Homo Sapiens, Patheticus, Anestheticus Arpacticus

homo

Η μετεξέλιξη του Homo Sapiens

Homo SapiensΟ άνθρωπος της σημερινής εποχής είναι η εξέλιξη του Homo Sapiens (Άνθρωπος Σοφός) ο οποίος χαρακτηριζόταν  για την επιθυμία του να κατανοήσει και να επεξεργαστεί το περιβάλλον του, αναζητώντας απαντήσεις σε διάφορα φαινόμενα μέσω της επιστήμης, της φιλοσοφίας, της μυθολογίας και της Θρησκείας.

Η φυσική περιέργεια τον είχε οδηγήσει στην ανάπτυξη εξελιγμένων εργαλείων και δεξιοτήτων, τα οποία μεταδίδονταν από γενιά σε γενιά μέσω του πολιτισμού. Χαρακτηριστικές διαφορές με τα άλλα ζώα ήταν η ικανότητα των ανθρώπων να ανάβουν φωτιές, να μαγειρεύουν την τροφή τους, να ντύνονται και να κάνουν χρήση διαφόρων τεχνολογιών.

Αγωνιστής σε όλη του την ζωή, μαχόταν μέχρι και το τέλος του προστατεύοντας την οικογένεια του, την φυλή του και την κοινωνία του με πρωταρχικό στόχο την επιβίωση.

Ήταν αυτός που πέτυχε αγωνιζόμενος να καθιερώσει το δικαίωμα της ελευθερίας , το 8ωρο του στην εργασία, την κατάργηση της δουλείας χύνοντας χωρίς δεύτερη σκέψη χιλιάδες λίτρα αίματος πιστεύοντας πώς κάνει τον κόσμο καλύτερο για τις επόμενες γενιές.

Δυστυχώς όμως όπως συμβαίνει σε όλη την εξελικτική αλυσίδα έτσι και στην εξέλιξη του είδους Homo (άνθρωπος) η εξέλιξη του εκφυλίστηκε με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σχεδόν στην εξαφάνιση στην αρχή του 21ου Αιώνα, πλην μερικών που ακόμα μάχονται κρατώντας τις Θερμοπύλες.

Homo Patheticus

Homo PatheticusΗ μετεξέλιξη του που τελικά τον οδήγησε στον αφανισμό ήταν το υποείδος Homo Patheticus (Άνθρωπος Παθητικός), ο οποίος έχει κυριαρχήσει επάνω στον πλανήτη..

Είναι ο Νέος Άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση με τον πρόγονο του, (ο οποίος χαρακτηρίζεται πλέον ως βάρβαρος και βίαιος)  σύμφωνα με τα νέα πρότυπα των χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης φυλής.

Ο Homo Patheticus χαρακτηρίζεται από την παθητικότητα του προς οτιδήποτε.

Είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα του είδους που τον κάνει να ξεχωρίζει από τον Homo Sapiens.

Ο Homo Patheticus είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού πλέον, μιας και ο παλιός Homo Sapiens δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην κοινωνία που την διαμόρφωσε ο Patheticus με τα πρότυπα του, και οδηγείται σε αργή εξόντωση με ένα σύνολο μέτρων που επηρεάζουν τον τρόπο ζωής του.

Η συνολική κατάργηση της συμμετοχικής κοινωνίας και η προβολή του ανάλγητου  ατομικισμού ως ιδεώδους, οδηγεί την κοινωνία των Sapiens – Σοφών στον θάνατο.

Ο Patheticus είναι ως άνθρωπος εξωτερικά διαφορετικός από τον  sapiens.

Το ενδιαφέρον του εστιάζεται στο άτομο του.

Χωρίζεται σε υποομάδες

Homo patheticus Maindanus

Homo patheticus MaindanusΣυνήθως οι παρέες του αποτελούνται από ανθρώπους που επίσης πασχίζουν να είναι το επίκεντρο της παρέας με διάφορους τρόπους, παρ όλα αυτά όταν είναι όλοι μαζί, ο ένας θαυμάζει τον άλλον και αλληλοεξυμνούνται , εισπράττοντας επίσης τα ανάλογα κομπλιμέντα κολακείας.

Μετά την αποχώρηση του από την ομάδα, αρχίζουν τα περίφημα κοινωνικά σχόλια (κουτσομπολιά) από την εμφάνιση του, μέχρι την συμπεριφορά του.

Έχει οπωσδήποτε σελίδα στο Facebook όπου αναρτά οτιδήποτε νομίζει πως είναι ”in” για το κοινωνικό του προφίλ που χτίζει επιμελώς , προσπαθώντας να καταπλήξει τους 1500 εικονικούς φίλους του, εισπράττοντας like, συνάμα ανταποδίδει τα like μιας και η αλληλεγγύη μεταξύ τους είναι status.

