Ο προσκαλών, απουσίαζε!

nanakosstavrosΌπως έστρωσες, θα κοιμηθείς!

Λίγες ημέρες μετά την θεατρική παράσταση του απερχόμενου Δήμαρχου, με την πρόσκλησή του στους υποψηφίους Δημάρχους των δημοτικών παρατάξεων, για το ήπιο κλίμα και άλλες ιστορίες, αποκαλύφθηκε η υποκρισία και όχι μόνο.

Στην πρόσκλησή του, ως εν ενεργεία Δήμαρχου, η οποία προβλέπεται από τον νόμο, προς τις άλλες παρατάξεις, δεν ήταν παρών ο ίδιος!

Εμείς, επειδή σεβόμαστε τους θεσμούς και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ανταποκριθήκαμε ΚΑΙ σε αυτή την πρόσκληση του απερχόμενου Δήμαρχου Βόλβης, γίναμε μάρτυρες της περιφρόνησης του θεσμικού ρόλου του Δημάρχου, από τον ίδιο αυτοπροσώπως!

«Το ψέμα και η υποκρισία, έχουν κοντά ποδάρια» λέει η λαϊκή σοφία και βρήκε την εφαρμογή της, με την περιφρόνηση του θεσμικού του ρόλου, από τον ίδιο τον απερχόμενο Δήμαρχο Βόλβης, που μας προσκαλούσε!

Όμως, σας γνωρίζουν όλοι στον Δήμο μας.

Όλοι οι δημότες έχουν νοιώσει στο πετσί τους, καθημερινά επί τρεισήμισι χρόνια, την συνέπεια του απερχόμενου Δήμαρχου, στην πράξη!

Αδυνατεί να προσφέρει, έστω και τα στοιχειώδη ή τα αυτονόητα.

Καλούμε του συνδημότες μας, με καθαρή συνείδηση και ευθύνη, να δώσουν ένα τέλος στις νοοτροπίες, στις πρακτικές και στα πρόσωπα του κατεστημένου, κάθε είδους, που τόσο κακό δημιούργησαν στον τόπο μας.

Καθαρά και ξάστερα!

 

Ξεκάθαρη επιλογή,

για τον τόπο μας,

για το καλό μας

18 thoughts on “Ο προσκαλών, απουσίαζε!

 1. Κάντε μια προσπάθεια, την ύστατη στιγμή, ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ όλες οι παρατάξεις, παραμερίζοντας τις μικροδιαφορές, για να τους διώξουμε και να σταματήσουμε το κακό.

 2. Νομίζω πως πολλοί συμφωνούν μ αυτό. Το σωστό όμως είναι να πάρει τηλέφωνο ο μικρότερος στον μεγαλύτερο. Τρεις ώρες έμειναν. Όποιος γνωρίζει τον μικρότερο ας τον ειδοποιήσει. Ήδη η Λαική συσπέιρωση κατέθεσε συνδυασμό εχθές. Οι άλλοι δύο είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν για Θεσσαλονίκη μια και έχουν συμπληρώσει τον ελάχιστο αριθμό συμβούλων

 3. Είναι σωστό αυτό που λες προϋποθέτει όμως πολιτική ωριμότητα και ειδικά προϋποθέτει το να μην είναι στόχος η καρέκλα , τότε θα επέλθει η συνεργασία.
  Η εκλογή δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, αυτοσκοπός πρέπει να είναι η θέληση να εργαστείς για το συνολικό καλό σε οποιαδήποτε θέση.
  Και αυτό μπορεί να γίνει είτε ως δήμαρχος, είτε ως δημοτικός σύμβουλος , είτε ως τοπικός, είτε ως απλός πολίτης.
  Θα φανεί στην πορεία η ειλικρίνεια τους, και η όρεξη για μία πραγματική ανατροπή των πραγμάτων.
  Θα συμφωνήσω όμως και με τον “άλλος ένας πολίτης” ο οποίος έχει δίκιο, ο μικρότερος πρέπει να πλησιάσει τον μεγαλύτερο….

