Η αδιαφορία σταματάει την λειτουργία της Φιλαρμονικής της Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου δήμου Βόλβης

filarmoniki

Αν ο κ. Κωνσταντινάκης, ο νέος πρόεδρος του Ο.Π.Α.Π δήμου Βόλβης, “επιτρέψει” την διάλυση της Φιλαρμονικής, τότε δεν έχει παρά να υποβάλλει την παραίτηση του. Αν συνεχίσει να ασχολείται μόνο με εκδηλώσεις, όπως ο προηγούμενος, πληρώνοντας χιλιάδες Ευρώ σε φίρμες, που μόνο οι προνομιούχοι κάτοικοι του δήμου μπορούν να παρακολουθήσουν, τότε δεν υπήρχε λόγος αντικατάστασης του.

Έκκληση προς τους δημότες και την δασκάλα. Στηρίξτε τις δράσεις πολιτισμού και παράδοσης της περιοχής σας γενικά. Απ ότι φαίνεται λίγα πράγματα πρέπει να περιμένουμε από τους διοικούντες του δήμου Βόλβης σε θέματα πολιτισμού. Μακάρι ο νέος πρόεδρος του Ο.Π.Α.Π να κάνει την δική του επανάσταση.

Ανοικτή επιστολή δασκάλας της Φιλαρμονικής

Αγαπητοί συντοπίτες και συνδημότες,

Δημοσιεύω αυτή την επιστολή με σκοπό κατ’ αρχήν να ενημερωθεί ο κόσμος για τους λόγους για τους οποίους η φιλαρμονική της Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου δεν θα πλαισιώσει φέτος την Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου,

παράδοση που κρατάει εδώ και 19 χρόνια, και θέλοντας να δώσω μια απάντηση στις συζητήσεις που γίνονται ολόκληρο τον τελευταίο μήνα, γενικότερα για το θέμα της Φιλαρμονικής.

Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος δεν έχει γνώση και σαφή εικόνα γι’ αυτό και θα πρέπει να ενημερωθεί.

Έχει ένα μήνα που με λύπη όλων μας η Φιλαρμονική έχει σταματήσει την λειτουργία της. Για να μην εισέλθουμε σε λεπτομέρειες, ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η αδυναμία των τοπικών και δημοτικών αρχών να στηρίξουν αυτόν τον θεσμό. Κι όταν μιλάω για στήριξη εννοώ κυρίως οικονομική. Τα 3 τελευταία χρόνια υπάρχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αφορούν πρωτίστως στον μισθό του αρχιμουσικού, τη συντήρηση και επισκευή των μουσικών οργάνων, τα αναλώσιμα, τις στολές των μαθητών – μελών, τη θέρμανση της αίθουσας της Φιλαρμονικής καθώς και άλλα λειτουργικά.

Δεν θα ήταν πρέπον να εκθέσω ανθρώπους και να ρίξω ευθύνες. Θέλω όμως να πιστεύω πως θα δοθεί λύση στα προβλήματά μας από τους αρμόδιους, και πρέπει να δοθεί, έτσι ώστε η Φιλαρμονική να ξεκινήσει και πάλι την λειτουργία της.

Είναι ένας θεσμός που κρατάει 19 ολόκληρα χρόνια κι έχουν περάσει απ’ αυτήν γεννιές μαθητών. Η Φιλαρμονική της Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου είναι η μεγαλύτερη και παλιότερη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλβης και αριθμεί πάνω από 40 μέλη διαφόρων ηλικιών. Ας προσπαθήσουν λοιπόν οι αρμόδιες αρχές να βοηθήσουν να μην σβήσει αυτός ο θεσμός.

Εγώ από τη μεριά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω για την συμπαράστασή τους καταρχήν τους γονείς των μαθητών και τους μαθητές μου, τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Ασπροβάλτας καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο και κυρίως κάποιους ανθρώπους που δεν θα ήθελαν να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους εσάς που είστε πάντα στο πλευρό μας και κυρίως τους συντοπίτες μας, που μας στηρίζουν τα τελευταία 19 χρόνια με όποιο τρόπο μπορούν.

Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόησή σας.

Με τιμή

Η δασκάλα της Φιλαρμονικής

Ελένη Γαβριηλίδου.

