Η επίμαχη φράση για τα νηπιαγωγεία και η δήλωση της βουλευτού β΄ Θεσσαλονίκης Σταυρούλας Ξουλίδου

nipia «Τα παιδιά, ούτως ή άλλως, δε μαθαίνουν κάτι. Βρίσκονται μέσα σε μια αίθουσα, παίζουν παιχνίδια, ζωγραφίζουν, κ.λπ.»! Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κος Κουκοδήμου. Ακολουθεί η δήλωση της κας Ξουλίδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Με αφορμή τις δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κου Κουκοδήμου, σχετικά με την προσχολική αγωγή, η Τομεάρχης Παιδείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ως υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά κυρίως ως πρώην εκπαιδευτικός θλίβομαι ιδιαίτερα για τις πρόσφατες δηλώσεις του κυρίου Κουκοδήμου σχετικά με την προσχολική αγωγή. Οι δηλώσεις αυτές κάνουν ξεκάθαρο το γεγονός ότι ο κύριος Υφυπουργός είτε αγνοεί παντελώς το ρόλο του Νηπιαγωγείου, είτε προσπαθεί κεκαλυμμένα και τεχνηέντως να προωθήσει και να εξυπηρετήσει πολιτικές συμφέροντος.

Ο ρόλος της προσχολικής αγωγής είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ηθική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, για την ομαλή ένταξή τους στις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης, για την ολοκληρωμένη ηθικοπλαστική τους ανάπτυξη τους καθώς και για την καλλιέργεια βασικών αρετών όπως η συνεργασία και ο σεβασμός .

Αναλογιζόμενη, λοιπόν, το μέγεθος της αξίας της προσχολικής αγωγής αλλά και των λειτουργών της, θα σταθώ αντίθετη σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης, ισοπέδωσης ή ακόμα και κατάργησης. Η εκπαίδευση, ανεξαρτήτως βαθμίδας, αποτελεί νευραλγικό κοινωνικό εφόδιο».

Σταυρούλα Ξουλίδου.
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,
ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


              Γραφείο Θεσσαλονίκης
           Σαλαμίνος, 4, 5ος όροφος.   ΤΚ.546 25
            2310 553188
            2310 553152              

   Γραφείο Αθηνών.
           Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων. 6ος όροφος  ΤΚ.105 57
 210 3709651, 210 3709652,
 210 3709650

Website: 

www.stauroulaxoulidou.gr

  Email:

info@stauroulaxoulidou.gr

————————

 volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 + 7 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.