 4. Κρίμα που δεν προλαβε η Βάσω, βιάστηκε να καταθέσει το ψηφοδέλτιο. Μήπως γίνεται κάτι να το πάρει πίσω; Αν γνωρίζει κάποιος ας την πάρει τηλέφωνο αν δεν βρει αυτην ας πάρει κάποιον άλλον, δεν ίναι και πολλοί. Πάντως όλοι οι υπόλοιποι, πρέπει να ενωθούν. Εγώ προτείνω ο χοντρός να πάρει τον αδύνατο που είναι και πιο όμορφος. Όχι τον μπαμπά του, τον ίδιο. Να φέρουμε και άλλους μαζί μας να φύγουνε αυτοί που διοικουν όπωσδήποτε. Δεν μπορω να τους βλέπω άλλο. Να φτιάξουμε κι άλλους συνδιασμούς και να έρθουνε μαζί μας μπας και συμπληρωσουμε ψηφοδέλτιο. Αν γνωρίζει κάποιος κανέναν γνωστό, ας ειδοποιήσει μέσω αυτού του ανεξάρτητου μέσου. Άντε διόμιση ώρες μείνανε θα σκάσω από αγωνία.

 5. Υπάρχει η ανάλογη ωριμότητα και πολιτικό ύψος όπου θα μπορούσε να σταθεί λόγο ηλικίας ο υποψήφιος Δ.Στοίτσας, βάζοντας το κοινό καλό του Δήμου υπερπηδώντας της προσωπικές του φιλοδοξίες?

 6. Εγώ πιστεύω πως ο Στοίτσας (ο Δημήτρης) είναι πιο έμπειρος και πιο ικανός. Το απέδειξε με την σθεναρή στάση του μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσα χρόνια με τους πύρινους λόγους του με την πυγμή του και με τους αγώνες του για τον τόπο. Έχει μόρφωση αφού σπούδασε στο εξωτερικό και γνωρίζει πως να μιλήσει σε ξένους παράγοντες που θα επισκεφτούν τον τόπο. Έχει και την βοήθεια του πατέρα του που ήταν τόσα χρόνια Δήμαρχος. Καλό θα ήταν να δοθεί τόπος στα νιάτα, στους νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη να δουλέψουν για τον τόπο και μένουν στην Ελλάδα όλο τον χρόνο. Υπάρχει όμως η πολιτική ωριμότητα από τους υπόλοιπους; Η ιστορία θα κρίνει.

 7. Υπάρχει πραγματικά μία έντονη αγωνία στους ώριμα σκεπτόμενους πολίτες και είναι ευχάριστο ότι υπάρχουν αυτές οι φωνές που προσπαθούν να σπάσουν την υποφαινόμενο πέπλο σιωπής που έχει καλύψει τον Δήμο μας.
  Διαβλέποντας μία πορεία καταστροφής επιζητούν μία συνένωση των υγειών δυνάμεων που θέλουν την ανατροπή του υφιστάμενου Status.
  Αυτή την στιγμή απαιτείται πολιτική ωριμότητα και δεν ξέρω αν υπάρχει.
  Όλοι διατυμπανίζουν ότι τους ενδιαφέρει το καλό του τόπου, και τώρα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να το αποδείξουν, βάζοντας στην άκρη τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.
  Δεν μπορώ να καταλάβω φίλε πολίτη το ” Ο χοντρός ” και ”Ο Όμορφος” ….
  Προφανώς βλέποντας από την στάση του όμορφου, δεν ανησυχεί ιδιαίτερα , έχοντας την αυτοπεποίθηση ότι θα είναι δήμαρχος, συνεπώς δεν τον απασχολεί, να επικοινωνήσει.
  Αν όμως μέσα απο την κάλπη προκύψει διαφορετικό αποτέλεσμα για τον όμορφο, μοναδικοί χαμένοι θα είμαστε εμείς.
  Το ίδιο ισχύει και για τον άλλο συνδυασμό.
  Σε καταλαβαίνω, μιας και έχουμε την ίδια αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα , αλλά δεν αποφασίζουμε εμείς οι απλοί πολίτες, και δεν ξέρουμε τι υπάρχει στο μυαλό τους.
  Μακάρι να ήταν στο χέρι μας να τους βάλουμε σε ένα τραπέζι και να πούμε ”Όλοι μαζί για το καλό μας, ο Δήμος Βόλβης να γίνει τόπος να αξίζεις να ζείς” και να καθαρίζαμε την μπουγάδα….
  Εύχομαι επιτέλους να πρυτανεύσει η λογική…

 8. Αγαπητέ ανεξάρτητε με προβληματίζει ιδιαίτερα το ”βοήθεια από τον πατέρα του” , μιας και πρέπει να το ξέρεις είναι ένα από τα αρνητικά που του προσάπτουν του κατά τ’ άλλα συμπαθέστατου Δημήτρη.
  Τα νιάτα μπορούν να διδαχθούν και να μάθουν δίπλα στους μεγαλύτερους συνεργαζόμενοι μαζί τους, ειδικά όταν πρόκειται για επιτυχημένους, και αν είναι καλύτερες οι προτάσεις τους, λόγο της πολιτικής ωριμότητας να γίνουν δεκτές.
  Δεν θα επιχειρηματολογήσω , προσπαθώντας να υποβαθμίσω τον Δήμήτρη, ούτε να εξυμνήσω τον Γ.Νανάκο.
  Με ενδιαφέρει η συνεργασία των υγειών δυνάμεων και όχι η επικράτηση του ενός εκ των δύο.

