Οργανωμένη μεταφορά προσφύγων-μεταναστών πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα Ν.Βρασνά

Πρόκειται για άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και οικογένειες και θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία

Τετρακόσιοι πρόσφυγες που φιλοξενούνταν σε hot spots σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά και με λεωφορεία μεταφέρθηκαν στην παραθαλάσσια περιοχή του δήμου Βόλβης.

Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε συντονισμένα από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Πρόκειται για μια προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών από τον όγκο των προσφύγων, αναφέρει στο makthes.gr ο περιφερειακός συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος.

Οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε καταλύματα ξενοδοχείων που επιλέχθηκαν έπειτα από διαγωνισμό τον οποίο πραγματοποίησε ο ΔΟΜ. Η ομάδα των προσφύγων- μεταναστών αποτελείται από άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και οικογένειες τα  οποία δυσκολεύονταν στις συνθήκες που υπήρχαν στα hot spots. Σύμφωνα με τον κ. Ράγκο τα καταλύματα θα μισθωθούν για τους πρόσφυγες μέχρι τον Μάρτιο του 2019, ενώ θα υπάρχουν και νέες μετακινήσεις προσφύγων σε περιοχές γύρω από την Θεσσαλονίκη. Στόχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι να αποσυμφορηθούν πλήρως τα νησιά, τα οποία έχουν σηκώσει το μεγάλο βάρος του μεταναστευτικού προσφυγικού κύματος και να μπορέσουν να στεγαστούν και να διαμείνουν σε καταλύματα και συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης οι πρόσφυγες – μετανάστες.

Σύμφωνα με τον Νίκο Ράγκο οι 400 πρόσφυγες και μετανάστες που μεταφέρθηκαν σήμερα στη Βόλβη έχουν διεκπεραιώσει τις διαδικασίες παραμονής τους στην Ελλάδα με έγκριση από την υπηρεσία Ασύλου.

Φανή Σοβιτσλή

Πηγή: makthes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.