Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Π. Βόλβης

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π) δήμου Βόλβης κ. Αθανάσιος Κωνσταντινάκης μέσω της σελίδας του στο Facebook γνωστοποιεί την παραίτηση σου Συγκεκριμένα αναφέρει τα παρακάτω:

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντα του προέδρου στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης.
Μια τριετία, όπου δόθηκε μάχη με την οικονομική κρίση που δεν αφήνει χώρο στον πολιτισμό, με τα στενά οικονομικά δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν επιτρέπουν να εφαρμόσεις όλες τις ιδέες σου σε πράξη, και συνοδεύτηκε με την αγόγγυστη προσπάθεια να αναδείξεις όλες τις περιοχές ενός τεράστιου δήμου.
Πρώτιστο μέλημα ήταν να διατηρήσουμε ακέραιους τους συνεκτικούς κρίκους σε κάθε γωνιά του δήμου Βόλβης: τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους. Βρεθήκαμε συνεχώς στο πλευρό τους, στηρίξαμε έμπρακτα τις εκδηλώσεις τους και μαζί δημιουργήσαμε νέους θεσμούς.

Ταυτόχρονα, αναπτύξαμε σε σημαντικό βαθμό τις μουσικές μας σχολές, με δίδακτρα προσιτά σε όλους. Στηρίξαμε έμπρακτα τις φιλαρμονικές μας και ειδικότερα τις χορωδίες μας, οι οποίες συμμετείχαν σε συναυλίες με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Στον τομέα του αθλητισμού, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τη δυστοκία εφαρμογής των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, διατηρήσαμε πολλά προγράμματα με μαζική άθληση, συντηρήσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου μας, συμμετείχαμε σε νέους θεσμούς και συνδιοργανώσαμε διεθνείς αθλητικούς αγώνες.

Εκείνο για το οποίο νιώθουμε ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στον ΟΠΑΠ, είναι η ευαισθητοποίηση και η ανταπόκριση των συνδημοτών μας, σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος. Η συμμετοχή των εθελοντών, υπό την οργανωτική μας καθοδήγηση, στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είναι από τις μεγαλύτερες σε πανελλαδικό επίπεδο και έχει εκθειαστεί ποικιλοτρόπως.
Εκφράζω την πλήρη ικανοποίηση μου, γιατί αυτή την τριετία, ο Οργανισμός έβαλε σε τροχιά δημιουργίας τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τις περιβαλλοντικές δράσεις στον δήμο μας. Μπήκαν γερά θεμέλια, ώστε να αναπτυχθούν οι τρεις αυτοί νευραλγικοί τομείς, όπου απασχολείται η νεολαία μας και δραστηριοποιούνται έμπρακτα όλες οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. Υλοποιήσαμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τον κεντρικό στόχο του δημάρχου Βόλβης, να παρέχουμε δράσεις πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος, ισότιμα σε όλους τους δημότες, όπου και αν βρίσκονται.

Σε αυτή την ευνοϊκή συγκυρία, είμαι αναγκασμένος να αφήσω το τιμόνι του Οργανισμού για τον οποίο ασχολήθηκα ολόψυχα όλα αυτά τα χρόνια. Προσωπικοί και επαγγελματικοί λόγοι, με αναγκάζουν να αποχωρήσω από τη θέση του προέδρου. Οφείλω όμως να διαβεβαιώσω όλους, ότι θα βρίσκομαι διπλα στο πλευρό της νέας διοίκησης του ΟΠΑΠ, αλλα και του Δημου Βολβης αν χρειαστει.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα πρώτα να ευχαριστήσω τον κόσμο, τους απλούς δημότες σε κάθε σημείου του δήμου, που στήριξαν την προσπάθεια που καταβάλλαμε, αναγνωρίζοντας μας όχι μόνο τη θετική προσπάθεια, αλλά και ότι τα όποια λάθη έγιναν δεν ήταν σκόπιμα, αλλά είχαν ως κίνητρο την καλή πρόθεση.
Ευχαριστώ ακόμα, τους δημοτικούς συμβούλους για την ανταπόκριση τους και τη συνεργασία μας. Μεγάλη ευγνωμοσύνη οφείλω στους συνεργάτες μου στη διοίκηση του Οργανισμού για την πολύτιμη συνεισφορά τους, αλλά κυρίως στους υπαλλήλους του ΟΠΑΠ, χωρίς τους οποίους τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Εργάστηκαν με αυταπάρνηση και έχοντας πλήρη αντίληψη της σοβαρότητας του έργου τους. Τους χρωστώ πάρα πολλά και τους ευγνωμονώ ιδιαίτερα.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ φυσικά, οφείλω στον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, που μου εμπιστεύτηκε αυτή τη θέση, και στήριξε με κάθε τρόπο την προσπάθεια μας να αναδείξουμε πολιτισμό, αθλητισμό και περιβάλλον στον δήμο μας.

Με Τιμή Κωνσταντινακης Αθανάσιος.

Διαβάστε παλαιότερη συνέντευξη του στο volvipress.gr ΕΔΩ

1 thoughts on “Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Π. Βόλβης

  1. Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την παραίτηση του Νάσου Κωνσταντινάκη από την προεδρία του ΟΠΑΠ.
    Πρόκειται για τον καλύτερο άνθρωπο που βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στην πιο κατάλληλη θέση. Μια θέση με αρμοδιότητες που θαρρούσες πως την έκανε σε όλη του τη ζωή. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην ασχολείται και να μην φέρνει σε πέρας κάποιο θέμα.
    Νάσο ελπίζουμε ο επόμενος πρόεδρος να είναι έντιμος, ανεπηρέαστος, δημιουργικός, πολύπλευρος, πολύστροφος και προ πάντων αγαπητός σε όλους όπως εσύ.
    Σου ευχόμαστε να συνεχίσεις να είσαι έτσι και στον επόμενο δρόμο που διάλεξες να διαβείς. Καλό κατευόδιο.

    Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Βρασνών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.