Η κάνναβη και η ιατρική της χρήση

Την τελευταία τριετία στη χώρα μας η καλλιέργεια κάνναβης και η αγορά των παραγόμενων προϊόντων της γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη. To φυτό καλλιεργείται από την αρχαιότητα, και έχει θεωρηθεί εξαιρετικά χρήσιμο και από τότε μέχρι σήμερα, βρήκε τη θέση του τόσο στη διατροφή, όσο και σαν πρώτη ύλη για την υφαντουργία, τη χαρτοποιία και την ιατρική. Όσο αναφορά την ιατρική χρήση της κάνναβης, οι ποικιλίες του φυτού που προορίζονται γι αυτό το σκοπό είναι συγκεριμένες. Μία εξ’αυτών είναι η  γνωστή ποικιλία βιομηχανικής – κλωστικής κάνναβης Sativa -L, με βασικό συστατικό την κανναβιδιόλη, από την οποία παράγονται σχεδόν όλα τα προϊόντα κάνναβης που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Τα προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης δεν περιέχουν ψυχότροπες ουσίες. Τόσο η ιστορία του φυτού, όσο και οι επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται, προβάλλουν τη κάνναβη ως ένα φυτό το οποίο μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στην υγεία, αποτελώντας σημαντικό καταλύτη στην καταπολέμηση σωματικών και ψυχικών ασθενειών και διάφορων δερματικών παθήσεων. Το φυτό πέραν του βασικού συστατικού της κανναβιδιόλης, μπορεί να περιέχει επιπλέον πάνω από 100 χημικές ενώσεις που όλες μαζί ονομάζονται κανναβινοειδή.

Συνοπτικά η επίδραση της κάνναβης στον οργανισμό περιγράφεται ως εξής: Μέσα στο σώμα μας έχουμε το λεγόμενο ενδοκανναβινοειδές σύστημα. Η κανναβιοδιόλη και τα υπόλοιπα κανναβινοειδή στοχεύουν στην ενεργοποίηση και ομαλή λειτουργία του ενδογενούς αυτού συστήματος. Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα μπορεί συμβάλλει στην ενεργειακή ισορροπία, στην αίσθηση του πόνου, στη μείωση του σωματικού στρες, στη λειτουργία του ανοσοποιητικού και σε διαδικασίες γνωστικού τύπου, όπως είναι η μνήμη και η μάθηση. Από τις μελέτες και έρευνες που έχουν γίνει προκύπτει ότι η ενεργοποίηση του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος μπορεί επίσης να επιδράσει θετικά στη θεραπεία νόσων, όπως στη σκλήρυνση κατά πλάκας, τον πόνο, τον καρκίνο, το γλαύκωμα, την επιληψία κ.ά.

Στις αρχές του Ιουλίου μια ομάδα νέων επιχειρηματιών λάνσαρε το διαδικτυακό κατάστημα CBDandmore έχοντας ως όραμα να διασφαλίσει στους πελάτες του μια γκάμα προϊόντων κανναβιδιόλης αρίστης  ποιότητας.«Η γνώση και η εμπειρία που είχαμε από περιπτώσεις συγγενών και γνωστών με βαριές ασθένειες, μας έκαναν να διαπιστώσουμε πόσο ωφέλιμη μπορεί  να είναι η κάνναβη και πόσο σημαντική και καθοριστική για το αποτέλεσμα είναιη ποιότητα του προϊόντος.» μας λέει ένας εκ των ιδρυτών του CBDandmore, δίνοντας έμφαση στη σωστή επιλογή ενός ποιοτικού ελαίου κάνναβης.

Εάν θέλετε να ενημερωθείτε περαιτέρω για την κανναβιδιόλη ανατρέξτε στο σύνδεσμο παρακάτω. www.cbdandmore.gr (link)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 + ten =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.