Ασπροβάλτα Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

5 thoughts on “Η αδιαφορία σταματάει την λειτουργία της Φιλαρμονικής της Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου δήμου Βόλβης

  1.  Καποιοι δημαρχοι παλαιοτερα, δημιουργησαν “θεσμους”, με τους οποιους φαινοταν οτι “επραταν εργο”, χωρις να φροντισουν για πορους (αλλωστε υπαρχαν αφθονοι ποροι στο παρελθον που εγιναν πλακακια, σιδερα, τσιμεντα κλπ), τωρα ολοι αυτοι οι “θεσμοι”  δεν μπορουν να λειτουργησουν ουτε σε επιπεδο κονοτητας ασπροβαλτας, απλουστατα διοτι ολοι οι “ποροι” διαχειριζονται απο εναν δημο Βολβης, ο οποιος ειναι ασυμφορος για τις λειτουργιες του πλουσιοτερου δημου, αυτου του Αγιου Γεωργιου.  Η Λυση για ολα τα προβληματα ειναι η αυτοδιαλυση του δημου Βολβης, που ειναι δημιουργημα ενος αθηνοκεντρικου κρατους και η επιστροφη στο προηγουμενο μοντελο των μικρων δημων (Αγ, Γεωργιος – Ρεντινα)….. Η Ασπροβαλτα και τα Βρασνα εχουν πορους, εχουν μηχανηματα, υπηρεσιες, εσοδα πολλαπλασια των αλλων δημων… δεν γινεται να διαμοιραζεις ολο αυτον τον πλουτο σε πολλους δημους ταυτοχρονα…. να δημιουργεις τον δημο Βολβης…. που ειναι χρεωβορος… και να ζητας να κλεισει η φιλαρμονικη της ασπροβαλτας…. Η λυση υπαρχει: ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ!!!

  2. Αγαπητέ autonomistis, τελικά τι φταίει? Η νοοτροπία και η αντίληψη των εκλεκτών των δημοτών που αναλώνονται σε έργα βιτρίνας και χωρίς προοπτική ή η συνένωση με στόχο την καλύτερη ανάπτυξη με εξοικονόμηση κάθε είδους πόρων? Ας βαθύνουμε λίγο την σκέψη μας. Με μιαν διαφορετική νοοτροπία και αντίληψη, το παραθαλάσσιο “προϊόν” του πρώην Δήμου Αγίου Γεωργίου και του Στρυμονικού κόλπου ευρύτερα (γιατί όχι και της περιοχής Αμφίπολης!), γίνεται πλουσιότερο με την “ενδοχώρα” των παραλίμνιων και ημιορεινών περιοχών ή φτωχαίνει? Μήπως στην σύγχρονη πραγματικότητα το αρχαίο ρητό “εν τη ενώσει η ισχύς” ταιριάζει καλύτερα? Μήπως το ουσιαστικό θέμα είναι οι ακατάλληλοι εκλεκτοί-αιρετοί που επιλέγουμε? Το ότι η περιοχή του πρώην Δήμου Αγίου Γεωργίου και του Στρυμονικού κόλπου ευρύτερα, είναι η “φτηνή” λύση για τουρισμό με ξεπερασμένες, ανύπαρκτες ή υποβαθμισμένες υποδομές, μας δείχνει την ουσία του προβλήματος? Δηλαδή, να επιλέγονται οι ΑΡΙΣΤΟΙ και ΙΚΑΝΟΙ στην θέση των ΑΡΕΣΤΩΝ και ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ για πρόοδο και ανάπτυξη με όραμα και προοπτική?

