Παράταση εργασίας Γιατρού και Μαίας σε ένα ανύπαρκτο Camp του δήμου Βόλβης

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η δημοσίευση στην Διαύγεια της ΩΦΚΗ465ΦΥΟ-ΧΒ6 ανάρτησης του Υπουργείου Υγείας με τον τίτλο «Παράταση των συμβάσεων στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος με τον τίτλο «PHILOS – Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση».

Με την εν λόγο ανάρτηση ο Υπουργός Υγείας Αντρέας Ξάνθος ουσιαστικά «αυτοδίκαια παρατείνει»  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν.4574/2018, για τρεις (3) μήνες από τη λήξη τους, για το διάστημα 20/10/2018-19/01/2019 των συμβάσεων έργου 267 υπαλλήλων, που προβλέπονται στην παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 4558/2018, που συνήφθησαν μεταξύ του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και των φυσικών προσώπων, τα οποία παρέχουν τις υπηρεσίες τους:

α) Στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών (ΚΦΠΜ) και στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Επικράτειας

β) Στις δημόσιες Δομές Υγείας της Χίου, Λέσβου, Σάμου, Κω και Λέρου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος με τον τίτλο «PHILOS-Ολοκληρωμένηη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση», βάσει της σύμβασης χρηματοδότησης με αριθμό ΗΟΜΕ/2016/AMIF/AG/EMAS/0041 μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Υπουργείου Υγείας και του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Βέβαια αυτό είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό και αναγκαίο από την στιγμή που υπάρχει η επιτακτική κάλυψη αναγκών. Τι γίνεται όμως όταν τέτοιου είδους διαπιστώσεις για «αυτοδίκαιες παρατάσεις» συμπεριλαμβάνουν παρατάσεις συμβάσεων παροχής έργου σε ένα ΤΟΣΚΕΔ όπως αυτό του Βαγιοχωρίου το οποίο έχει κλείσει – διαλυθεί από τον Οκτώβριο 2018;

Θα ήταν ευχής έργο αν υπήρχε έστω κάποια επίσημη ενημέρωση – διευκρίνιση , από τους  «εμπλεκόμενους αρμόδιους» Υπουργούς Υγείας Α. Ξάνθο, Υπουργό Μετ. Πολιτικής Δ.Βίτσα και τον «πάσα αρμόδιο», με ποιο τρόπο παρέχουν τις υπηρεσίες εργαζόμενοι οι οποίοι είναι «καταγεγραμμένοι στην Δομή Βαγιοχωρίου» η οποία δομή έχει πάψει να λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2018 ενόψει της μετατροπής του σε Transition camp. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτεται φωτογραφία, για να γίνει αντιληπτό το που γίνεται η άσκηση των καθηκόντων τους.

Αυτοδίκαιη παράταση σημαίνει η παράταση έργου ή υπηρεσιών για μια σύμβαση η οποία έχει λήξει αλλά απαιτείται η συνέχιση της  λόγω ανάγκης. Ποια ή ανάγκη ύπαρξης Ιατρού και Μαίας σε μια προσφυγική δομή (Βαγιοχωρίου) η οποία ουσιαστικά δεν υπάρχει; Έγινε απόσπαση-μετάθεση του προαναφερόμενου προσωπικού και αν ναι που; Και αν έγινε απόσπαση γιατί το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην διαύγεια αναφέρει ότι δυο αυτά συγκεκριμένα άτομα θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε μια δομή φάντασμα;

Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΔΩ

Ιωάννης Γιάννογλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.