Με ιδιαίτερη επιτυχία λειτούργησε φέτος το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βόλβης

πρώτες βοήθεςΜε ιδιαίτερα επιτυχία λειτούργησε φέτος το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βόλβης, σε διάφορες περιοχές του δήμου Βόλβης, έπειτα από τη συνεργασία του δήμου Βόλβης και του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης).

Περισσότερα από 259 άτομα (180 γυναίκες και 79 άνδρες) συμμετείχαν σε 13 εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως: Αγωγή Υγείας-Πρώτες Βοήθειες (5 τμήματα), Διαμόρφωση και Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων (3 τμήματα), Αγγλικά για τον Τουρισμό (2 τμήματα), Εργαστήρι Μαγειρικής με Παραδοσιακές Συνταγές (1 τμήμα), Οικιακή Μελισσοκομία (1 τμήμα), Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά (1 τμήμα).

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Βόλβης Μιχάλης Ζαρίφης, «έγινε σημαντική προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες κάθε περιοχής στα αντικείμενα που παρουσιάστηκε αυξημένη ζήτηση, σε προγράμματα που αφορούν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης».

Ειδικότερα, λειτούργησαν τα ακόλουθα προγράμματα:

1. Σταυρός: Αγωγή Υγείας-Πρώτες Βοήθειες  (3 τμήματα), Αγγλικά για τον Τουρισμό (2 τμήματα).

2. Νέα Μάδυτος: Αγωγή Υγείας-Πρώτες Βοήθειες (2 τμήματα), Διαμόρφωση και Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων (1 τμήμα), Εργαστήρι Μαγειρικής με Παραδοσιακές Συνταγές (1 τμήμα).

3. Νέα Βρασνά: Οικιακή Μελισσοκομία (1 τμήμα).

4. Νέα Απολλωνία: Διαμόρφωση και Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων (1 τμήμα).

5. Μικρή Βόλβη: Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά (1 τμήμα).

6. Προφήτης: Διαμόρφωση και Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων (1 τμήμα).

Όλα τα προγράμματα ήταν 25ωρα και με διάρκεια εκτέλεσης 4 εβδομάδες, εκτός από το τμήμα «Εργαστήρι Μαγειρικής με Παραδοσιακές Συνταγές» που ήταν 35ωρο και με διάρκεια εκτέλεσης 6 εβδομάδες.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, επισημαίνει ότι «είναι κομβικό ζήτημα η δια βίου μάθηση, ειδικά σε ένα εργασιακό περιβάλλον με υψηλά ποσοστά ανεργίας. Ο δήμος Βόλβης σκοπεύει στο μέλλον να αναπτύξει και άλλες πρωτοβουλίες στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων».

Η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Βόλβης εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

dimosvolvis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen − 6 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.