Μελισσουργός δήμου Βόλβης: Ένα έργο που δεν θα γίνει ποτέ;

melis
Οι πρώην υποψήφιοι σύμβουλοι από τον Μελισσουργό, για τις εκλογές του Μαΐου 2014, έχουν πάρει κάποια θέση ή έχουν κάποιο σχόλιο επί του θέματος αυτού;

Το ΔΣ του δήμου Βόλβης Εγκρίνει τη διάλυση της σύμβασης του έργου «Κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο Δ.Δ. Μελισσουργού»

Ας δούμε όμως το Ιστορικό αυτού του έργου.

Ιστορικό

Α) Την 06-07-2010 διενεργήθηκε στον Δήμο Απολλωνίας δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου, «Κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων Στο Δ.Δ. Μελισσουργού», προϋπολογισμού 275.000,00€ με Φ.Π.Α..

Β) Με την αριθμ. 61/2010 απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Απολλωνίας εγκρίθηκε η κατακύρωση του διαγωνισμού στην εργοληπτική επιχείρηση «Πακαπούκας Ιωάννης & ΣΙΑ Ε.Ε» με ποσοστό μέσης έκπτωσης 10% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης.

Γ) Την 12-10-2010 υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο με συμβατική προθεσμία περαίωσης εννέα (9) μήνες και λήξη συμβατικής προθεσμία την 14-07-2011.

Δ) Με την αριθμ. 930/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλβης εγκρίθηκε παράταση προθεσμίας του έργου έως την 14-02-2012, ενώ με την αριθμ. 442/2012 όμοια απόφαση εγκρίθηκε παράταση προθεσμία πέντε (5) μηνών ακόμη, με ημερομηνία έναρξης των εργασιών την ημερομηνία εντολής της Διευθύνουσας Υπηρεσίας.

Ε) Τέλος, με την αριθμ. 91/2014 κρινόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίζεται η διάλυση της σύμβασης κατασκευής του έργου λαμβάνοντας υπόψη το αριθμ. 8849/09-04-2014 έγγραφο του Δημάρχου με το οποίο ενημέρωσε την Τεχνική Υπηρεσία ότι η χρηματοδότηση και συνέχιση της κατασκευής του έργου δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα του Δήμου.

1. Επειδή, το σχετικό θέμα διάλυσης της σύμβασης του εν λόγω έργου τέθηκε προς συζήτηση ενώπιων των μελών του Συμβουλίου την 15η-04-2014 ως κατεπείγον θέμα, σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ. 7 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση του οποίου συμφώνησαν τα δεκατρία (13) από τα δεκαπέντε (15) παρόντα μέλη, καθώς ο κ. Ναούμ Βασίλειος αποχώρησε πριν την έναρξη της Συνεδρίασης και μειοψήφησε η κα. Κατοστάρη-Ματσούκη Ελισσάβετ, χωρίς την απαιτούμενη από την ανωτέρω διάταξη απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του Συμβουλίου, ήτοι την θετική ψήφο δεκατεσσάρων (14) μελών του αποτελούμενου από είκοσι επτά (27) μέλη Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλβης.

2. Περαιτέρω, η αριθμ. 91/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλβης λήφθηκε μη νόμιμα με την θετική ψήφο δέκα (10) μελών του Συμβουλίου, χωρίς την απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του Συμβουλίου, ήτοι την θετική ψήφο δεκατεσσάρων (14) μελών του αποτελούμενου από είκοσι επτά (27) μέλη Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλβης.

3. Επειδή, επιπλέον, η κρινόμενη απόφαση είναι μη νόμιμη, καθώς λήφθηκε κατά παράβαση του τύπου της διαδικασίας του άρθρου 62 του Ν. 3669/2008 για την διάλυση σύμβασης κατασκευής δημοσίου έργου και ούτε προκύπτει από το σώμα της απόφασης και το φάκελο του έργου εάν η διάλυση οφείλεται σε υπαιτιότητα του ΚτΕ ή του Αναδόχου.

Για τους παραπάνω λόγους, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ η Ακύρωση της αριθμ. 91/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλβης για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσης.

Θεσσαλονίκη: 10-06-2014 Αρ.Πρωτ: 35188 Απόφαση Διεύθυνσης κατασκευών Ν. Θεσσαλονίκης

Στις 3-8-2012 με Αριθμ. Προτ. 190/68683/4780 Απόφαση του Δ.Σ του δήμου Βόλβης και θέμα Διακοπή εργασιών του έργου «Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων» στο ΔΔ Μελισσουργού (Πρώην Δήμου Απολλωνίας) λόγω καθυστέρησης πληρωμής μειοψήφησαν:

1.- Η Δ.Σ. κ. Κατοστάρη – Ματσούκη Ελισσάβετ, καθότι διαφώνησε με την συζήτηση των εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων.

2.- Η Δ.Σ. κ. Πολυζωϊδου Βασιλική, λέγοντας “Διαφωνώ, γιατί πετιούνται τόσα χρήματα, γιατί δεν έχω δει κάποια μορφή διεκδίκησης χρημάτων – αναζήτησης πηγών χρηματοδότησης τέτοιων έργων, από την Διοίκηση του Δήμου”

3.- Ο Δ.Σ. – Αντιδήμαρχος κ. Ιορδανίδης Θεόδωρος, λέγοντας “Είναι απαραίτητη η εκτέλεση του εν λόγω έργου και όχι η διάλυση της σύμβασης αυτού”.

4.- Ο Δ.Σ. κ. Ρόκκας Σταύρος, θεωρώντας απαραίτητη τηνεκτέλεση του έργου και όχι την διάλυση της σύμβασης και δηλώνοντας, ότι, είναι ανίκανη αυτή η Διοίκηση να ολοκληρώσει το έργο.

Απόφαση ΔΣ δήμου Βόλβης, κατά πλειοψηφία, 12 Αυγούστου 2014

Το ΔΣ του δήμου Βόλβης Αποφασίζει τη διάλυση της σύμβασης του έργου «Κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο Δ.Δ. Μελισσουργού» αριθ.Μελ. 231/2009, με την καταβολή σχετικής προβλεπόμενης αποζημίωσης στην ανάδοχο του έργου, «ΠΑΚΑΠΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.»

Οι απαιτούμενες εργασίες για την αποκατάσταση της ασφάλειας του έργου, θα γίνουν με μέριμνα του Δήμου Βόλβης.

Στην απόφαση αυτή μειοψήφησαν:

1.- Η Δ.Σ. κ. Πολυζωϊδου Βασιλική, λέγοντας “Θεωρώ απαράδεκτο, να πετιούνται χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ, γιατί δεν είναι σε θέση αυτό το κράτος να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών”.

https://volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.