Πανστρατιά εθελοντισμού στον δήμο Βόλβης

Άρχισε η προετοιμασία για το Let’s Do It Greece. Δίκτυο εθελοντικών οργανώσεων προετοιμάζει ο δήμος Βόλβης

Η μακρά παράδοση του εθελοντισμού στον δήμο Βόλβης, φιλοδοξεί να συνεχιστεί και φέτος, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας καθαρισμού του περιβάλλοντος Lets Do It Greece, που πρόκειται να διεξαχθεί στις 7 Απριλίου 2019, υπό την ευθύνη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης.

Για την καλύτερη προετοιμασία της εκδήλωσης, το Σάββατο 2 Μαρτίου, ο ΟΠΑΠ οργάνωσε ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης, με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, φορέων και εθελοντών.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει ο εθελοντισμός στον δήμο, καθώς η αθρόα συμμετοχή συλλόγων, σχολείων και φορέων στις εκστρατείες καθαρισμού ακτών και άλλων κοινόχρηστων χώρων, έχουν αποσπάσει τον πανελλήνιο έπαινο. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπολογίζεται ότι μόνο πέρσι κατά τη διάρκεια του Let’s Do It Greece, συμμετείχαν 1785 άτομα σε δράσεις που έγιναν σε όλη την έκταση του δήμου Βόλβης.

Όπως τόνισε ο κ. Λιάμας, ο δήμος Βόλβης έχει σαν στόχο να ενθαρρύνει και να στηρίξει τη δημιουργία ενός δικτύου εθελοντικών οργανώσεων στον δήμο Βόλβης, ευχαριστώντας ιδιαίτερα, τόσο τους συλλογικούς φορείς (πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων κηδεμόνων) και τις εκπαιδευτικές μονάδες, όσο και τους μεμονωμένους εθελοντές για την ευαισθησία τους. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Παναγιώτης Παπαγεράς, τόνισε ότι όλες οι δημοτικές υπηρεσίες, θα συνδράμουν εκείνη την ημέρα όπου τους ζητηθεί και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους φορείς να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 + eight =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.