Μαθητές μετανάστες: Στις 11 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι στα Σχολεία

Στις 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει, οριστικά, το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που υπογράφηκε σήμερα από τον υφυπουργό Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο.
«Καταβάλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να ξεκινήσουμε με τα λιγότερα δυνατά κενά εκπαιδευτικών θέσεων και από την πρώτη μέρα κάθε μαθητής να έχει τα βιβλία του» ανέφερε σχετικά ο κ. Δερμεντζόπουλος.

Με την απόφαση αυτή ανατρέπεται ουσιαστικά η απόφαση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος στις 8 Σεπτεμβρίου, δηλαδή τρεις ημέρες νωρίτερα, και παράλληλα να καταργηθούν οι αργίες της γιορτής του Αγίου Ιωάννη (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου).

Η νέα σχολική χρονιά θα επιφέρει αλλαγές στις ζωές των μικρών Δημοτών μας αλλά και των γονέων τους.

Πολλά από τα παιδιά αφήνουν τα Δημοτικό για να συνεχίσουν στο Γυμνάσιο , και τα παιδιά του Γυμνασίου θα συνεχίσουν στο Λύκειο.

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Ειδικά για όσους ζούνε στην “πολιτισμένη πλευρά του Δήμου”  όπου εκτός από τα απαραίτητα σχολεία, υπάρχει και η απαραίτητη συγκοινωνία.

Τι γίνεται όμως από την “Άλλη πλευρά του Δήμου” όπου δεν υπάρχει καν η στοιχειώδης συγκοινωνία?

Ποιός είναι ο λόγος που τα παιδιά θα αναγκαστούν να γίνουν εσωτερικοί μετανάστες την στιγμή που ο Δήμος Βόλβης διαθέτει Γενικό και ΕΠΑΛ λύκειο, και μπορεί να προσφέρει καλύτερου επιπέδου παιδεία λόγο μικρότερου αριθμού μαθητών σε αντίθεση με τα Λύκεια του Λαγκαδά όπου τα παιδιά είναι υπεράριθμα?

Η έλλειψη ευαισθησίας, μιας και το πρόβλημα δεν άπτεται άμεσα και δεν θίγει κάποιο από τα παιδιά των αιρετών, τα οποία πιθανώς να μην ανήκουν καν σε αυτές τις κατηγορίες μαθητών?

Η παντελής άγνοια ζητημάτων που αφορούν την παιδεία των δημοτών ?

Και μιας και μιλάμε για προβλήματα, θα εμφανιστούν στο προσκήνιο εκ νέου και τα προβλήματα που υπήρξαν τις προηγούμενες χρονιές , όπως η μεταφορά των μαθητών, η εξεύρεση συνοδού,  και η αμοιβή της?

Είναι η Διοίκηση του Δήμου Βόλβης προετοιμασμένη για την νέα σχολική χρονιά, η θα λειτουργήσει και πάλι πυροσβεστικά την τελευταία στιγμή όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια?

Ας ελπίσουμε ότι η Νέα Διοίκηση θα δείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο πρόβλημα, που απασχολεί τους Δημότες του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

7 − six =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.