Ένα χρόνο φυλακή σε Αντιδήμαρχο του δήμου Βόλβης

dikastiria29 κατηγορούμενοι, δηλαδή όλο το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βόλβης καθώς και οι δήμαρχοι Δημήτρης Γαλαμάτης και Διαμαντής Λιάμας, δικάστηκαν στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στις 8/10/2015, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ εξακολούθηση και κατά συρροή, κατά μόνας και από κοινού.

Συγκεκριμένα κατηγορήθηκαν ως υπαίτιοι του ότι στα Νέα Βρασνά δήμου Βόλβης με περισσότερες πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου αδικήματος, παρέβησαν από κοινού τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλον παράνομο όφελος ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου δήμου Βόλβης.

Ειδικότερα:

α) ενώ είχαν ενημερωθεί από το ΑΤ Ασπροβάλτας για την υποβολή 62 μηνύσεων (κατά του καταστήματος “Κυκλάδες” που βρίσκεται στα Νέα Βρασνά) που αφορούσαν παραβίαση του νόμου περί μουσικών οργάνων, παραβίασης ωραρίου, λειτουργία χωρίς άδεια, καθώς και για πολλές άλλες παραβάσεις,

β) ενώ είχαν ενημερωθεί από την διεύθυνση περιβάλλοντος ότι το κατάστημα “Κυκλάδες” λειτουργούσε χωρίς άδεια της υγειονομικής αρχής,

γ) ενώ είχαν ενημερωθεί από το ΑΤ Ασπροβάλτας είχε γίνει παραβίαση της προσωρινής σφράγισης,

δεν εξέδωσαν απόφαση οριστικής σφράγισης του καταστήματος μέσα στον οριζόμενο χρόνο.

δ) ενώ ενημερώθηκαν από την κτηματική υπηρεσία ότι κατά της αυτοψία της 1ης Αυγούστου 2013 το κατάστημα “Κυκλάδες” κατελήφθη να κατέχει αμμώδη έκταση εντός της οποίας υπήρχαν αυθαίρετες κατασκευές 980 τμ, δεν προέβησαν στην ανάκληση του ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης του δημοτικού αναψυκτηρίου.

Τελικά όλοι κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο, εκτός από την τότε αρμόδια Αντιδήμαρχο για θέματα προσωρινής σφράγισης, η οποία καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή με τριετή αναστολή. Επίσης καταδικάστηκε με αυστηρές ποινές και η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Η υπόθεση αναφέρεται στο καλοκαίρι του 2013. Τελικά οι “Κυκλάδες” εκείνη την χρονιά σφραγίστηκαν προσωρινά στις 30 Αυγούστου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten − three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.