Καθαρισμός οικοπέδων. Υποχρεώσεις των ιδιοκτητών και του δήμου

xortaΕνόψει της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμος Βόλβης καλεί όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, να φροντίσουν για τον καθαρισμό (αποψίλωση) των ιδιοκτησιών τους από χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά τόσο εντός του οικοπέδου, όσο και σε απόσταση εκατό (100) μέτρων περιμετρικά ολόκληρης της έκτασής τους, βάσει του άρθρου 94, παρ. 26, του Ν.3852/2010 (Καλλικράτης).

Σε κάθε άλλη περίπτωση μη συμμόρφωσης υπάρχουν νόμιμες συνέπειες (επιβολή προστίμου, μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα και αυτεπάγγελτη υποχρέωση του Δήμου για καθαρισμό).

Διεύθυνση Περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής δήμου Βόλβης

Σημείωση volvipress: Λίγοι θα καθαρίσουν τα οικόπεδα τους γιατί δεν εφαρμόστηκε ποτέ το Άρθρο 18 του Κανονισμού Καθαριότητας δήμου Βόλβης που λέει τα εξής:

Καθαριότητα οικοπέδων

Οι ιδιοκτήτες ή νομείς οικοπέδων οφείλουν να διατηρούν πάντοτε ελεύθερα από απορρίμματα ακόμη και όταν προέρχονται από τρίτους. Προς τούτο οφείλουν να τα περιφράσσουν (σύμφωνα με τις διατάξεις του ΓΟΚ) και να προβαίνουν σε περιοδική καθαριότητα και αποψίλωση. Αν οι υπεύθυνοι εξακολουθούν να αδιαφορούν και μετά τις σχετικές συστάσεις, ο Δήμος παρεμβαίνει καθαρίζοντας το οικόπεδο και καταλογίζει τα έξοδα και επιπλέον επιβάλλει πρόστιμο στους ιδιοκτήτες ή υπεύθυνους, πέρα από τα πρόστιμα που ορίζει ο Νόμος για την προστασία από πυρκαγιές.

Υπάρχει έστω και μια περίπτωση παρέμβασης του δήμου?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 + 7 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.