Ποιοι θα είναι οι νέοι Αντιδήμαρχοι και πρόεδροι στον Δήμο Βόλβης;

liamas-parousiasiΓράψαμε πριν ένα μήνα περίπου ένα άρθρο με τίτλο «Δήμος Βόλβης: Ποιοι ΔΕΝ πρέπει να λάβουν ξανά κάποια υπεύθυνη θέση» και δημιουργήσαμε για τον σκοπό αυτό μια ψηφοφορία.

Επίσης στο άρθρο μας «Θέλουμε έναν Δήμο Βόλβης για όλους τους Δημότες»  αναφέραμε μερικά από τα αρνητικά των νυν Αντιδημάρχων και προέδρων

Την Κυριακή 24/08/2014 έχουμε την τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων και Συμβούλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βόλβης. Προφανώς πολύ σύντομα ο Δήμαρχος κ. Διαμαντής Λιάμας θα επιλέξει τους νέους του συνεργάτες, Αντιδημάρχους και προέδρους. Δεν θα ήταν κακό να ρίξει μια ματιά στα παρακάτω αποτελέσματα.

Στην ψηφοφορία λοιπόν, η οποία «έκλεισε» σήμερα, ψήφισαν 222 άτομα και ο αριθμός ψήφων είναι 411 (κάθε άτομο είχε δικαίωμα τριών ψήφων). Το ερώτημα ήταν “Ποιοι ΔΕΝ πρέπει να λάβουν ξανά κάποια υπεύθυνη θέση στον δήμο Βόλβης;”

Έλαβαν κατά σειρά (αρνητική ψήφο) :

 1. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Πρόεδρος Ο.Π.Α.Π: ενενήντα τρεις (93) ψήφους
 2. ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Β. : πενήντα οκτώ (58) ψήφους
 3. ΜΠΟΥΡΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας: πενήντα οκτώ (58) ψήφους
 4. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων: σαράντα επτά (47) ψήφους
 5. ΧΑΤΖΗ-ΤΖΙΒΕΛΕΚΗ ΜΑΡΙΑ Αντιδήμαρχος οικονομικής Διαχείρισης και συντήρησης κτιρίων, κοινόχρηστων χώρων και εγκαταστάσεων: σαράντα τρεις (43 ψήφους)
 6. ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης: τριάντα τρεις (33) ψήφους
 7. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑ Αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού και Συντήρησης Υποδομών: είκοσι οκτώ (28) ψήφους
 8. 8. ΠΑΠΑΓΕΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Αντιδήμαρχος Καθαριότητας: είκοσι (20) ψήφους
 9. ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και εποπτεία Νομικών Προσώπων: οκτώ (8) ψήφους
 10. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΒ: πέντε (5) ψήφους
 11. Όλοι: δεκαοκτώ (18) ψήφους

Γεννούνται αυτόματα ορισμένα ερωτήματα:

 • Γιατί έλαβαν τόσους πολλούς αρνητικούς ψήφους κυρίως ο πρώτος αλλά και οι επόμενοι τρεις;
 • Γιατί έλαβε σχετικά λίγους αρνητικούς ψήφους ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας αν και αρκετοί είναι αυτοί που έχουν παράπονα από την ανωτέρω υπηρεσία;
 • Τέλος γιατί έλαβαν σχεδόν καθόλου αρνητικούς ψήφους οι δύο τελευταίοι;

Περιμένουμε τις απαντήσεις των αναγνωστών.

Τέλος θα διατυπώσουμε μια ιδέα πρόταση. Όποιους και να επιλέξει ο Δήμαρχος για συνεργάτες του, να τους βάλει να υπογράψουν, με ανοικτή ημερομηνία, από τώρα την παραίτηση τους, για πολλούς και ευνόητους λόγους.

https://volvipress.gr

4 thoughts on “Ποιοι θα είναι οι νέοι Αντιδήμαρχοι και πρόεδροι στον Δήμο Βόλβης;

 1. Μήπως προτρέχετε? Ποιά θα είναι η πολιτική, το πολιτικό πρόγραμμα της νέας διοίκησης, το γνωρίζετε? Είναι αυτό που διακηρύχτηκε προεκλογικά με το λεγόμενο “πρόγραμμα” της παράταξης που εκλέχτηκε στην διοίκηση του δήμου? Θα είναι αυτό που εφάρμοσε η προηγούμενη διοίκηση, παρά τα όσα διακήρυξε? Θα είναι ένα άλλο, εμπλουτισμένο με τις προτάσεις που κατέθεσαν οι άλλες παρατάξεις που διεκδίκησαν την ηγεσία του δήμου? Δεν θάπρεπε, η νέα δημοτική αρχή να επιβεβαιώσει και να πληροφορήσει τουλάχιστο τους δημότες ποιό πρόγραμμα θα εφαρμόσει? Είναι θέμα προσώπων που “λύνουν” μικρά ή μεγάλα ατομικά προβλήματα? Δεν είναι θέμα οράματος και σχεδίου για το μέλλον του τόπου τα επόμενα 5 χρόνια? Ποιό είναι αυτό? Πειράζει να μας το επιβεβαιώσει η νέα δημοτική αρχή? και μετά να κρίνουμε αν τα πρόσωπα που θα επιλέξει για τις θέσεις ευθύνης, ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του οράματος-σχεδίου?