  3. Αλίμονο αν λόγο της ανικανότητας κάποιων αιρετών τους οποίους οι ίδιοι οι δημότες επέλεξαν επιλέξουμε τον απαρχαιωμένο τοπικιστικό διχασμό, ο οποίος έχει αποδειχθεί ανά τον κόσμο, ,ότι οδηγεί στην απομόνωση και στην παρακμή. Σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αποδειχθεί ότι η συνένωση, συνύπαρξη και συνεργασία των κοινοτήτων αποφέρει μόνο πρόοδο και εξέλιξη. Δεν μπορούμε λοιπόν επειδή οι εκλογικές επιλογές κάποιων, οι οποίες είναι δέσμιες μικροκομματικής και συμφεροντολογικής φύσεως, να αναθεματίζουμε ολόκληρα κοινωνικά σύνολα. Η πρόταση της ”Αυτοδιάλυσης του Δήμου Βόλβης” μόνο ως αστείος μπορεί να χαρακτηριστεί, ειδικά με τα επιχειρήματα που παραθέτονται. Ας μην ξεχνάμε ότι όταν έγινε η Συνένωση, π.χ ο Δήμος Εγνατίας ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΔΕΚΑΡΑ, έχοντας πλεόνασμα στο ταμείο του, έχοντας λεωφορείο δικό του, μηχανήματα τα οποία ΞΑΦΝΙΚΑ εξαφανίστηκαν αγαπητέ αυτονομιστή… Συνεπώς μην λέμε ότι θέλουμε έτσι αβίαστα. Αν έχεις κάποια παραπάνω στοιχεία, δώστα σε παρακαλώ ώστε να τεκμηριωθεί η άποψη σου, πλην όμως μην υποτιμάς και τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες γιατί τις ανάλογες απόψεις μπορούν να τις έχουν και οι άλλοι, πλην όμως δεν αναθεματίζουν το σύνολο. Αναθεματίζουν τους ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ, που σημειωτέων θα το ξαναπώ είναι ΕΠΙΛΟΓΗ των… Όπως πολύ ορθά ο Δημογέρων επισημαίνει, μόνο εμπλουτισμό παρέχει η δυναμική της εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων παραλίμνιων, ορεινών, σε συνδυασμό με τις παραθαλάσσιες περιοχές. Αυτό όμως απαιτεί ΙΚΑΝΟΥΣ και ΑΡΙΣΤΟΥΣ που έχουν επίπεδο, όραμα και θέληση και όχι ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ και ΑΡΕΣΤΟΥΣ… Εύχομαι λοιπόν στις επόμενες εκλογές καλύτερη επιλογή γιατί ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ για το μέλλον…

    1. Τελικά πως γίνεται και εκλέγονται μόνο ανίκανοι ; Μήπως ο κουβάς έχει μόνο τέτοιους ; Η μήπως οι ανωτέρω σχολιαστές αγνοούν την πραγματικότητα ,η μήπως απαξιώνουν τους πάντες σε μια μηδενιστική λογικοί για να αποκτήσουν οι ίδιοι υπεραξία . Παντός περισσότερο άξιοι είναι αυτοί που συμμετέχουν στα κοινά από οποιαδήποτε θέση και με τα οποία λάθη τους παρά αυτοί που μεταξύ τσιγάρου και καφέ πυροβολούν τους πάντες χωρίς ποτέ να προσφέρουν το παραμικρό .Συμμετοχη λοιπόν άγαπητοι φίλοι ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

  4. Την ανικανοτητα των πρωην και των νυν δημαρχων, την λαμογια, και την εξουσιομανια, την πληρωσαμε ακριβα εμεις εδω στο δημο Αγιου Γεωργιου. Το ζητημα ομως δεν ειναι αυτο!!! Το ζητημα ειναι οτι δεν μπορουμε να λειτουργησουμε ως δημος βολβης πλεον (η ασπροβαλτα και τα βρασνα βρισκονται σε αναβρασμο), δεν μπορουμε να λειτουργησουμε πανω σε μια ενωση κοινοτητων με λανθασμενο γεωγραφικο προσδιορισμο! Τις ιδιες αναγκες εχουν η παραθαλασσια περιοχη (ασπροβαλτα-βρασνα-σταυρος) με την ενδοχωρα;;;; ΟΧΙ βεβαια! Και γιατι εγω σαν δημοτης του πλουσιοτερου δημου (Αγιος Γεωργιος) να φορτωνομαι λαθη και παραλειψεις, χρεος, και υπαναπτυξη, επειδη καποιοι στην Αθηνα αποφασισαν να ενωσουν διοικητικα την περιοχη;;; Πιστευω επισης οτι η αυτοδιαλυση του δημου βολβης θα ωφελησει και τους αλλους δημους που εχουν αδικηθει και η επιστροφη στο προηγουμενο διοικητικο μοντελο θα εχει πολλαπλα οφελη τοσο για τον δημο Αγιου Γεωργιου (για τους αλλους δεν με ενδιαφερει!), οσο και για τους αλλους! Επισης, δεν γουσταρω να φορτωνομαι και τις λαμογιες πρωην δημαρχων, διαφορετικων δημαρχιακων διαμερισματων, που εξαιτιας τους φαγαμε το υπερογκο προστιμο απο την Ε.Ε, και τωρα θα πρεπει να το πληρωσουμε ολοι σαν δημος βολβης! Η λυση για εμας ειναι η αυτοδιαλυση του δημου βολβης και η λειτουργια του δημου αγιου Γεωργιου στο προηγουμενο διοικητικο πλαισιο, ΑΥΤΟΝΟΜΑ και με διαφανεια! Η ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΣΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

11 + 19 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.