Homo patheticus Rebelius facebookius

Homo patheticus Rebelius facebookius1Οπωσδήποτε έχει δημιουργήσει μία ομάδα στο Facebook , η συμμετέχει σε μία ομάδα που υποτίθεται ότι μάχεται για το δίκαιο των καταφρονημένων , αναξιοπαθούντων, και των κατατρεγμένων, βγάζοντας πύρινους και επαναστατικούς λόγους προτρέποντας σε επανάσταση.

Η οποιαδήποτε επαναστατικότητα εξανεμίζεται με το πάτημα του κουμπιού sleep στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή, καθώς η επιμόρφωση του συνεχίζεται με την παρακολούθηση της ΤΒ η οποία τον βοηθά στο να βελτιωθεί ως άτομο.

Η αγαπημένη του θέση είναι στον καναπέ του σαλονιού, όπου κρατώντας το τηλεχειριστήριο εναλλάξ με το lap top νομίζει πώς είναι ο άρχων του σύμπαντος και ο κόσμος όλος περιστρέφεται γύρο του.

Αν είναι βολεμένος πχ δημόσιο, η σε μία καλή εταιρία, αγανακτεί με αυτούς που διεκδικούν το δικαίωμα στην ζωή λέγοντας συνήθως ” μα δεν υπάρχει η αστυνομία να συλλάβει τους αλήτες?”.

Αν δεν είναι βολεμένος, πιθανότατα ροκανίζει τα έτοιμα που με το ζόρι υφαρπάζει από τον μπαμπά….

Homo patheticus pensionus financius

Homo patheticus pensionus financiusΣε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται αυτοί που πήγαν και μάζεψαν από τα ιδρύματα και τα άσυλα τους ξεχασμένους συνταξιούχους γονείς, παππούδες και θείους μέχρι 3ου βαθμού, συγγενείς όπου τους είχαν πετάξει, μιας και δεν ταίριαζαν με το κοινωνικό τους προφίλ.

Η αδυναμία εξεύρεσης εισοδήματος, λόγο της ανικανότητας εξάσκησης χειρονακτικής εργασίας (οικοδόμοι, υδραυλικοί, μηχανικοί, αγρότες  –  αυτά τα έκανε μόνο ο Sapiens) λόγο κρίσης επιβάλλει την συνέχιση της επιβίωσης, προβάλλοντας ταυτόχρονα και το κοινωνικό φιλεύσπλαχνο προφίλ του Patheticus προς τα υποδεέστερα είδη.

Δεν υπάρχει δυστυχώς ο χώρος ώστε να περιγραφεί η συνολική εικόνα του σημερινού κυρίαρχου είδους.

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα των σημερινών εκπροσώπων των Ανθρωποειδών που περπατούν σήμερα στον πλανήτη.

Πρέπει να επισημανθεί ότι ο Patheticus  είναι ο μεταβατικός εκπρόσωπος των ανθρωποειδών στην εξελικτική πορεία , μιας και εμφανίζεται ένα νέο είδος ο…

Homo Anestheticus Arpacticus

Homo Anestheticus ArpacticusΔυστυχώς όμως ο Patheticus θα εξαφανιστεί γρηγορότερα λόγο ακριβώς της απάθειας του, μιας και η ανικανότητα του για κάθε αντίδραση τον κάνει εύκολη λεία στις ορέξεις του Arpacticus, ο οποίος προσβλέπει στην κυριαρχία, αρπάζοντας και εξοντώνοντας τους πάντες (εξ ου και το Arpacticus – Αρπακτικό).

Η οποιαδήποτε προσπάθεια του για αφύπνιση του Patheticus από τους εναπομείναντες Homo sapiens είναι μάταιη λόγο της πολτοποίησης των φαιών κυττάρων του λιγοστού εγκεφάλου (ο Εγκέφαλος είναι κάτι γκρι που υπήρχε παλιά στο κρανίο)  μέσω των  ΜΜΕ (ΜΜΕ είναι τηλεόραση, ένα κουτί που δείχνει κάτι έγχρωμες εικόνες και έχει και ήχο) που ελέγχονται από τους Arpacticus, και από τον ψεκασμό με το Ilithiocin (Αυτό το κάνουν κάτι μεγάλα σιδερένια πουλιά στον ουρανό , στην εποχή μου τα λέγανε αεροπλάνα).

Η οποιαδήποτε ομοιότητα – καθρεφτισμός – ή αυτοδιάγνωση μέσα στα γραφόμενα μου είναι εντελώς τυχαία…

Κωνσταντίνος Π. Αποστολακίδης
22 Σεπτεμβρίου 2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 + 7 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.