Μεγάλη συμμετοχή κατοίκων στα μπλόκα των Βρασνών

Μετά από την είδηση ότι σήμερα επίκειται άφιξη των πρώτων μεταναστών στα Βρασνά του δήμου Βόλβης, τα δύο μπλόκα, ένα στα Νέα Βρασνά και το άλλο στην Παραλία Βρασνών, γέμισαν από κατοίκους κυρίως της περιοχής. Πλήθος κόσμου άντρες, γυναίκες, νέοι και ηλικιωμένοι έδωσαν δυναμικό παρών αποκλείοντας την πρόσβαση των λεωφορείων που θα μετέφεραν τους μετανάστες προς τα καταλύματα των ιδιωτών όπου επρόκειτο να φιλοξενηθούν.

Στο μπλόκο των Νέων Βρασνών πήγαν και αρκετοί δημοτικοί Σύμβουλοι μετά το πέρας της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Από τους επικεφαλής των συνδυασμών ξεχωρίσαμε τους Δημήτρη Στοίτσα, Θεοχάρη Ελευθεριάδη και Ιωάννη Βαλερή. Από τους Δημοτικούς Συμβούλους ξεχωρίσαμε τους Νανάκο Γιώργο, Παπαγερά Παναγιώτη, Στέλλα Σαλέπη, Ρόκα Σταύρο, Κροστάλη Νικήτα τον Αντιδήμαρχο Ιορδανίδη Λάκη και τον πρόεδρο των Βρασνών Πλουμούδη Σοφοκλή.

Κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας ενημέρωσε το σώμα για τις μέχρι τώρα ενέργειες του ενώ αύριο θα μεταβεί στην Αθήνα για να συναντηθεί με κλιμάκια υπουργείων ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα εγκατάστασης μεταναστών στην περιοχή.

Στο μπλόκο των νέων Βρασνών οι κάτοικοι ζήτησαν από τους δημοτικούς συμβούλους να μπουν μπροστάρηδες στον αγώνα τους. Ο Αντιδήμαρχος Λάκης Ιορδανίδης έδωσε υπόσχεση ότι θα μείνει μαζί τους μέχρι το πρωί και την στιγμή που άρχισε να αναφέρει τις ενέργειες της επιτροπής για την λύση του προβλήματος, προσπάθησε γνωστό ακροδεξιό στοιχείο, γνωστό για τις ρατσιστικές του πεποιθήσεις να κατηγορεί την επιτροπή ότι δεν έκανε τίποτε. Οι κάτοικοι αντιλαμβανόμενοι ότι για μία ακόμη φορά πάει να καπηλευτεί προς ίδιο όφελος του, αντιδρώντας άμεσα τον αποδοκίμασαν γιουχάροντας τον και ζητώντας του να αποχωρήσει.

Θα πρέπει οι ίδιοι οι κάτοικοι να απομακρύνουν και να απομονώσουν τα δύο τρία ακραία άτομα που δημιουργούν μόνιμα ένα τεταμένο κλίμα, με τις ψευδείς ειδήσεις που διαδίδουν, με μόνο σκοπό και κέρδος την αποκομιδή μερικών ίσως ακόμη ψήφων στις επόμενες εκλογές. Είναι πολύ λεπτές οι γραμμές και η ισορροπία που πρέπει να διατηρηθεί.

Είναι γνωστό από τις κινητοποιήσεις του Βαγιοχωρίου, ότι πολύ εύκολα προσδίδονται χαρακτηρισμοί «ρατσιστές» σε ανθρώπους, που απλώς ήθελαν να δείξουν την αντίθεση τους, τον υποβόσκοντα φόβο τους και την ανασφάλεια γι αυτό που θα επακολουθούσε. Δεν θα πρέπει λοιπόν για κανέναν λόγο να επιτραπεί σε μεμονωμένους πολιτικούς τυχοδιώκτες να στιγματίσουν έναν αγώνα, μιας ολόκληρης τοπικής κοινωνίας.

Μέχρι στιγμής 22.50 δεν έχει έρθει ακόμη κανένα πούλμαν με μετανάστες στην περιοχή ενώ οι κάτοικοι περιμένουν στις θέσεις του και υπάρχει κάλεσμα για μεγάλη συγκέντρωση αύριο το πρωί στις 8.00

Τα μπλόκα αναμένεται να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.

Εν αναμονή των εξελίξεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.