 2. Η αλήθεια είναι ότι ο Παπαγεράς έλαβε λίγους ψήφους, γιατί προσπαθεί με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει να κάνει την δουλειά του.
  Φυσικά το επίπεδο καθαριότητας δεν είναι το επιθυμητό, αλλά έχει βελτιωθεί η κατάσταση αποκομιδής των σκουπιδιών σε πάρα πολλές περιοχές.
  Αυτό όμως απαιτεί και την στήριξη της προσπάθειας από τον ίδιο τον Λιάμα με την διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων και την στήριξη του Παπαγερά.
  Είναι γνωστό σε όλο τον Δήμο Βόλβης ότι ο Παπαγεράς δεν ανήκει στην κλειστή κλίκα των εκλεκτών οι οποίοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ωφεληθούν προσωπικά , επιβάλλοντας τα δικά τους και πολεμώντας οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για βελτίωση.

 3. Νομίζω Δημογέρων πως υπάρχουν κάποιες απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα σου στην παρακάτω δήλωση. Και δεν προτρέχουμε. Απλά τα αποτελέσματα μιας ψηφοφορίας ανακοινώσαμε και καλούμε τους αναγνώστες αλλά και τον Δήμαρχο να την αναλύσουν

  Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας με αφορμή την επανεκλογή του δήλωσε τα εξής:
  «Είναι μεγάλη η νίκη, είναι ξεκάθαρη η εντολή που μας έδωσαν οι δημότες. Δεν γυρίζουμε πλέον πίσω. Κλείσαμε οριστικά την πόρτα στο παρελθόν που έχασε την τελευταία του μάχη. Τώρα κοιτάμε μόνο μπροστά. Προχωράμε ενωμένοι σε ένα καλύτερο αύριο. Και το σχέδιο έχουμε και τη θέληση για να το εφαρμόσουμε»

 4. Αφού περιμένετε απαντήσεις των αναγνωστών θα γράψω την γνώμη μου για τους 4 πρώτους που έλαβαν τους περισσότερους αρνητικούς ψήφους
  1. Ο κ. Βασιλάκης μάλλον διακατέχεται από αγοραφοβία. Ναι, η Αγοραφοβία, είναι μία ασθένεια που σε κάνει να φοβάσαι όταν πρόκειται να βγεις έξω από το σπίτι, και να έρθεις σε επαφή με το πλήθος. Έτσι και ο κ. Βασιλάκης , έχοντας Αγοραφοβία, περιορίστηκε στα τοπικά, φοβούμενος να ασχοληθεί με άλλες τοπικές ενότητες, οι οποίες όμως βλέπουν και κρίνουν. O Δήμος Βόλβης είναι ένα σύνολο Δημοτικών Ενοτήτων, και οι Δημότες έκριναν ότι μπορεί να είναι αρκετός για την τοπική του ενότητα αλλά είναι πολύ λίγος για το Σύνολο του Δήμου Βόλβης.

  2. Η παρουσία Καρακίτσου στην λίστα μόνο τυχαία δεν είναι. Είναι ο μοναδικός Πρόεδρος ΔΕΥΑΒ που μπορεί να χαρακτηριστεί παγκόσμιος καινοτόμος. Αυτό που τον κάνει παγκόσμιο καινοτόμο είναι η Υπέρογκη αύξηση του ακατάλληλου νερού με χαράτσι 80% (το οποίο επίσημα ήταν κατάλληλο ) και στην συνέχεια ξαφνικά αποδεικνύεται ακατάλληλο , αφού έχει εισπραχθεί το χαράτσι, και αποφασίζεται να μειωθεί μέχρι να γίνει κατάλληλο.

  3. Ο κ. Μπουρλής απεδείχθη ένας κοινός τοπικιστής. Εκτός αυτού ξήλωσε Ολυμπιακό έργο, και αναρωτιέται κανείς πώς γίνεται αυτό ατιμωρητί… Θα έπρεπε να του έχει γίνει συνείδηση του κ. Μπουρλή το ‘’Όταν δεν μπορείς να προσφέρεις έργο, μιας και δεν έχεις την ικανότητα, δεν καταστρέφεις τα έργα που έφτιαξαν οι άλλοι’’

  4. Κανείς δεν έχει σίγουρα απορία για τις αρνητικές ψήφους που έλαβε ο Αντιδήμαρχος Εγνατίας κ. Αθανασιάδης. Πρωταγωνιστής στην υπόθεση που εκδικάστηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την καταδίκη του Δήμου Βόλβης, μαζί με την κυρία της Αρέθουσας φεσώνοντας τον Δήμο 60 Εκατ. Ευρώ πρόστιμο. Μην γελιόμαστε , τα πραγματικά αίτια βρίσκονται καθαρά και μόνο στην καθημερινή του συμπεριφορά απέναντι στους Δημότες. Είναι γνωστή η εκδικητικότητα που έδειξε προεκλογικά, αλλά περισσότερο μετεκλογικά απέναντι σε χωριά και ανθρώπους. Ο καθημερινός προσωπικός πόλεμος που έκανε και κάνει στην εκλεγμένη Τοπική Πρόεδρο, βάζοντας της παντού εμπόδια, προσπαθώντας να την βγάλει ανίκανη, ενώ όλος ο κόσμος ξέρει το ποια είναι. Φυσικά όσο αφορά τα χόρτα, μόνο στο χωριό του κόβονται τακτικά, όποιος περνάει μέσα από τον Ευαγγελισμό, αντιλαμβάνεται ότι βγαίνει από τον Δήμο Λαγκαδά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.