 9. Μην ξεχνάτε πως ο Δημητρης είναι η συνέχεια του μεγάλου συνδιασμού του Άγγελου Φραντζη. Δεν είναι τυχαίο πως με την πυγμή του κράτησε τόσα χρόνια την αξιωματικη αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με ποια λογική να αφήσει τον Δήμο την στιγμή που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος; Όποιος νομίζει πως ο τόπος αξίζει την πρόοδο την διαφάνεια και την ανάπτυξη, δεν έχει παρά να ταχθεί μαζί με τον Δημήτρη. Η αγωνία για το αύριο είναι όλων μας.

 10. Ανακοινώθηκε πριν από 10 λεπτά
  Ξεκινάμε για την κατάθεση του συνδυασμού μας πρόκειται για τον πιο καθαρό συνδυασμό στην πολιτική ιστορία αυτού του τόπου . Ξεκινήσαμε από το μηδέν χωρίς χρηματισμούς , ταξίματα , μηχανισμούς , πολιτικές παρεμβάσεις και στηρίγματα γίναμε μάρτυρες ενός βρώμικου πολέμου . ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ !!!!
  Γεώργιος Νανάκος

 11. Προσωπικά διαφωνώ με το ότι η Δημήτρης είναι η συνέχεια του μεγάλου συνδυασμού του Φραντζή και είναι πασιφανές από το μέγεθος της συσπείρωσης η οποία θα φανεί με την ανακοίνωση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου, το οποίο μετά κόπων και βασάνων συμπλήρωσε και ο ίδιος, όπως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι Δήμαρχοι.
  Εξάλλου δεν υπάρχει πουθενά κάποια επίσημη ανακοίνωση του ιδίου Φραντζή ότι του έχει δώσει την στήριξη , η το χρίσμα ως συνεχιστή της παράταξης του.
  Την μόνη επίσημη στήριξη την έχει από το ΠΑΣΟΚ, και αυτό το ξέρουν όλοι.
  Όσο δε για την πυγμή του ως αντιπολίτευση, δυστυχώς θα διαφωνήσω και εδώ, μιας και ο πρωταγωνιστής στα συμβούλια ήταν η κυρία Πολυζωίδου ως επικεφαλής της Λαϊκής συσπείρωσης.
  Συνολικά όμως η αντιπολίτευση ήταν ανύπαρκτη ως προς την εξωστρέφεια της , προς τους δημότες , μιας και κανείς , μα κανείς δεν γνώριζε την δράση της.
  Δεν υπήρξε καμία προβολή της, και συνεπώς αν υπήρχε, την ξέρουν μόνο οι παρόντες στην αίθουσα και όχι οι εκτός αυτής.
  Αναρωτιέμαι ειλικρινά που δείχνουν όλα ότι θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος?
  Από την δυσκολία της κατάρτισης των ψηφοδελτίων?
  Από τις παραφιλολογίες που πλανώνται στον αέρα περί εμπλοκής του πατρός του την οποία κατακρίνουν και καταδικάζουν πολλοί ?
  Δεν καταλαβαίνω γιατί ειδικά ο Δημήτρης αντιπροσωπεύει την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου ?
  Λόγο ηλικίας? Λόγο εμπειρίας? Λόγο ομορφιάς όπως έγραψε κάποιος?
  Έρχομαι απλά να ρωτήσω, από το πρόγραμμα του συνδυασμού που δημοσίευσε?
  Δεν έχεις αντιληφθεί ότι εδώ μιλάμε για συσπείρωση των δυνάμεων και όχι για επιλογή αρχηγού.
  Αν λοιπόν όλα όσα διακηρύττει ο Δ.Στοίτσας περί ενδιαφέροντος για τον Δήμο δεν περιορίζονται στην επιθυμία για την καρέκλα , θα καθίσει και θα μιλήσει με ανοιχτά χαρτιά με τον Νανάκο και την Πολυζωίδου και να τα βρούνε έστω και από αύριο μια και σίγουρα θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή εκλογών.

