Λύση στο θέμα του νερού της Νυμφόπετρας δήμου Βόλβης

Στα τέλη Φεβρουαρίου εκτιμά η διοίκηση του δήμου Βόλβης πως θα τρέξει και πάλι κατάλληλο προς πόση και μαγείρεμα νερό, από τις βρύσες των νοικοκυριών, στη Νυμφόπετρα.

Μέχρι τότε και από τα τέλη Νοεμβρίου, οι κάτοικοι της περιοχής είναι υποχρεωμένοι να καταναλώνουν μόνο εμφιαλωμένα νερά, καθώς στα τέλη Νοεμβρίου εντοπίστηκε ουράνιο στο νερό του χωριού.

«Στο τέλος αυτής της εβδομάδας, αρχή της επόμενης, “χτυπάμε” νέα γεώτρηση στον Προφήτη, από όπου με αγωγό θα μεταφερθεί κατάλληλο προς πόση νερό τόσο στη Νυμφόπετρα, όπου διαπιστώθηκε ουράνιο, όσο και στο Βαγιοχώρι, όπου έχει εντοπιστεί φθόριο», δήλωσε στην ThessΝews ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, «οι γεωτρήσεις στη Νυμφόπετρα κρίθηκαν ακατάλληλες και έτσι στραφήκαμε στον κοντινό Προφήτη. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της γεώτρησης, θα κατασκευαστεί αγωγός που θα μεταφέρει το νερό στη Νυμφόπετρα και το Βαγιοχώρι και έτσι θα λυθεί οριστικά το συγκεκριμένο ζήτημα».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής, το κόστος του έργου που θα δώσει λύση στην ταλαιπωρία των κατοίκων ανέρχεται σε 160.000 ευρώ περίπου.

Ήταν 23 Νοεμβρίου όταν οι κάτοικοι ενημερώθηκαν από τη ΔΕΥΑ του δήμου Βόλβης ότι στο νερό του χωριού εντοπίστηκε ουράνιο. «Η ΔΕΥΑ του δήμου Βόλβης ενημερώνει τους κατοίκους ότι κατόπιν προβλήματος, που παρουσιάστηκε στη γεώτρηση του δικτύου που εδρεύει στην Τ.Κ. Νυμφόπετρας, να μη χρησιμοποιούν το νερό ως πόση, ούτε και για μαγείρεμα», αναφερόταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Από το φύλλο της THESSNEWS #142 (26/01/2019-27/01/2019)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen − 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.