Ερώτηση 2η: Κινδυνεύει το αποχετευτικό δίκτυο Σταυρού Βρασνών;

αποχέτευσηΤην 17η Μαΐου 2015 κοινοποιήσαμε άρθρο με τίτλο “Κινδυνεύει και το αποχετευτικό δίκτυο Σταυρού Βρασνών;;;” Φυσικά απάντηση δεν λάβαμε και δεν καταλαβαίνουμε το γιατί υπάρχει αυτή η απαξίωση ενημέρωσης των κατοίκων του δήμου Βόλβης από μέρους της δημοτικής αρχής.

Τον Μάιο η ΚΕΔΕ ζητούσε παράταση της ολοκλήρωσης των επιχειρησιακών προγραμμάτων μέχρι το τέλος του 2016. Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, να παραταθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Συνεπώς, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 δεν θα παραταθεί ως τα τέλη του 2016.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση που συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, συζητήθηκαν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι.

Όπως τόνισε ο κ. Πατούλης, σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί η άμεση απόδοση των σχετικών ποσών, υπάρχει κίνδυνος οι δήμοι να μην μπορούν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους και χιλιάδες πολίτες να στερηθούν προγράμματα και κοινωνικές παροχές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, αυτό που προκαλεί την δυσχερή οικονομική κατάσταση, είναι η καθυστέρηση στην ροή χρηματοδότησης, καθώς μέχρι σήμερα τους έχει δοθεί μόνο το 70.4% των προβλεπόμενων πόρων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό.

«Καμπανάκι» για το αποχετευτικό δίκτυο Σταυρού-Βρασνών

Τι σημαίνει αυτό για το Δήμο Βόλβης;

Ουσιαστικά αποτελεί ένα «καμπανάκι» προειδοποίησης για το έργο “Αποχετευτικό δίκτυο Σταυρού-Βρασνών” το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη το έργο πρέπει πάση θυσία να τελειώσει εντός του 2015.

Και ξαναρωτάμε ευελπιστώντας σε μια δημόσια απάντηση:

  • Από την πλευρά του Δήμου υπάρχει αισιοδοξία ότι το έργο θα ολοκληρωθεί έγκαιρα, έχοντας σαν δεδομένο ότι στην περιοχή Βρασνών δεν έχει ακόμη ξεκινήσει;.
  • Κινδυνεύει η αποπεράτωση του αποχετευτικού δικτύου Σταυρού Βρασνών;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 − 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.