 12. Όλοι οι άνθρωποι, όταν έχουν ένα πρόβλημα να αντιμετωπίσουν, κάθονται και σκέφτονται ποια λύση να βρουν για να το λύσουν. Στην συνέχεια, κάνουν κάθε τι το δυνατό, για να λυθεί το πρόβλημα. Αν, αυτή την κοινής λογικής συμπεριφορά των ανθρώπων, την μεταφέρουμε στο πεδίο της πολιτικής ζωής στα τοπικά, μιας και έχουμε μπροστά μας δημοτικές εκλογές, αναρωτιέμαι: ποια δημοτική παράταξη, εκτός από αυτή του κ. Γιώργου Νανάκου, έκανε τον “κόπο” να “βασανίσει” την σκέψη της για να προτείνει λύσεις? Δυστυχώς, αφού διάβασα όλες τις δημοσιεύσεις, ΟΛΩΝ των παρατάξεων και είδα ή άκουσα, ΟΛΕΣ τις δημόσιες ομιλίες (σε δημόσιους χώρους εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου), ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, υπήρξαν ΚΥΡΙΩΣ απο την παράταξη του κ. Γιώργου Νανάκου και σε μικρότερο βαθμό, από την κ. Βάσω Πολυζωίδου. Κανένας άλλος υποψήφιος δήμαρχος και καμιά άλλη δημοτική παράταξη, δεν μπήκε στον κόπο. ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ. Λιάμας και Στοϊτσας, ΜΟΝΟ για την “καρέκλα” και άλλα ζουμερά ενδιαφέροντα αποκτήματα ενδιαφέρονται. Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα, δεν θα ήταν τέτοια εγκατάλειψη στο δήμο μας, από την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση. Όσο και αν θέλουμε να “λιβανίσουμε” τους εκλεχτούς μας, η μπόχα είναι ντουμάνι.

 13. Έ, ρε και να μου έπεφτε το λαχείο!!! Όλο το κόσμο θα αγόραζα. Δημητράκηηηη, που τα βρήκες τα λεφτά? Νάναι καλά ο μπαμπάς, που έκανε τα κουμάντα του και φροντίζει για την διαδοχή του. Πιο νέο, πιο καινούργιο και πιο επαναστατικό από την οικογενειοκρατεία…δεν υπάρχει λέμε..

 14. Βγήκα βόλτα τις προάλες στην Βόλβη. Εκεί που περπατούσα στην φύση, τσουπ, ένα πουλάκι ήρθε δίπλα στο αυτί και μου ψιθύρισε ότι….”άμα κατέβεις υποψήφιος με τον νέο, ψηλό και όμορφο, έχεις .000 ευρώ”. Πριν προλάβω να το καλοσκεφτώ, μούρθε αυτόματα το ερωτηματικό: “πού τα βρήκες τα λεφτά ρε Δημητράκηηηηηηηηη”? “Τα κληρονόμησα”, μου απάντησε, λες και είχε διαβάσει την σκέψη μου (δεν είναι μέντιουμ…αλλά ξέρει). Το βρήκα, τουλάχιστο, ειλικρινές…αν και δεν τον είχα για τέτοιο!

 15. Α.Δ
  27/04/2014 στις 9:04 μμ

  ”Αγαπητέ ανεξάρτητε με προβληματίζει ιδιαίτερα το »βοήθεια από τον πατέρα του» , μιας και πρέπει να το ξέρεις είναι ένα από τα αρνητικά που του προσάπτουν του κατά τ” άλλα συμπαθέστατου Δημήτρη….”

