Φάκελος Λουτρά Ν. Απολλωνίας: Δύο καταγγελίες

loutra-fakelos3Δύο έγγραφες καταγγελίες τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των Λουτρών Ν. Απολλωνίας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σήμερα στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης.

Η μία καταγγελία έγινε από τα μέλη του ΔΣ κ. Κιουρτσή Σοφία και κ. Γιαπαλή Νίκη η οποία αναφέρει τα παρακάτω:

Κύριε Πρόεδρε (του ΔΣ της ΑΕ Λουτρών Ν. Απολλωνίας), δεν λάβατε καθόλου υπ όψη σας την επιστολή που σας καταθέσαμε και η οποία έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 63/11-04-2016. Είναι προφανώς ότι συνεχίζεται η αδιαλλαξία από μέρους σας. (Σημείωση volvipress: Την επιστολή αυτή δεν την γνωρίζουμε και παρακαλούμε να δοθεί στην δημοσιότητα).

Συνεχίζετε κατά παράξενο τρόπο να λειτουργείται παραβλέποντας την ύπαρξη μας. Προβαίνετε σε ενέργειες που δεν γνωρίζουμε αν είναι νόμιμες όπως η τοποθέτηση κάμερας μέσα στην λουτρόπολη και η λειτουργία της πισίνας της νέας λουτρόπολης. (Σημείωση volvipress: εννοούν προφανώς τις κάμερες που τοποθετήθηκαν στο ταμείο του εστιατορίου και στην αποθήκη. Δεν λειτουργεί καμία πισίνα στην νέα λουτρόπολη)

Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τα οικονομικά στοιχεία της λουτρόπολης έως και σήμερα παρά την επιμονή μας.

Είμαστε μέλη του ΔΣ και δεν γνωρίζουμε τίποτα για τις προσλήψεις του προσωπικού ποιοι τις αποφάσισαν, ποιοι επιλέχθηκαν και με ποια κριτήρια. Το πληροφορηθήκαμε τυχαία. (Σημείωση volvipress: Υπάρχει απόφαση και νομιμοποίηση αυτής δημοσιευμένη στην διαύγεια πάνω από ένα μήνα πριν από την ημερομηνία καταγγελίας)

Σε ότι αφορά την διοίκηση σας είναι ξεκάθαρο ότι λειτουργείται με τρόπο καταστροφικό και εις βάρος της εταιρείας.

Χειρίζεστε προσωπικά εσείς μαζί με τον κ. Φλώρο Αθανάσιο τα οικονομικά της εταιρείας (Σημείωση volvipress: ο κ. Φλώρος Αθανάσιος είναι διευθύνων σύμβουλος οικονομικών). Δεν γνωρίζουμε, παρά την επιμονή μας τα οικονομικά της εταιρείας, και πως το ταμείο της εταιρείας από 76.300 Ευρώ που είχε στα τέλη Ιανουαρίου, όπως ενημερωθήκαμε από τον Ευάγγελο Μπαλατσό κατέληξε μετά από λίγο να έχει τα μισά. (Ερώτηση volvipress: Μήπως εδώ υπάρχει αντίφαση?)

Η όποια ενέργεια γίνεται στην εταιρεία την μαθαίνουμε όταν την βλέπουμε. Δημιουργήσατε μέγα θέμα με τους εργαζομένους.

Σας θυμίζουμε ότι σ αυτήν την εταιρεία η διαφάνεια είναι Νόμος. Ζητάμε πλήρη ενημέρωση πάνω σε όλα τα θέματα που αφορούν την λουτρόπολη καθώς και μια καλύτερη συνεργασία.

Αρ. πρωτ. 147/2016 20-05-2016

Τα ίδια σχεδόν αναφέρει και το μέλος του ΔΣ κ. Καλούδης Ευστράτιος με την αρ. πρωτ. 146/2016 20-05-2016 καταγγελία του προσθέτοντας ότι για τους παραπάνω λόγους παραιτείται από την θέση του Αντιπροέδρου αλλά παραμένει διοικητικό μέλος.

Τι απάντησε δημόσια ο Πρόεδρος κ. Παπαγεράς Παναγιώτης

Στην ολιγόλεπτη τοποθέτηση του είπε ότι, όταν ανέλαβε την προεδρία, πριν περίπου τρεις μήνες, βρήκε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση με όλους τους 50 περίπου εργαζόμενους ανασφάλιστους. Αμέσως ξεκίνησε τις διαδικασίες για την ασφάλιση και γενικά την νομιμοποίηση τους.

Με απόφαση του ΔΣ πλέον υπάρχουν έντεκα εργαζόμενοι με δίμηνη σύμβαση και άλλα δέκα άτομα με μερική απασχόληση όλοι πλήρως ασφαλισμένοι. Όλα τα παραπάνω άτομα εργαζόταν εκεί χωρίς ασφάλεια στο παρελθόν. Προσπαθεί να εξυγιάνει μια κατάσταση και βρίσκει αντιδράσεις. Μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε πως η κ. Κιουρτσή, που τον καταγγέλλει με την παραπάνω επιστολή, πριν λίγες μέρες έκανε πρόσληψη την νύφη της.

Τέλος σημείωσε ότι επιφυλάσσεται όταν μαζέψει όλα τα στοιχεία να τα παρουσιάσει σε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ δήμου Βόλβης.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ Βόλβης κ. Θωμάς Νίκος χαρακτήρισε τις επιστολές ως αντίσταση (σε τι άραγε?) και ότι δεν τιμά καθόλου η επιστολή τους καταγγέλλοντες.

Ο κ. Νανάκος, ο κ. Νουράκης και ο κ. Λασκαρίνης από την αντιπολίτευση καθώς και ο κ. Αθανασιάδης, και κ. Καρακίτσος από την συμπολίτευση είπαν ότι στηρίζουν την προσπάθεια του Προέδρου και κάποιος ανέφερε πως “αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν κάνεις”. Μάλιστα ο κ. Αθανασιάδης τον προέτρεψε να προβεί σε αποκαλύψεις με ονόματα.

Εντύπωση πάντως έκανε η μη τοποθέτηση επί του θέματος του δημάρχου κ. Διαμαντή Λιάμα

Θα υπάρξει συνέχεια

Το επόμενο που θα δημοσιεύσουμε είναι η επιστολή με τους λόγους παραίτησης του προηγούμενου προέδρου των Λουτρών κ. Κυριάκου στην  οποία αναφέρονται πρόσωπα και καταστάσεις και η οποία μοιράστηκε δημόσια σε όλα τα μέλη του ΔΣ Βόλβης σε προηγούμενη συνεδρίαση. Το γράψαμε εξάλλου πως ο φάκελος άνοιξε.

volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen + 19 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.