Ένα νέο σύγχρονο εργαλείο μπαίνει στην υπηρεσία των πολιτών του δήμου…

tabletΟ λόγος για την “e-Kallikratis 15195”, μια πολύτιμη «Εφαρμογή Εξυπηρέτησης Αιτημάτων Πολιτών» για κινητές συσκευές, με την οποία ο κάθε πολίτης μπορεί με πολύ απλές κινήσεις να καταγράψει το αίτημα του, να τραβήξει μια φωτογραφία που να το αφορά, να το αποστείλει ηλεκτρονικά στο δήμο και στη συνέχεια να παρακολουθήσει την εξέλιξή του. Όλα αυτά χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό του τηλέφωνο ή την ταμπλέτα του!

Η εφαρμογή υποστηρίζεται από όλους τους τύπους των κινητών τηλεφώνων και ταμπλετών (Android, iphone, ipad κλπ.), ενώ το συγκεκριμένο λογισμικό αξιοποιεί όλες τις σύγχρονες δυνατότητες των φορητών συσκευών, όπως λήψη και αποστολή φωτογραφίας, δυνατότητα γεωγραφικού προσδιορισμού του πολίτη μέσω GPS και την δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας μέσω Wi-Fi.

Την εφαρμογή μπορούν να “κατεβάσουν” οι πολίτες μέσω των επίσημων ιστοσελίδων Google Play και Apple Store, με χρήση μιας από τις παρακάτω λέξεις κλειδιά: e-Kallikratis, 15195, dimos, Pilea, Hortiatis, Panorama.

Όλα αυτά χάρη στη συνεργασία του δήμου με την εξειδικευμένη εταιρία παραγωγής λογισμικού φορητών συσκευών TOP SERVICE- Γεώργιος Θρασκιάς, αλλά και με την αξιοποίηση της πολύτιμης εμπειρίας της γραμμής εξυπηρέτησης του πολίτη, που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία για χρόνια στο δήμο.

Όχι, όλα αυτά δεν αφορούν τον Δήμο Βόλβης αλλά τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη για τα οποία ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης δήλωσε:

«Η εξυπηρέτηση του πολίτη αποτελεί τη βασική προτεραιότητα αυτής της διοίκησης και αυτό το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Η έξυπνη και μοντέρνα εφαρμογή του “e-Kallikratis 15195” αποτελεί άλλη μια απόδειξη  ότι ο δήμος παρακολουθεί στενά τις δυνατότητες που δίνει η νέα ψηφιακή εποχή και οι τεχνολογικές εξελίξεις και ανταποκρίνεται στο αίτημα της κοινωνίας για μεγαλύτερη επαφή των πολιτών με την δημοτική διοίκηση, αλλά και αμεσότερη επικοινωνία και ταχύτητα στην διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών.  Με τελικό στόχο να επεκτείνουμε τις δυνατότητες πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου και να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας».

1 thought on “Ένα νέο σύγχρονο εργαλείο μπαίνει στην υπηρεσία των πολιτών του δήμου…

  1. Από την μία είναι ευχάριστο να διαβάζει κανείς νέα που αφορούν την εξέλιξη και την πρόοδο των άλλων τοπικών κοινωνιών, και από την άλλη νιώθει κατάθλιψη γιατί ανήκει σε έναν Δήμο που δεν αποτελεί απλώς ουραγό αλλά συνάμα και απλό θεατή των εξελίξεων που τον προσπερνούν με ταχύτητα φωτός. Ξέχασα, είναι ακόμα νωρίς, περάσανε μόνο 5 μήνες από τις εκλογές και οι νεοεκλεγέντες χρειάζονται χρόνο μέχρι να εντρυφήσουν τα νέα τους καθήκοντα…

    Μόνο που οι νεοεκλεγέντες πλην μερικών εξαιρέσεων είναι όλοι δεινόσαυροι της τοπικής αυτοδιοίκησης, τετριμμένοι, φθαρμένοι και παρωχημένοι… 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.