυτόν το στόλο θα διαπιστώσει ότι ούτε τα μισά δεν μπορούν να κινηθούν ή άλλα είναι εντελώς παροπλισμένα. Κι όμως αυτά στοίχησαν εκατομμύρια ευρώ στον Δήμο μας. Δαπάνες για καύσιμα σε αυτοκίνητα που δεν κυκλοφορούσαν, αυξημένες δαπάνες καυσίμων εντελώς αναιτιολόγητες.

Τα τελευταία χρήματα που ψηφίστηκαν για  καύσιμα του Δήμου είναι περισσότερα του 1.000.000€. Οι Δήμοι που έχουν ιδιόκτητο πρατήριο για θέρμανση και κίνηση έχουν οικονομία στα παραπάνω έξοδα  πάνω από 40%.

Καμιά προσπάθεια για έλεγχο, καμιά υποψία για υπερτιμολογήσεις, μιας και ο Δήμος είχε βγάλει όνομα κακοπληρωτή και δικαιολογούνταν οι υπερτιμολογήσεις πολύ εύκολα. Άλλωστε από την τσέπη τους πλήρωναν;

Στις 21-5-2013 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης ζητά από την εισαγγελία και κοινοποιεί στον Δήμο έγγραφο για πληροφορίες για τα ποινικά μητρώα 2 δημοτικών συμβούλων. Κανενός το αυτί δεν ιδρώνει!!! ενώ ξέρουν ότι στην πιάτσα κυκλοφορούν καταδικαστικές αποφάσεις και κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων!!! Η φράση «εμένα θα με κρίνει ο Θεός» θα γίνει ανέκδοτο σήμερα, για τους φίλους και τους κολλητούς της τότε εξουσίας.

Οι 500 μεταδημοτεύσεις ψηφοφόρων τους τρεις μόλις μήνες προ των εκλογών δεν εξέπληξαν κανέναν!!! Τα εκατομμύρια των απευθείας «νόμιμων» αναθέσεων περιμένουν τον ελεγκτή τους.

Ερχόμαστε σήμερα να πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ για ορισμό ορκωτών λογιστών, όπου η κάθε έρευνα θα στοιχίσει τουλάχιστον 10 χιλιάδες ευρώ. Πού θα τα βρει π.χ  η ΔΗΚΕΛ 10.000 ευρώ για τους ορκωτούς λογιστές, όταν παρέλαβε ταμείο 0,23 λεπτά (ναι… μηδέν είκοσι τρία λεπτά) και χρωστάει άλλες 200.000 ευρώ σε πιστωτές και μισθούς απλήρωτων υπαλλήλων εδώ και 8 μήνες;

Με ποια παράλογη λογική ο κάθε Πρόεδρος υπέγραφε επιταγές που θα καλούνταν να πληρώσει ο επόμενος; Δηλαδή ο νύν Δήμαρχος μπορεί να κόβει επιταγές για το 2020 ανενόχλητος;

Τα Λουτρά, μια επιχείρηση 100% κερδοφόρα από τότε που εμφανίστηκαν οι θερμοπηγές στον κόσμο, απαξιώθηκαν με τον πιο επαίσχυντο τρόπο, με σκοπό να ξεπουληθούν κάποτε σε φίλους και γνωρίζουν τώρα το «ενδιαφέρον» των ελεγκτικών αρχών, όπου θα αποκαλυφθούν πράγματα και θαύματα. Θα ελεγχθούν άραγε οι χαμένοι καυστήρες που τώρα λείπουν; Θα ελεγχθούν οι παράνομες διοργανώσεις εμποροπανηγύρεων που όμως σκορπίστηκαν χρήματα για τη διοργάνωσή τους; Θα ψάξει κανείς να βρει πού πήγαν τα έσοδα της περίφημης «Πόλης των Αγγέλων», ποιος εισέπραξε τα ενοίκια των περιπτέρων, ποιοι ήταν οι προμηθευτές των ξύλων και των χαλικιών, ποιοι  φίλοι εκ Θεσσαλονίκης, εμπλέκονταν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων;

-Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο για τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου και πόσα τελικά πήραν, αν πήραν, οι αθλητικοί σύλλογοι του Λαγκαδά που υποτίθεται ότι για την ενίσχυσή τους έγινε η συναυλία;

-Είναι αλήθεια ότι στα χαρτιά οι πισίνες φαίνονται ως σκεπασμένο κολυμβητήριο;

-Πόσα δαπανήθηκαν για την ανακατασκευή του ορόφου του ξενοδοχείου των Λουτρών που δεν ολοκληρώθηκε, πώς αξιοποιήθηκαν οι 600.000 ευρώ δάνειο της επιχείρησης;

Ερωτήματα αμείλικτα που σοκάρουν τον Δημότη!!! Τι πρέπει να γίνει λοιπόν;

Προτείνουμε:

1.Να καταθέσουν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου και του νέου, τις φορολογικές τους δηλώσεις και τα ποινικά μητρώα όπως προβλέπει ο νόμος.

  1. Για να αποφευχθεί το οικονομικό κόστος του ορισμού ορκωτών λογιστών, που θα πρέπει να πληρώσει ο Δήμος, να γίνει απευθείας πρόσκληση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να ξεκινήσει τους ελέγχους αυθωρί και παραχρήμα.
  2. Να γίνει καταγραφή του υπαλληλικού προσωπικού και να ορισθεί η εργασιακή τους αρμοδιότητα και σχέση με τον Δήμο. Προσπαθούμε να  συγκεντρώσουμε τα παραπάνω στοιχεία. Τα ΑΜΕΑ θα πρέπει σύμφωνα με τον νόμο να επικαιροποιήσουν την κατάσταση της υγείας τους στο KEAΠ (κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας).
  3. Οι έλεγχοι καλό είναι να γίνουν σε βάθος δεκαετίας για να μην υπάρχει η μομφή ότι γίνεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών και αντεκδίκησης.

5.Να καταγραφεί η κινητή και ακίνητη περιουσία του Δήμου, για να μελετηθεί η δυνατότητα αξιοποίησής της.

6.Να αποκτήσει ο Δήμος δικό του πρατήριο υγρών καυσίμων.

Πηγή : Lagadasnet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 + 8 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.