Καταγγελία προς ΕΕΤΤ- Ενημέρωση ΔΣ και Δημάρχου Δήμου Βόλβης

Προς ΕΕΤΤ

Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου και Δημάρχου Βόλβης

Αξιότιμοι Κύριοι,

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια 09/05/2017 ,  Αριθ. Αποφ. 23826/Φ610 της ΕΕΤΤ περί χορήγησης  αδειοδότησης της Εταιρίας Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε (ΟΤΕ  Α.Ε) άδειας κατασκευής κεραίας Σταθμού Ξηράς. (Επισυνάπτεται η σχετική απόφαση αδειοδότησης)

Λαμβάνοντας αφορμή το γεγονός ότι οι αναφερόμενες συντεταγμένες που αναγράφονται στην απόφαση σας , τοποθετούν την κεραία εντός του Στάσιμου Οικισμού Βαγιοχωρίου Δ.Ε Εγνατίας – Δήμου Βόλβης, και σε μικρή απόσταση από κατοικίες Δημοτών μας , διερωτόμαστε για τα κριτήρια που ελήφθησαν στην λήψη και έγκριση της εν λόγο απόφασης σας.

Είναι γνωστό ότι η ακτινοβολία των κεραιών τηλεπικοινωνίας είναι βλαβερή για τη υγεία όχι μόνο των ανθρώπων, αλλά και των άγριων ζώων, τα οποία στην εν λόγο περιοχή προστατεύονται από την Συνθήκη Ramsar.

Το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση του ντόπιου πληθυσμού ή της Αρμόδιας Τοπικής Δημοτικής Αρχής ώστε να προβεί στην ενημέρωση των κατοίκων, μας δίνει το δικαίωμα να εκλάβουμε τα όποια συμπεράσματα όταν τέτοιου είδους ενέργειες γίνονται στα «μουλωχτά».

Απαιτούμε άμεσα να μας διευκρινίσετε αν ισχύει η εν λόγο τοποθεσία όπως εντοπίζεται μέσω του Google maps.

Απαιτούμε να υπάρξει άμεση ενημέρωση των κάτοικων για την εν λόγο κατασκευή κεραίας.

Επιφυλασσόμαστε του κάθε νομίμου δικαιώματος μας να προστατεύσουμε την υγεία μας και των παιδιών μας.

Εκ μέρους κατοίκων Βαγιοχωρίου

Αποστολακίδης Π. Κωνσταντίνος

Βαγιοχώρι 57200

ΑΠΟΦΑΣΗ

Χορήγηση, στην Εταιρεία “Οργανισµός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. (ΟΤΕ Α.Ε.)” Άδειας Κατασκευής Κεραίας Σταθµού Ξηράς, σύµφωνα µε το άρθρο 30 του ν. 4070/2012, στη Θέση ΒΑΓΙΟΧΩΡΙ Τ/Κ (0090074)

Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ),

Αποφασίζει :

Αντικείµενο της Άδειας 1. Χορηγεί Άδεια Κατασκευής Κεραίας Σταθµού Ξηράς στην Εταιρεία “Οργανισµός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. (ΟΤΕ Α.Ε.) ” που εδρεύει στην οδό Λεωφ. Κηφισίας 99, Τ.Κ. 15124, – Αθήνα µε ΑΦΜ 094019245 και ΑΡΜΑΕ 347/06/Β/86/10 (εφεξής ο “Κάτοχος της Άδειας”), για την Κατασκευή (Εγκατάσταση) Κεραίας Σταθµού στην Ξηρά, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που διαλαµβάνονται στην παρούσα (εφεξής “η Άδεια”), στη θέση και µε τα χαρακτηριστικά που ακολουθούν:

Κωδική Ονοµασία ΒΑΓΙΟΧΩΡΙ Τ/Κ Κωδικός Αριθµός 0090074 4 / 6 ∆ιεύθυνση ή Ακριβής Περιγραφή Θέσης ΒΑΓΙΟΧΩΡΙ ∆ΗΜΟΣ: Βόλβης ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ: Θεσσαλονίκης Συντεταγµένες (ΕΓΣΑ’87) 23 ° 22 ‘ 48 ” 40 ° 42 ‘ 36 ” (40°42’36” 23°22’48”) Υψόµετρο εδάφους 125,7 m Ύψος κτιρίου – Αριθµός ιστών 1 Ύψος υψηλοτέρου ιστού µαζί µε το αλεξικέραυνο 7 m

Η κατασκευή κεραίας µπορεί να φέρει κεραίες εκποµπής και λήψης για την παροχή ασύρµατων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών υπό καθεστώς Γενικής Άδειας και ειδικότερα µέχρι 4 µικροκυµατικές κεραίες για την υλοποίηση δισηµειακών µικροκυµατικών ραδιοζεύξεωνΓνωµάτευση της Ελληνικής Επιτροπής Ατοµικής Ενέργειας,

2. Σύµφωνα µε το άρθρο 30, παρ. 17, εδ. Ε2. του Ν. 4070/2012, µετά την έκδοση της Άδειας ο κάτοχος δύναται να προβεί στην εγκατάσταση και λειτουργία της κατασκευής κεραίας και επιτρέπεται η σύνδεση της κατασκευής κεραίας µε τα δίκτυα κοινής ωφέλειας,

3. Η παρούσα Απόφαση δεν παρέχει δικαίωµα εγκατάστασης της κατασκευής κεραίας χωρίς την συµφωνία του κύριου του ακινήτου, του οικοπέδου, ή της έκτασης επί της οποίας τοποθετείται κατασκευή κεραίας, ούτε υποχρεώνει τον κύριο του ακινήτου, του οικοπέδου ή της έκτασης επί της οποίας τοποθετείται η κατασκευή κεραίας να αποδεχτεί την εγκατάσταση της κατασκευής.

Δείτε όλη την απόφαση https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A4%CE%94%CE%9C639-%CE%A0%CE%9D%CE%96?inline=true

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.