Ξεμπλοκάρει η κατασκευή των υποδομών στη λίμνη Βόλβη

volvi press 0 Σχόλια

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ «ΤΕΛΜΑ» 20 ΧΡΟΝΩΝ
Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την επικαιροποίηση της Μελέτης για τη Βελτίωση Αλιευτικών – Αγροτουριστικών Λιμναίων Υποδομών Βόλβης και την υποβολή σχετικού φακέλου χρηματοδότησης, προχώρησε ο δήμος Βόλβης, βάζοντας τέλος σε μια γραφειοκρατική κωλυσιεργία 20 ετών.

Ειδικότερα, πρόκειται για τη δημιουργία τεσσάρων πλωτών λιμενικών μορφωμάτων υπό τη μερική προστασία κυματοθραυστών, που θα τοποθετηθούν σε ισάριθμα σημεία της λίμνης Βόλβης.

Οι πλωτές προβλήτες, προορίζονται για τις θέσεις:

• Οικισμός Μικρής Βόλβης στη θέση της ιχθυόσκαλας,
• Οικισμός Μεγάλης Βόλβης στη θέση της ιχθυόσκαλας,
• Οικισμός Νέας Απολλωνίας στη θέση των εγκαταστάσεων των Λουτρών,
• Οικισμός Νέας Μαδύτου στη θέση του υπάρχοντος κρηπιδώματος.

Τα έργα αυτά, πρόκειται όχι μόνο να είναι πολύτιμο βοήθημα στις αλιευτικές δραστηριότητες, αλλά και να αποτελέσουν σημαντικό εφαλτήριο για την ενίσχυση του αγροτουρισμού στη λίμνη Βόλβης. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα πρωτοϋποβλήθηκε το 1998, ενώ «τελμάτωσε» το 2013, όταν λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων της κεντρικής διοίκησης, δεν εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013, όπως είχε προγραμματισθεί.

Σχόλια
Ετικέτες
Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση