Νέο κρίσιμο πόστο αναλαμβάνει ο Δημήτρης Γαλαμάτης

Γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της κυβέρνησης αναλαμβάνει ο πρώην δήμαρχος Βόλβης και πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία

Τους νέους γενικούς και ειδικούς γραμματείς της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Μεταξύ αυτών από τη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Γαλαμάτης, ο οποίος αναλαμβάνει γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Ο πρώην βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της ΝΔ, πρώην δήμαρχος Βόλβης και στις τελευταίες εθνικές εκλογές υποψήφιος της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνει το κρίσιμο πόστο με ορίζοντα πια τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Γαλαμάτης μάλιστα πριν από λίγο καιρό εκλέχθηκε και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ η τοποθέτηση του στη θέση του γενικού γραμματέα έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία είχε βρεθεί στο στόχαστρο ορισμένων λόγω της ιδιότητάς του ως γενικού διευθυντή του ΕΛΓΟ Δήμητρα. Ο κ. Γαλαμάτης ήταν αυτός που σήκωσε το βάρος των πρώτων σημαντικών ποινών και προστίμων για παράνομες ελληνοποιήσεις και για παρατυπίες στη διατροφική αλυσίδα, θέμα που είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του ίδιου του πρωθυπουργού. Η τοποθέτησή του στη γενική γραμματεία προφανώς είναι επιβράβευση.

Είναι ο δεύτερος γενικός γραμματέας μετά τον Αντώνη Οικονόμου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τη Θεσσαλονίκη.

Ένα ακόμη συμπέρασμα από τις ανακοινώσεις είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα στο σύνολό τους οι γενικοί γραμματείς που αντικαταστάθηκαν θα είναι υποψήφιοι βουλευτές. Και όσοι αναλαμβάνουν καθήκοντα δεν πρόκειται να πολιτευτούν στις επόμενες εθνικές εκλογές λόγω ασυμβίβαστου. Έτσι τυπικά η πρώτη θέση που “αδειάζει” στο ψηφοδέλτιο της Α Θεσσαλονίκης της ΝΔ είναι αυτή του κ. Γαλαμάτη.

Ο πρώην βουλευτής αναλαμβάνει τη θέση του Γιάννη Μαστρογεωργίου, που αναλαμβάνει γγ στη νέα Ειδική Γραμματεία Προοπτικής Διερεύνησης.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Γαλαμάτης

Το βιογραφικό του κ. Γαλαμάτη:

Γεννήθηκε το 1971 στον Σταυρό Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και Διδακτορικού Διπλώματος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Δίδαξε στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Συμμετείχε και εξακολουθεί να συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα, έχει δημοσιευμένες εργασίες του σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά εγνωσμένου κύρους  και εξακολουθεί να συμμετέχει με ανακοινώσεις του σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συμμετέχει ως εμπειρογνώμονας – αξιολογητής των Προγραμμάτων Σπουδών των Πανεπιστημιακών Σχολών της χώρας, στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ).

Διετέλεσε βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής και δήμαρχος του Δήμου Βόλβης της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Εργάζεται στον Οργανισμό ΕΛ.Γ.Ο. «Δήμητρα», του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου σήμερα κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή.

Είναι μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος(ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) – όπου διετέλεσε και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Αντιγόνη Καρατζολίτη και έχουν δύο παιδιά.

voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 + four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.