  Δεν μπορώ να καταλαβω αγαπητέ τι ακριβώς εννοείς . Έχεις κάτι συγκεκριμένο να προσάψεις στον πρώην Δήμαρχο ; Όλα τα τελευταία έργα που γίνανε στον Δήμο Ρεντίνας , ήταν δικά του . Η ομάδα του ήταν από τις πιο δεμένες και πιο επιτυχημένες που πέρασαν ποτέ από τον τόπο και πρέπει να αποτελούν παράδειγμα στους νεότερους σε ηλικία και σε δράσεις στα κοινά . Έχει βοηθήσει πολύ κόσμο ανεξάρτητα αν τον ψήφισε κάποιος ή όχι και αυτό δεν μπορεί να το ξεχάσει κανείς . Νομίζω πως το πιο θετικό του Δημήτρη είναι πράγματι πως λειτουργεί κάτω από την αυστηρή καθοδήγηση ενός από τους πιο έμπειρους ανθρώπους του Δημου . Νομίζω πως εδώ μέσα γράφουν μόνο όσοι είναι με συγκεκριμένο συνδιασμό που είναι λαγός για να κατέβει στις επόμενες εκλογές ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ . Μικρή κοινωνία έιμαστε και όλα μαθαίνονται . Ο Δημήτρης έχει αέρα μορφωμένου ανθρώπου και είναι ήδη έμπειρος στην πολιτική . Δεν θα ξεκινήσει τώρα να μαθαίνει . Μεγάλωσε σε σπίτι πετυχημένου πολιτικού και έχει όλα τα προσόντα για να διοικήσει . Εϊναι καθαρός και με δυνατό μέλλον στην πολιτική ζωή του Δήμου μας. Μονο έτσι θα πάει μπροστά ο Δήμος μας , με νέους ανθρώπους και νέες ιδέες που θα είναι για το καλό όλων μας . Πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε στον δεύτερο γύρο αν υπάρχει , τον Δημήτρη για να πάει μπροστα επιτέλους αυτός ο τόπος . Φτάνει πια η λάσπη και οι ανυπόστατες κατηγορίες . Ο Δημήτρης είναι ο μόνος που μπορεί να κοιτάει τον κόσμο στα μάτια .

 16. Τα σχόλια σ αυτήν την δημοσίευση κλείνουν. Θα υπάρξει νέα σελίδα με τα βιογραφικά και των τεσσάρων υποψηφίων όπου ο καθένας θα μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του για τον κάθε υποψήφιο Δήμαρχο. Σας ευχαριστούμε για το υψηλό επίπεδο της συζήτησης. Καλή συνέχεια.

 17. Υπήρξαν διαμαρτυρίες για το κλείσιμο των σχολίων. Μόνο μια απάντηση ακόμη παρακαλώ. Και μια διευκρίνηση. Εδώ μέσα μπορούν να γράψουν ΟΛΟΙ. Κανέναν δεν αποκλείσαμε και δεν θα αποκλείσουμε εκτός και αν το σχόλιο του παραβιάζει τους όρους ( https://volvipress.gr/%cf%8c%cf%81%ce%bf%ce%b9/ ) αυτής της ιστοσελίδας

 18. Αγαπητέ Πολίτη Βόλβης
  Εγώ προσωπικά δεν προσάπτω τίποτε σε κανέναν, αυτά που ακούγονται στον μαχαλά απλώς σχολιάζω, η δική μου άποψη είναι τελείως διαφορετική.
  Δεν με απασχολεί ο Πατέρας του Σοίτσα, και δεν θα αποτελούσε για μένα ποτέ το στοιχείο κριτικής του ιδίου του Δημήτρη Στοίτσα.
  Όσον αφορά δε τον πατέρα Στοίτσα , νομίζω ότι κρίθηκε από τους Δημότες στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.
  Έχει αποδειχθεί περίτρανα στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και στα αυτοδιοικητικά τζάκια , η κληρονομικότητα της εξουσίας έχει αποβεί καταστροφική.
  Συνεπώς διαφωνώ με την κληροδότηση της εξουσίας από πατέρα σε υιό.
  Νομίζω ότι εξέθεσα την δράση του ως αντιπολίτευση και αυτό και μόνο φτάνει.
  Εγώ βλέπω να γράφουν εδώ πέρα μέσα άνθρωποι διαφόρων απόψεων και η δημοσίευση όλων των απόψεων , τεκμηριώνει την αντικειμενικότητα της σελίδας.
  Αν οι σχολιαστές κατά την άποψη σου ανήκουν σε διαφορετικό συνδυασμό από αυτόν που υποστηρίζεις εσύ ο ίδιος, αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, η σελίδα ποτέ δεν εμπόδισε τις αναρτήσεις καμίας παράταξης, και κανενός υποψηφίου.
  Θα συμφωνήσω στο ότι είμαστε μικρή κοινωνία και όλα μαθαίνονται, αλλά τα περί ΠΑΣΟΚ σου τα επιστρέφω, μιας και ξέρεις πολύ καλά ποιος είναι ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο μας.
  Μιας και είναι τόσο καθαρός και με δυνατό μέλλον ο συμπαθέστατος Δημήτρης , και πριν μπορέσει να κοιτάξει τον κόσμο στα μάτια , θα μπορούσε να εξηγήσει στους Δημότες Βόλβης γιατί δεν κοινοποίησε το Πόθεν Έσχες του στο Διαδίκτυο ως μέλος της οικονομικής επιτροπής ως όφειλε, η μήπως το ξέχασε ότι είναι υποχρεωτικό?

Comments are closed.